Održana ceremonija dodele EUSA nagrada

659

Evropska Univerzitetska Sportska Asocijacija 11. februara održala je virtuelnu dodelu nagrada pojedincima, univerzitetima i udruženjima u evropskom univerzitetskom sportu koji su se istakli svojim dostignućima.

Finalni dan USSB

Ovom prilikom istaknuta su priznanja i uspesi na EUSA dogadjajima 2019/20. Nakon pozdravne poruke Adama Rošeka, predsednika EUSA dodeljene su nagrade učesnicima.

Prva nagrada NUSA dodeljena je Nemačkoj univerzitetskoj sportskoj federaciji za aktivno učešće i prisustvo na EUSA prvenstvu. Nagrada za najuspešnijeg nacionalnog univerzitetskog sportskog saveza uručena je francuskoj univerzitetskoj sportskoj federaciji.

Nagrada za najbolji univerzitet zasnovana na rezultatima i dostignućima pripala je Univerzitetu u Zagrebu sa svojih 16 medalja.

Za pobednik “Enno Harms Fair Play” nagrade proglašena je ekipa muške odbojke na pesku iz Izraelskog tehnološkog instituta. Osim nagrada, ove godine uvedene su nove kategorije za prepoznavanje zahvalnosti. Prva medalja dodeljena je WAKO za organizaciju evropskog univerzitetskog prvenstva u kik boksu. Zahvalnica za udruženje članica dodeljena je Univerzitetskom sportskom savezu Poljske za organizaciju Integrisanog prvenstva. Dobitnicima medalje zahvalnosti za zvaničnike članova proglašeni su generalni sekretar FADU-a Manuel Veloso i bivši predsednik Danijel Monteiro. Predsedniku sportskog univerzitetskog saveza Republike Kazahstan, Kairat Zakirianov dodeljena je specijalna medelja zahvalnosti za medjunarodnu saradnju.

Konačna nagrada bila je EUSA Orden za zasluge koja je dodeljena pojedincu koji je svojim učešćem doprineo razvoju i promociji univerzitetskog sporta u Evropi. Ovaj Orden dodeljen je Adamu Kisu. Završetak ceremonije obeležen je kratkim pregledom na tekuce pripreme za letnje Evropske univerzitetske igre u Beogradu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstPredstavljena maskota EUG 2021.
Naredni tekstBojan Marinković – Najbolji mladi novinar u 2020. godini
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.