Počeo BeST 2019: Rukometaši i rukometašice odigrali šest utakmica u Zavodu za sport

819

Dvanaesti Beogradski sportski turnir (BeST) startovao je u četvrtak 16-og maja. Pored košarke, futsala i odbojke takmičenje je započeto i u rukometu. Rukometaši i rukometašice snage su odmeravali u SC Šumice i u Zavodu za sport.

Finalni dan USSB

 

Takmičenje u obe konkurencije podeljeno je u dve grupe od po tri tima. A grupu kod muškaraca čine timovi Američkog univerziteta u Bejrutu, Pravnog fakulteta i Univerziteta Singidunum dok su u grupi B Katalonski univerzitet, Fakultet za menadžment i Fakultet organizacionih nauka. Posle uvodnog duela u SC Šumice ekipe su se „preselile“ u Zavod za sport. Prvi meč odigrali su FON i FAM, slavio je tim iz Jove Ilića rezultatom 26:17. U drugom susretu Univerzitet Singidunum bio je ubedljiv protiv Pravnog fakulteta (24:8). Poslednji meč na Košutnjaku kod momaka odigran je između AUB-a i Pravnog fakulteta, bolji su bili gosti iz Libana (18:15). Program je zatvoren još jednom utakmicom u SC Šumice. Poslednji meč u okviru grupne faze odigraće AUB i Singidunum u petak, nakon čega sledi baraž a potom polufinale i borba za bronzanu medalju.

 

Utiske o takmičenju iznelo je nekoliko igrača. Rukometaš FON-a Đorđe Stefanović istakao je kako njegova ekipa ima motiv više zbog prošlogodišnjeg izdanja turnira: „Dopada mi se što ovakav turnir postoji kod nas. Uvek je lepo odmeriti snage sa inostranim timovima, posebno mi je drago što su tu Španci koji imaju odličnu školu rukometa. Što se tiče moje ekipe, uvek imamo želju da pobedimo. Prošle godine smo ispustili trofej posle penala pa bismo sada želeli to da ispravimo.“ – iskren je Stefanović.

 

Andrija Veličković iz Singidunuma izneo je očekivanja od takmičenja: „Nismo igrali jedan duži vremenski period i s obzirom na to dobro smo otvorili turnir. Sutra igramo protiv ekipe iz Bejruta, idemo korak po korak i nadamo se da ćemo doći do same završnice.“ – izjavio je Veličković.

 

Predstavnik tima iz Bejruta Hasan izrazio je zadovoljstvo gostovanjem Beogradu: „Drugu godinu zaredom dolazimo na ovo takmičenje. Veliko nam je zadovoljstvo što predstavljamo našu zemlju. Ovde je prelepa atmosfera, organizacija je na vrhunskom nivou. Uživamo i družimo se, drago nam je što smo ponovo ovde. Za sada je sve dobro“ – prokomentarisao je Hasan.

Kompletni rezultati:

Četvrtak, 16.5.2019. godine:

9.00 (m) Katalonski univerzitet – Fakultet organizacionih nauka 21:21

18.00 (m) Katalonski univerzitet – Fakultet za menadžment 28:11

Utakmice su se igrale u SC Šumice

13.00 (m) Fakultet za menadžement – Fakultet organizacionih nauka 17:26

15.00 (m) Pravni fakultet – Univerzitet Singidunum 8:24

18.00 (m) Američki univerzitet u Bejrutu – Pravni fakultet 18:15

Utakmice su se igrale u Zavodu za sport

Raspored:

Petak, 17.5.2019. godine:

11.00 (m) Američki univerzitet u Bejrutu – Univerzitet Singidunum

13.00 (m) baraž 1 (A2-B3)

14.00 (m) baraž 2 (B2-A3)

15.00 (m) polufinale 1 (B1-baraž 1)

16.00 (m) polufinale 2 (A1-baraž 2)

17.00 (m) borba za bronzanu medalju

Utakmice se igraju u Zavodu za sport

 

Kod dama u prvoj grupi su Američki univerzitet u Bejrutu, Fakultet za menadžment i Farmaceutski fakultet, a u drugoj Katalonski univerzitet, Univerzitet Singidunum i Fakultet organizacionih nauka. Kao i u muškoj konkurenciji program je otvoren i zatvoren u SC Šumice, dok su između tih duela odigrana tri u Zavodu za sport. Prvi od ta tri odigrali su FAM i Farmaceutski, menadžerke su bile uspešnije (21:11). Rukometašice FON-a savladale su koleginice iz Singidunuma rezultatom 17:13, da bi farmaceutkinje bile bolje od AUB-a (19:5). Petak je rezervisan za poslednji meč grupe u kojem se sastaju AUB i FAM posle čega sledi nokaut faza.

 

Ivana Protić koja brani boje FAM-a rekla je kako je potrebno što više sličnih takmičenja koja bi promovisala rukomet: „Drago mi je što se ovaj turnir organizuje u Srbiji jer smatram kako bi više pažnje trebalo posvetiti promovisanju rukometa, kako u svetu tako i kod nas. Uvek je dobro odmeriti snage sa inostranim ekipama i videti kako to izgleda i funkcioniše kod njih.“ – istakla je Ivana.

Kompletni rezultati:

Četvrtak, 16.5.2019. godine:

10.00 (d) Katalonski univerzitet – Fakultet organizacionih nauka 25:12

19.00 (d) Katalonski univerzitet – Univerzitet Singidunum 27:9

Utakmice su se igrale u SC Šumice

14.00 (d) Fakultet za menadžment – Farmaceutski fakultet 21:11

16.00 (d) Univerzitet Singidunum – Fakultet organizacionih nauka 13:17

17.00 (d) Američki univerzitet u Bejrutu – Farmaceutski fakultet 5:19

Utakmice su se igrale u Zavodu za sport

Raspored:

Petak, 17.5.2019. godine:

12.00 (d) Američki univerzitet u Bejrutu – Fakultet za menadžment

Utakmica se igra u Zavodu za sport

14.00 (d) baraž 1 (A2-B3)

15.00 (d) baraž 2 (B2-A3)

16.00 (d) polufinale 1 (B1-baraž 1)

17.00 (d) polufinale 2 (A1-baraž 2)

19.00 (d) borba za bronzanu medalju

Utakmice se igraju u SC Šumice

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBeST 2019 – Futsal 1. dan
Naredni tekstOdbojkašice FAM-a osvojile BeST
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.