Neverovatni tandem Vasić-Marčetić za zlato DIF-a

2144

Šampionke lige Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu je ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje koja je u finalu dominantno pobedila odbojkašice Medicinskog fakulteta rezultatom 3:0 (25:16, 25:14, 25:13). U meču bez previše uzbuđenja devojke sa Košutnjaka su od početak do kraja diktirale svoj tempo igre i ni u jednom trenutku nisu dopustile doktorkama da ga učine neizvesnim. 

Finalni dan USSB

 

 

Posle uvodnog odmeravanja snaga i rezultata 6:6, na servis liniju dolazi predvodnica ove generacije Vasićeva, a njene nezgodne flot servise najbolje koristi Marčetićeva i ekipa sa Košutnjaka ekspresno dolazi do serije od 7:0. Doktorke, sa druge strane, se nisu predavale i preko Baltićeve i Kovačevićeve smanjuju rezultat na minus tri – 14:11. Do kraja seta ekipa Medicinskog fakulteta nije imala snage za potpuni rezultatski preokret, a devojke sa Košutnjaka su igrale sigurnije i povećavale prednost, da bi ona na kraju seta, poenima Petrovićeve, dostigla i 11 poena razlike 25:16. 

Sastavi timova
                            FSFV  Medicinski fakultet
Vasić K. Milenković S.
Stojkov S. Stanišić T.
Marković K. Obradović K.
Vesković M. Manojlović S.
Pantelić T Mamontov D.
Marčetić J. Đorđević I.
Popović Lj. Savić J.
Milović A. Kovačević M.
Battestin G. Pejin V.
Ajdačić A. Mrdaković A.
Petrović M. Baltić T.
Popović L. Cvetković N.
Vitas M.
Kecman N.


Nastavak donosi rezultatski uzbudljiviju utakmicu sve do rezultata 15:12, u korist ekipe DIF-a, kada na scenu stupaju Vasićeva, Marčetićeva i Petrovićeva. One poenima sa servis linije, blokom i smečom prave neverovatnu seriju od 10:2 i rešavaju pitanje pobednika drugog seta. Ekipu Medicinskog fakulteta, sa druge strane, jedino je Kovačevićeva pokušavala da probudi, ali nije uspela u tome. Na kraju rezultat ovog perioda igre iznosio je 25:14.

 

Treći set je protekao u potpunoj dominaciji odbojkašica FSFV-a, iako start nije nagoveštavao tako nešto pošto su doktorke preko Vitasove i Milenkovićeve, povele sa 6:3. Usledila je, međutim, neverovatna igra ekipe DIF-a, koja je serijom od 11:1 ne samo anulirala prednost, nego došla i do vođstva. Najzaslužnije za ovu seriju bile su Vasićeva, Marčetićeva i Ajdačićeva sa po dva postignuta poena. U nastavku još sigurnija igra odbojkašica sa Košutnjaka koje su ovaj treći period igre dobili i sa najvećom razliko od čak 12 poena 25:13, dok je ekipa Medicinskog fakulteta upotpunosti potonula.

Statistika
    Filozofski fakultet FON
Poeni iz igre 43 17
Poeni iz bloka                       4 8
As servis 13 2
Servis greške                         5 2
Greške iz igre                         10                           13

Najkorisnija igračica finala, ali i cele lige kapiten DIF-a Kristina Vasić iznela je svoje utiske posle osvojene zlatne medalje. “Kako je krenula sezona nismo se nadale ovom uspehu, pošto smo imali problema da okupimo ekipu, kao i u prethodne dve godine. Jako mi je drago što su me sve devojke ispoštovale i došle na svaku utakmicu, tako da sam ja najponosniji kapiten na svetu,” istakla je Vasićeva.

Razočarana posle izgubljenog finala, ali i ponosna na svoje devojke Sara Milenković sabrala je utiske posle završene sezone i istorijskog rezultata ekipe Medicinskog fakulteta.” Pre svega čestitala bih ekipi DIF-a koja nas je večeras nadigrala u svim segmentima igre i zasluženo slavila u finalu. Što se tiče nas mi nismo imali dovoljno energije koja nas je krasila, zbog umora posle naporne sezone i nedavno održane medicinijade, ali bih svakako čestitala i svojim devojkama na uspešnoj sezoni,” naglasila je Milenkovićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON-u titula u komšijskom derbiju!
Naredni tekstFON nadigrao FPN za polufinale USSB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Ukoliko se jednog dana definitivno odlučim da budem sportski novinar, želeo bih da pratim košarku, kao svoj omiljeni sport i sport kojem sam posvetio sedam godina intezivnih treninga. Cilj koji bih voleo da ostvarim jeste da jednog dana komentarišem derbi sa koleginicom.