Palavestrić je presudila Biološkom fakultetu

923

Odbojkašice Stomatološkog fakulteta savladale su Biološki fakultet rezultatom 2:1 (25:15, 19:25, 15:11) u okviru devetog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najraspoloženija odbojkašica na meču bila je Jelena Palavestrić sa 18 poena.

Finalni dan USSB

Meč je započet na interesantan način. Obe ekipe su u prvih par servisa gađale mrežu. Marković postiže poen pravovremenim lobom i pokreće seriju poena za svoju ekipu (14:5). Stanković je uspela da poentira iz bloka i tako prekine seriju Stomatološkog fakulteta (14:6). Međutim, Matijašević je bila skoncetrisana i as servisom vratila ritam igre na stranu svoje ekipe (20:9). Par grešaka pri kraju prvog seta od strane Stomatološkog fakulteta, vratilo je u igru protivnika, ali je Palavestrić stavila tačku na meč snažnom dijagonalom (25:13).

Prvih šest poena drugog seta je bilo iz as servira, prva tri as servisa je servirala Kostić, a druga tri je servirala Matijašević (4:3). Inicijativa u igru bila je od početka na strani Biološkog fakulteta, uz par ključnih grešaka protivnika, uspele su da se rezultatski odvoje u jednom trenutku (15:12). Nakon čega je pad koncetracije u njihovoj igri, doveo do izjednačenja (15:15). Narednih par poena se igralo u stilu, poen za poen.  Stamenović je vezala dva poena pravovremenim smečom i lobom, i na taj način primorala protivnika da zatraži tajm-aut (21:18). Nakon kratkog odmora, svojim greškama iz igre su devojke sa Stomatološkog fakulteta, poklonile drugi set protivniku (25:19).

Treći set je bio kombinacija prva dva, mada se veći deo seta igrao poen za poen. Devojke sa Biološkog fakulteta su nastavile u istim ritmom kao u prethodnom setu, dok je protivnik popravio svoju igru i preuzeo inicijativu na meču. Palavestrić je stavila tačku na ovaj meč serijom od 7 vezanih poena i na taj način presudila Biološkom fakultetu (15:11).

Sastavi timova
Stomatološki fakultet Biološki fakultet
Matijašević M. Kostić D.
Marković O. Stamenović A.
Tubin Z. Nikčević A.
Simić A. Jablan A.
Palavestrić J. Merćep V.
Mijušković S. Stanković A.
Statistika
Stomatološki fakultet Biološki fakultet
Poeni iz igre 29 20
Poeni iz bloka 0 5
Greška iz igre 12 17
As servis 6 6
Servis greška 6 7
Jelena Palavestrić sa Stomatološkog fakulteta, osvrnula se na utakmicu i na očekivanja u sledećem kolu. “S obzirom na naš sastav ekipe, ovo je prevazišlo naša očekivanja. Bilo je super, zadovoljne smo. Nadam se da će nas sledeći put biti više i da će biti bolja utakmica”, zaključila je Palavestrić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstUčiteljice u produžetku bolje od ETF-a!
Naredni tekstFarmaceutski slavio protiv TMF-a za šestu pobedu u sezoni
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.