Pobeda ITS-a protiv Uniona

468

Futsaleri Visoke škole za ITS ostvarili su prvu pobedu u Prvenstvu studenata Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. Oni su rezultatom 4:2 (2:2), savladali Pravni fakultet Univerziteta Union i tako im naneli drugi poraz u sezoni. Pravnici su dva puta imali vođstvo, ali je ekipa ITS-a predvođena Macanovićem uspela da preokrene rezultat i na kraju trijumfuje.

Finalni dan USSB

Utakmicu je bolje otvorila ekipa Uniona. Zapretili su preko Bojovića, međutim, njegov pokušaj nije predstavljao veću opasnost za golmana ITS-a. Nakon Bojovića, u prilici se našao Ranković. Uspešno je zaobišao dvojicu igraća ITS-a snažno šutirao po zemlji i tako doveo pravnike do prednosti od 0:1. Nakon vodećeg pogotka, nastavila se inicijativa Uniona. Kombinovali su Ranković i Petrović, ali nisu uspeli da uvećaju prednost. Sredinom poluvremena ITS je uspeo da konsoliduje svoje redove, najviše zahvaljujući raspoloženom Macanoviću. Upravo je Macanović imao tri vezane prilike da izjednači rezultat. Najpre je snažno šutirao, ali preko gola, a potom je golman Uniona zaustavio njegova druga dva pokušaja. Ofanziva ITS ipak je rezultirala pogotkom u mreži Uniona. Macanović je dodao do Radovanovića koji je preciznim udarcem matirao Marića za 1:1.  Nije dugo trajala radost ITS. U narednom napadu futsaleri Uniona su drugim pogotkom Rankovića uspeli da vrate prednost na svoju stranu (1:2). Nisu se predali futsaleri ITS-a. Igrao se poslednji minut poluvremena kada su uspeli da postignu gol za izjednačenje. Nakon što su oduzeli loptu na sredini terena svojim kolegama sa Uniona, igrači ITS su povukli polukontru. Na pet sekundi do kraja lopta je stigla do Macanovića koji je snažno šutirao u dalji ugao i tako savladao Marića za 2:2.

22883577_1892515274122122_2026772012_o

Drugo poluvreme proteklo je u inicijativi Visoke škole za ITS. U prvom napadu zapretili su preko najraspoloženijeg u svojim redovima, Macanovića, a potom se u šansi našao i Radovanović, međutim, rezultat je ostao nepromenjen. Nakon njih dvojice priliku da postigne gol imao je Jaćović, ali je Marić sigurno intervenisao. Na drugoj strani, Union je svoju priliku čekao iz kontranapada. Upravo nakon jednog brzog kontranapada Kljajević je imao šansu da dovede pravnike treći put u vođstvo, ali je Novaković zaustavio njegov pokušaj. Usledila je nova serija napada momaka sa ITS-a. Macanović i Radovanović pravili su najviše problema odbrani Uniona, ali je Marić bio siguran ispred svog gola. Međutim, golman pravnika je bio nemoćan u 33. minutu utakmice. Macanović je zaobišao dvojicu igrača Uniona i preciznim i snažnim šutem postigao drugi gol na utakmici (3:2). Upravo je Macanović bio najzaslužniji i za četvrti pogodak Visoke škole za ITS. Šut koji je uputio pokušao je da zaustavi Mihajlović, međutim, on nije uspeo da reaguje kako je želeo pa je poslao loptu u sopstvenu mrežu za krajnjih 4:2.

Sastavi timova
Visoka škola za ITS Pravni fakultet Univerziteta Union
Novaković Marić
Jaćović Ranković
Radovanović Petrović
Krstić D. Mihajlović
Macanović Bojović
Krstić Đ. Kljajević
Belić
Petrović
Mladenović
Aranđelović
Spaskovski

Dvostruki strelac na utakmici Marko Macanović po završetku je istakao da je zadovoljan zbog pobede svoje ekipe.

“Ovo nam je prva utakmica, pa smo odigrali malo tvrdo. Nismo bili najspremniji, ali smo uspeli da izvučemo pobedu. Možda smo mogli da damo i malo više golova, ali šta je tu je. Njihov manjak igrača igrao je ključnu ulogu u našoj pobedi, pošto su imali samo jednog igrača za izmenu”, izjavio je Macanović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstViša poslovna tesno protiv ITHS
Naredni tekstVIŠER slavio protiv Visoke turističke
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.