Novogodišnji poklon za redakciju Sportindeksa

707

Tekuća godina nije bila blagonaklona za studentski sport, samim tim i za redakciju Sportindeksa. Dobar deo godine proveli smo radeći od kuće, baveći se temama kojima do sada nismo mogli da posvetimo puno vremena. Ali, verovatno smo to obavili dovoljno dobro da nas Deda Mraz nagradi lepim poklonima.

Finalni dan USSB

U cilju daljeg razvoja sajta, prateći trendove, odlučili smo da uložimo u kreiranje savremenih medijskih formi i stvorimo uslove da pored rada na sajtu naši novinari imaju mogućnost da se oprobaju i u radio i video formatima.

Za snimanje je kupljena kamera Sony A6400 koja pruža mogućnosti beleženje u 4K rezoluciji, sa objektivom od 18-135mm koji pruža mnogo, kao i četiri memorijske kartice od 64Gb i Joby GorillaPod fleksibilnim stativom. Za snimanje zvuka opremili smo se trenutnim svetskim standardom. Dva mikrofona Rode Procaster praćena su dodatnom opremom u vidu stalaka, kablova i zaštite od vetra, a svi zvučni zapisi ostaće na Zoom H6 Black snimaču.

Tu mogućnost imamo prevashodno jer smo prethodnih godinu i po dana, u saradnji sa Evropskom asocijacijom studentskog sporta (EUSA), Evropskom asocijacijom sportsih novinara (AIPS Europe), KK Hrvatski Dragovoljac i Univerzitetskim sportskim klubom  Poznanja (AZS Sport club Poznan) učesnici na projektu PRODUCE, čiji je cilj promocija dualnih karijera kroz obrazovanje mladih novinara, a koji je kofinansiran od strane Erasmus+ programa Evropske unije.

Verujemo da ćemo ovom investicijom stvoriti još bolje uslove za obrazovanje budućih sportskih novinara, da ćemo imati kapacitete da podržimo njihovu kreativnost, a sve u cilju daljeg rasta i razvoja studentskog sporta i sportskog novinarstva uopšte.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstJovana i Teodora – kraljice šahovskih tabli
Naredni tekstStaša Gejo – Sportsko penjanje kao porodična tradicija
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi