Niz se nastavlja – Novo finale za futsalerke FSFV-a!

937

Futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja plasirale su se u finale lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda savladavši devojke sa Fakulteta veterinarske medicine rezultatom 2:1 (1:0). Ovim trijumfom ženska futsal ekipa FSFV-a nastavila je niz bez poraza koji traje već pet sezona.

Finalni dan USSB

 

Od samog starta ekipa sa Košutnjaka je nametnula svoj ritam i zapretila preko Miloševićeve i Dimitrijevićeva. Početna ofanziva rezultovala je golom u trećem minutu utakmice kada je šut Dimitrijevićeve iz trka bio neodbranjiv za golmanku Fakulteta veterinarske medicine (1:0). Nakon pogotka devojke sa FSFV-a nastavile su sa inicijativom. Ponovo se u prilici našla Miloševićeva, a potom i Trišićeva no rezultat je ostao nepromenjen. Šansu da duplira prednost svoje ekipe imala je i Kuhutova. Ona je oduzela loptu u blizini kaznenog prostora, snažno šutirala iskosa po zemlji, ali je Filipovićeva bila neprevaziđena prepreka. Nakon početnog pritiska, veterinarke su uspele da konsoliduju svoju igru, naročito u odbrani. U napadu su dugim loptama preskakale sredinu terena i najčešće su pretili šutevima sa distance. Najviše problema odbrani FSFV-a, tokom prvog dela igre, pravila je Jevremovićeva. Ona je najpre oduzela loptu na sredini terena, snažno šutirala iz trka, gađajući dalji gornji ugao protivničkog gola, ali je rezultat ostao nepromenjen. Potom je Jevremovićeva imalo još jednu priliku. Sa oko 12 metara uputila šut po parketu, međutim, lopta je završila tik pored stative. Snažno su igrale veterinarke u odbrani, te je upravo i to bio razlog zbog kojeg “pingvini sa Košutnjaka” nisu uspeli da dupliraju prednost. Poslednju priliku da uveća vođstvo Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u prvom poluvremenu imala je Kuhutova. Oduzeta lopta na sredini terena završila je kod brzonoge futsalerke FSFV-a koja se našla u situaciji 1:1 sa Filipovićevom, ali je čuvar mreže Veterinarskog izašla kao pobednica u ovom duelu, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 1:0.


Sastavi timova
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Fakultet veterinarske medicine
Dimitrijević T. Filipović A.
Milošević T. Isaković M.
Trišić A. Krstić M.
Kuhut D. Jevremović J.
Krstić A. Milosavljević J.
Todorović N. Đorđević M.
Milenković M.
Maksimović J.
U drugoj deonici nastavila se inicijativa FSFV-a. Na samom startu zapretile su preko Trišićeve, ali je Filipovićeva upisala novu intervenciju. Potom je priliku imala i Miloševićeva, međutim, borbene futsalerke Veterine uspele su da izblokiraju njen pokušaj. Ekipa Fakulteta veterinarske medicine su i u drugom poluvremenu nastavile sa taktikom koju su primenjivale tokom prvog dela igre, pa su u napadu težile preskakanju sredine terena, dok su u odbrani zaigrale znatno čvršće, primoravši protivnice na neprecizna dodavanja. Hrabra i borbena igra veterinarki se isplatila nakon što je šut Maksimovićeve sa oko 10 metara bio neodbranjiv za golmanku FSFV-a (1:1). Nakon izjednačujućeg pogotka FSFV je pokušao da uzvrati preko Trišićeve, ali je šut reprezentativke Srbije završio preko gola koji je čuvala Filipovićeva. Ponovo su studentkinje sa Košutnjaka počele da prete nakon uigranih akcija. Sredinom deonice, Miloševićeva je uputila veoma oštru loptu u kazneni prostor, ali Dimitrijevićeva nije uspela da prihvati loptu i ozbiljnije zapreti veterinarkama. Međutim, ubzro je kapitenka DIF-a uspela da upiše i drugi pogodak na utakmici, iskoristila je dekoncentraciju u odbrani FVM-a i zatresla mrežu za 2:1. Pokušala je Maksimovićeva da uzvrati na drugoj strani, presekla je jedan pas na sredini terena, snažno šutirala po zemlji, ali na semaforu je ostalo 2:1. Potom je priliku FSFV imao preko Trišićeve i Miloševićeve, ali je do kraja utakmice rezultat ostao nepromenjen, te su se futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja plasirale u novo finale.

 

Futsalerka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Danijela Kuhut po završetku utakmice podelila je sa nama svoje utiske: “Bila je teška utakmica. Očekivale smo malo manji napor. Završnica nam je falila definitivno, ali smo se dobro držale. Igrale smo odlično, na kraju smo se sabrale i postigle smo to što smo želele. Drugo polufinale će biti jako neizvesno, kao što je bila i ova utakmica, ali ko god nam dođe dobro je došao”, izjavila je Kuhutova, koja je dodala da će u finalu definitivno imati i golmana.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstBiolozi bolji nakon neizvesne završnice
Naredni tekstFutsalerke Vojne u finalu USSB lige!
Studiram sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Dugo sam trenirala karate, ali sam ga nakon deset godina zamenila tekvondoom. Želja mi je da se u budućnosti bavim sportskim novinarstvom i da izveštavam sa velikih sportskih događaja.