Počinje pohod na medalje: Građevinci spremni za nove okršaje pod obručima

263
Košarkaši Građevinskog fakulteta na treningu

Košarkaška ekipa Građevinskog fakulteta trenutno deli prvo mesto na tabeli sa kolegama sa Mašinskog fakulteta. U vikendu pred nama ove dve ekipe naći će se na suprotnim stranama parketa i videćemo ko će uspeti da prvo mesto sačuva za sebe.

Finalni dan USSB

 

Ekipu Građevinaca smo posetili na treningu koji su imali pred ovaj važan meč, a oni su za Sportindeks govorili o tome kakvo raspoloženje vlada u njihovoj ekipi, da li dolazi do nekih sukoba, koliko je teško uskladiti obaveze na faultetu sa treninzima i šta očekuju u nastvaku SUUB lige.

Biti kapiten je lepo, ali isto tako to je teška pozicija koja sa sobom nosi mnogo odgovornosti. Ekipu Građevinskog fakulteta predvodi Aleksa Kušljević, a za Sportindeks je podelio kako se snalazi u toj ulozi i kakva je atmosfera u timu.

„Kapiten sam od ove godine. Ova ekipa se druži već duži period i van fakulteta i košarke. U tim smo ove godine dodali par novih igrača i trudimo se da sve što bolje uklopimo. Mislim da se dobro snalazim u ovoj ulozi, mada je to bolje pitati moje saigrače. Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmice i nadam se pobedi protiv Mašinskog fakulteta, pa ćemo videti šta dalje“, izjavio je Kušljević.

Zbog korona virusa bilo je prekida Studentske lige više puta. Bilo je teško organizovati utakmice, predavanja su bila onlajn, a neki nisu ni bili u Beogradu. Kako je to uticalo na njihovu ekipu otkrio nam je najstariji igrač i bivši kapiten Petar Jelić.

„Dve sezone nismo imali valjanu ligu. Prošle godine to je izgledalo kroz neko Kup takmičenje, ali to nije ni nalik ovom takmičenju gde ima i ligaški deo i eliminaciona faza. To je dosta uticalo na nas, i skoro da se ta nit naše ekipe ugasila. Ipak kroz neke druge manifetsacije u okviru našeg fakulteta, kao što je Građevinijada uspeli smo da formiramo ekipu sa novim članovima i malo podmladimo ekipu“, izjavio je Jelić.

Ipak ono najlepše u ekipi jeste druženje i to je posebno naglasio Jelić.

„Kroz Građevinijadu, smo mi strariji članovi pokazali ono najlepše, a to je druženje. Pobedili smo na tom takmičenju, a to je dalo podstrek novim članovima. Ove godine imamo možda i najbolju ekipu po kvalitetu u poslednjih par godina. Sadašnji kapiten je sve doveo na viši nivo, pa više treniramo, više se viđamo i družimo. Svi zajedno došli smo do toga da igra izgleda bolje i da imamo bolje rezultate“, zaključio je Jelić.

Doći u već formiran  tim nije jednostavno, pogotovo ako ste najmlađi. To znači prilagoditi se već uigranoj ekipi i slušati sve što stariji kažu. Svojim talentom Aleksa Nedeljković zaslužio je svoje mesto u ovom timu i postao novi član. On je za Sportindeks otkrio kako se snašao i kako su ga prihvatili stariji članovi.

„Konačno smo se okupili posle pauze zbog korone. Mnogo mi je drago što sam član ekipe na fakutetu, jer smo na to svi čekali da dobijemo priliku. Slušali smo priče starijih kako je bilo prethodnih godina, i svi smo ovo željno iščekivali. Svi su nas dočekali prijatno, pogotovo kapiten i najstariji igrač, rekli su nam sve šta treba da radimo i kako će izledati naša igra“, rekao je Nedeljković.

Zbog privatnih obaveza kao i obaveza na fakultetu nije baš uvek jednostavno pronaći termin za trening koji svima odgovara, ipak Nedeljković je istakao da se ekipa Građevinskog fakulteta  zahvaljujući dobrom timskom duhu maksimlano trudi da sve uskladi.

„Okupljamo se na treninzima u sportskom centru „11 april“,  u početku nam je bilo teško da se uklopimo zbog ispitnog roka, obaveza, ipak timski duh ove ekipe, i sve što je krasi dovelo je do toga da svi uklopimo i da sve što očkujemo u nastavku sezone izgleda što bolje“, izjavio je Nedeljković.

Košarkaši Građevine već godinama igraju četvrtfinale i polufinale, ipak samo jednom su uspeli da osvoje treće mesto i oko vrata stave bronzane medalje. Ove sezone im je glavni cilj da se izbore za medalju i svi se podjednako trude da u tome i uspeju.

Petar Jelić je bio kratak i jasan po ovom pitanju.

„Naša očekivanja su uvek i u svakoj utakmici pobeda! Da li bila za prvo, treće ili peto mesto, bitno je da se pobede nižu i da se održi kontinuitet igranja četvrtfinala i polufinala“, istakao je Jelić.

Ništa manje ne očekuje ni Nedeljković.

„Za vikend igramo bitnu utakmicu, i borimo se za prvo mesto na tabeli u grupi. Naša očekivanja za ovu sezonu su veoma velika i nadamo se što boljem uspehu na kraju“, zaključio je Nedeljković.

Dakle, nema puno mudrovanja, ova ekipa uz puno trudi gradi svoj put ka vrhu, a mi im želimo puno uspeha u nastvaku takmičenja.

Prvi može biti samo jedan i ostaje nam da vidimo ko će uspeti da ostane na poziciji broj jedan, Mašinci ili Građevinci. Vi ostanite uz nas i vidite koju ekipu ćemo sledeću predstaviti.

Piše: Marija Nešković

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB