Počinju Evropske univerzitetske igre, Beograđani dobili prve protivnike

1276

Četvrte Evropske univerzitetske igre počinju 14. jula i trajaće do 28. jula. Domaćin je portugalski grad Koimbra, a svoje protivnike dobili su rukometaši i rukometašice Univerziteta u Beogradu, kao i odbojkaši iz Niša i odbojkašice iz glavnog grada Srbije.

Finalni dan USSB

 

Dame će biti u grupi A sa domaćinom igara, Univerzitetom Koimbra i Sportskim univerzitetom iz Litvanije. Portugalkama je ovo prvo učešće, dok su rukometašice litvanskog univerziteta osvojile srebrnu medalju 2016. godine.

Trener ženske selekcije Marko Čabarkapa, nakon završenog žreba, izneo je svoja očekivanja u vezi sa protivnicima u grupi. ” Zadovoljni smo grupom, nadamo se prolasku. Što se tiče Koimbre, domaćin je došao sa ambicijom da se ne bruka. Litvanke igraju na prepoznatljivi, sovjetski način – jako u odbrani i u napadu brzo završavaju. Zadovoljan sam ekipom, uspeli smo da odradimo i nekoliko treninga. Bilo je nekih otkaza, ali smo prošli bolje u odnosu na neke druge selekcije, kao recimo odbojkaška”, završio je srpski strateg.

Muška selekcija će u grupnom delu takmičenja za protivnike imati ekipe iz Bazela, Bohuma i Najmegena. O rivalima u ovom delu takmičenja, govorio je trener Bratislav Stevanović. “U odnosu na preostale dve grupe, mislim da je naša lakša. Nadamo se da će grupa biti lagana, očekujemo dobre utakmice. Igrali smo sa nekim od tih rivala. Nećemo ništa da pričamo sada, idemo korak po korak, nadamo se najboljem”, istakao je Stevanović.

Protivnici Beogradskog univerziteta nekoliko puta su učestvovali na ovom turniru, ali nisu imali zapažene rezultate.

Odbojkašice će se takmičiti u grupi C sa univerzitetima iz Istanbula, Maribora i Insbruka, dok će odbojkaši sa Univerziteta iz Niša igrati protiv sa kolegama iz Istanbula, Vroclava i Osijeka.

Prethodne igre održane su 2016. u Hrvatskoj, a učestvovalo je skoro 5000 studenata iz 41 države.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB