Otvoren konkurs za nove članove – postani deo Sportindeksa!

339

Voliš sport i želiš da se oprobaš u pisanju sportskih izeštaja, komentarisanju utakmica, snimanju video sadržaja, a pored toga si student prve ili druge godine, konkurs je otvoren – prijavi se i postani deo našeg tima.

Finalni dan USSB

Sportindeks je redakcija osnovana 2012. godine, koja svojim članovima pruža znanje kroz praćenje studentskih sportskih takmičenja. Praćenjem košarke, odbojke, rukometa i futsala studenti stiču praktična znanja i uče kako da se snađu u različitim situacijama. Pored toga pratimo i turnire koji imaju veze sa studentskim sportom, kako u Beogradu tako i u drugim velikim gradovima, a poslednji grad koji je posetila je Varšava, u kojoj je ekipa Sportindeksa prisustvovala na 58. Varšovojadi.

Ovo je mesto gde će vas sačekati atmosfera puna kolegijalnosti, što je istakla i članica našeg tima Marija Nešković.

Ovde sam imala priliku da se susretnem sa raznim sportovima kao što su košarka, odbojka, futsal i rukomet i da naučim dosta o njima, da napišem svoje prve izveštaje. Svi u Sportindeksu su i više nego kolegijalni i uvek su tu da pomognu nama mlađima i imaju dosta strpljenja. Ništa se ne mora, već vlada jedna prijatna atmosfera. Sportindeks je sjajna redakcija jer se bavi studentskim sportom i za nas mlade je to super, jer smo okruženi vršnjacima i onda je rad olakšan”, rekla je Marija Nešković.

A da je ovo redakcija sa nekom drugačijom energijom primetio je kolega Marko Mićunović.

Sportindeks je i više nego ispunio moja očekivanja koja sam imao na početku, a ima potencijal da još više ispuni očekivanja nekih narednih generacija, jer je to jednostavno organizacija sa drugačijom energijom, drugačijim ciljem spram drugih i to je ono što je izdvaja. Ono što sam naučio jeste pre svega pisanje intervjua, odvajanje bitnog od nebitnog, zatim “probijanje leda” početničke treme, razgovor sa drugim igračima i sagovornicima, a onda od ove godine i komentarisanja, a sve to prelazi na neku drugu dimenziju, ogroman broj komentarisanja utakmica u realnom vremenu, veliki broj razgovora sa ljudima koji igraju utakmice što je velika praksa i ono što sam naučio svakako jeste da mnogo bolje slušam ljude”, istakao je Marko Mićunović.

Sa druge strane članica redakcije Marija Jovanović rekla je kako je kroz rad upoznala samu sebe u različitim situacijama.

SportIndeks je mesto koje prvenstveno ima za cilj druženje i spoznavanje samog sebe u različitim situacijama, ali naravno uz sve to praćenje sporta i izveštavanje sa utakmica. Za mnoge je ovo bila prva dodirna tačka sa novinarstvom i verujem da su korak više od onoga gde su bili na početku. U redakciji sam naučila kako da se snalazim u situacijama kada se nešto izjalovi, kada iskrsne, kada nema puno vremena za razmišljanje, a moram kontrolisati trenutak. Uvežbala sam javni nastup i oprobala se u ulozi pravog novinara koji izveštava sa lica mesta”, zaključila je Marija Jovanović.

Cilj Sportindeksa jeste da vas nauči najpre pisanju, koje je za dobre novinare osnovana, ali i da pruži priliku da se oprobate u savremenim novinarskim oblicima i formama. Novina koju Sportindeks može da pruži jeste komentarisanje utakmica. Dok traje lajv sa utakmica u amaterskim ligama, vi ste tu da pored videa prenesete informaciju i atmosferu gledaocima. Ovo je sjajna prilika da postanete odličan sportski novinar, zato, šta čekate?

Konkurs je otvoren za studente prve i druge godine studija do 20. marta 2023. godine. Sve što je potrebno za prijavu je da napišete ukratko o sebi i pošaljete na mail redakcija@sportindeks.rs.

Prijavite se i postanite član Sportindeksa!

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB