Ništa bez Matijevića

379

Druga utakmica na futsal turniru Univerzitetske lige u Novom Pazaru je bila pravi derbi i faktički je bila ta koja je odlučivala koja će ekipa ići u Staru Pazovu na svečano finale 8. maja. Na kraju, nakon bolje otvorene utakmice, slavila je ekipa Beogradskog univerziteta rezultatom 5:2.

Finalni dan USSB

BGKG

Kada bismo pokušali da opišemo jačinu ekipa i kvalitet studentskog futsala, dovoljno je da kažemo da su na terenu bili jedan reprezentativac Srbije i da većina fudbalera koji su bili u protokolu igra u prvoj ili drugoj futsal ligi Srbije. Inače, Kragujevac je prošle godine tesno izgubio od Beograda 3:2 i očekivali smo osvetu.

Nažalost, posle bombastičnog otvaranja utakmice ekipe iz Beograda, veći deo utakmice nije imao rezultatsku neizvesnost.

Beograđani su već u drugom minutu meča imali prednost. Orović je šutirao sa desetak metara iskosa sa leve strane napada Beograđana, a Matijević, koji je pivotirao u kaznenom prostoru Kragujevčana se najbolje snašao i ugurao loptu u mrežu.

Sledeći gol smo videli već u 8 minutu sličan scenario je doveo do uvećanja prednosti. Ponovo napad po levoj strani, ovog puta je Milovanović šutirao, a najbolji pred golom Antića je bio Denić koji uvećao prednost svog tima.

U desetom minutu već je bilo 3:0. Ponovo slična situacija. Desna strana odbrane Kragujevčana je imala puno problema da spreči šuteve iza daljine. Orović je ponovo šutirao ka golu Antića, koji odbija loptu u stranu, ali samo do Petrova kome nije bilo teško da je ugura u praznu mrežu.

Kragujevac je uspeo da smanji prednost. U pravom haosu koji je bio u i oko šest metara ekipe iz Beograda, jer su Kragujevčani po svaku cenu želeli da smanje prednost, lopta je došla do Cvetkovića koji je dobacio do Mijatovića koji smanjuje na 3:1.

Mijatović je imao priliku da još više smanji prednost Beograđana, ali njegovu kontru krajnjim naporima Antonijević izbacuje u korner. Na poluvremenu je ostalo 3:1.

U nastavku smo videli atomski futsal. I jedni i drugi su bile na svim delovima terena, nije se znaloni gde je lopta, ni šta će sledeće da se desi. Cvetković nije uspeo da posle greške Matijevića savlada Antonijevića za 3:2.

Kazna je došla odmah. Već u drugom minutu nastavka. Kontra napad Beograđana koji je poveo Kopanja je došao do Matijevića koji je savladao golmana, ali je njegovu loptu pokupila stativa. Međutim, Kopanja je bio na pravom mestu i smestio je loptu u mrežu za 4:1.

Vrlo brzo je bilo 5:1 za Beograd. Golman Antonijević je poslao dugu loptu do Matijevića, koji je rutinski pogodio donji ugao golmana Kragujevca i povećao šanse da se njegova ekipa raduje na kraju meča.

Kragujevčani su krenuli na sve ili ništa. Mijatović je u stilu najboljih majstora fudbala izvodio čarolije po terenu, ali nedovoljno.

Poslednji gol na meču, a drugi u korist Kragujevčana posledica je sjajnog duplog pasa Pajića i Cvetkovića, saigrača iz Mašinca, i drugopomenuti je savladao Antonijevića.

Poslednjih 10 minuta Kragujevac je odigrao sa 5 igrača u polju ali nije urodilo plodom. Tempo je bio jako visok i svi koji su se našli u hali su mogli sebi da odgovore na pitanje zašto je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu.

Nenad Ružić

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKragujevčani nezahvalni gosti
Naredni tekstDva rafala Savovića za overu prvog mesta
Apsolvent psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sportsko novinarstvo mi je hobi već par godina i od osnivanja sajta sam u Sportindeksu. Dišem za fudbal, navijam za dobru igru i puno golova (zvanično), a strani su mi samo borilački i auto-moto sportovi. Slobodno možete da mi se obratite na mail nenad.ruzic@sportindeks.rs, rado ću vam odgovoriti. Sportski pozdrav.Moji tekstovi