Neizvesno do bronze

1170

Utakmica za treće mesto Lige Univerziteta u Beogradu završila se pobedom Elektrotehničkog fakulteta nad Stomatološkim fakultetom rezultatom 2:1 (25:23, 16:25, 15:13). Najefikasniji igrač bila je Markovićeva sa upisanih 17 poena, a među elektrotehničarkama istakla se Bačićeva sa zabeleženih devet poena.

Finalni dan USSB

 

Prvi set počeo je podjednakom razmenom poena. Prvi as utakmice Mijailovićeve je doveo do kratkotrajnog vođstva stomatologa (3:2). Markovićeva je srušilazid dvojnog bloka Kodinovićeve i Kaljevićeve, nakon čega njena saigračica Tubinova postiže još jedan direktan poen sa linije 9 metra (5:3). Oba tima imala su nesuglasice na terenu, pa su ovaj set obeležili asovi, ukupno sedam, od kojih je Stomatološki upisao čak pet. Pro rezultatu 9:14, tajm-aut zatražila je Kaljevićeva, kapiten ETF-a. Uprkos ovakvom rezultatu, Kodinovićeva i Perićeva postizale su poene i uspele da izjednače na 18:18. Ostatak utakmice protekao je u naizmeničnom nizanju poena. Lopta Vukovićeve u polju rivala preokrenula je čitav set u korist ETF-a, pa je prvi deo meča završen rezultatom 25:23.

Sastav timova
Stomatološki fakultet Elektrotehnički fakultet
11 Marković N. (K) 8  Dodig A.
12 Tubin Z. 4 Kaljević M. (K)
9 Milenović T. 13 Kodinović V.
15 Tufegdžić S. 7 Sretković T.
7 Matić A. (L) 14 Pavlović M.
5 Mijailović J. 10  Vuković L.
20 Vesković N. 11 Ratković M.
13 Luković A. 2 Bačić T.
Momir Božović (trener) 12 Cvetković Lj. (L)
18 Krsteski N.
5 Marinković J.
1 Stakić M. (L)

Drugi set započeo je na identičan način kao prethodni – servis greškom, ali sada od strane ETF-a. Blok Markovićeve i Dikovićeve zaustavio je proboj rivala pa je vođstvo i na početku ove deonice pripalo Stomatološkom fakultetu. Balićeva je slala dobro procenjene dijagonale i paralele. Nakon rezultata 11:12 usledila je dominacija devojaka sa Elektrotehničkog. Najveći doprinos pripao je kapitenu. Markovićeva je bila aktivna kako na liniji smeča, tako i u odbrani na bloku (13:20). Kratka pauza nije pomogla ekipi ETF-a, a set se završio blok-autom nakon preciznog udarca Milenovićeve (25:16).

Odlučujući treći set započeo je as servisom Ratkovićeve. Želja za pobedom mogla se videti u očima oba tima. Početak seta igrao se poen po poen, a nakon toga obe ekipe imale su mini seriju od tri poena. Vukovićeva i Markovićeva odmeravale su snage snažnim udarcima. Kada je rezultat na semaforu stomatologa pokazao osmi poen, došlo je do promene strana (7:8). ETF koristi grešku suparnica, koja svodi rezultat na ravnoparan. Oba tima ponovo su se našla na izjednačenom rezultatu 10:10. Neizvesnost je trajala do samog kraja. Lopta Veskovićeve donela je plus jedan za ETF. Uprkos borbi stomatološkinja i maloj razlici (15:13), bronza je ipak pripala odbojkašicama Elektrotehničkog fakulteta.

Statistika
Statistika:

 

Stomatološki fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 27 25
Poeni iz bloka 3 2
As 8 6
Servis greške 9 11
Greške iz igre 14 12
Kaljevićeva, kapiten ETF-a, zadovoljna je uprkos manjku uslova za treniranje zbog epidemološke situacije. „Ekipa nam je od prošle godine, ostajemo i sledeće, tako da smo uigrane. Nadamo se ovakvom plasmanu i naredne godine“, objašnjava Kaljevićeva.

Nevena Marković, najefikasniji igrač stomatologa rekla je da su s obzirom na uslove zadovoljne četvrtim mestom. „Pošto se radi o ekipi koju 90% čine brucoši, ovoj sezoni i koroni, zadovoljna sam. U finišu utakmice desile su se neke greške. Čestitala bih suprotnoj ekipi na pobedi“, zaključuje Nevena.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstDupla kruna u vitrinama FSFV-a!
Naredni tekstRukomet: Najava muškog polufinala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je od malena bio važan deo mog života i iz toga se rodila ljubav prema sportskom novinarstvu. Sada imam priliku da osećaj koji sam nekada imala na terenu pretočim u reči.