Medicinari došli da pobede

1373

Odbojkaši Medicinskog fakulteta upisali su pobedu u okviru Lige Univerziteta u Beogradu. Cenu je pretrpeo Elektrotehnički fakultet rezultatom 2:0 (27:25, 25:19). Na susretu odigranom u sali Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dva najefikasnija igrača bila su Buvić i Stoiljković. Odbojkaš Medicinskog fakulteta postigao je 9 poena, a u suparničkom timu Stoiljković je upisao 7 poena. 

Finalni dan USSB

 

Susret između ova dva tima započet je poentiranjem Pejića. Na dva asa Jevtića, kapitena medicinara, odgovorio je Stojiljković svojim servisom u teren protivnika (4:4). Spasojević je uspešno branio blok ekipe ETF-a. Već na samom početku meča oba tima bila su izjednačena i moglo se zaključiti da će meč biti neizvestan. Slobodno se da isteći da su asevi obeležili početak ovog seta, s obzirom na to da je i Buvić zablistao sa osvojena dva poena sa linije dvanaestog metra. Ratković je bio precizan u dizanju i na taj način osigurao je Tanaskoviću jasan udarac, što je rezultiralo da protivnik zatraži pauzu (12:13). Odbojkaši u obe postave izgubili su snagu, samim tim bilo je nekoliko grešaka koje su mogle skupo da ih koštaju. Buvić je paralelom osvojio poen za svoj tim, ali i dalje neprobojni blok Spasojevića pravio je probleme medicinarima. Poenteri koji su vodili svoje timove pred sam kraj ovog neizvesnog duela bili su Stoiljković i Šiljegović na jednoj strani, a suparnička strana imala je Bojića i Buvića. Prednost od 2 poena doneo je Mićićev smeč sa linije 3.5 metra, a poslednji poen bio je timski odigran. Bojić i Mićić su dvostrukim blokom sebi osigurali značajnu prednost za dalji nastavak utakmice (27:25).

Sastavi timova
Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
1 Aleksa Mićić 5 Vukašin Spasojević
2 Branko Buvić 8 Stevan Ralović
3 Ivan Jevtić   C 11 Uroš Vinčić
7 Luka Nikolić 12 Todor  Šiljegović
9 Saša Bačević 13 Aleksa Tanasković
11 Vanja Bojić 16 Nikola Pejić
13 Aleksandar Rašić 17 Nikola Stoijljković
17 Aleksandar Pavlović   L 19 Aleksa  Ratković
20 Uroš Medić

Medicinari nameravjući da iskoriste benefite iz prvog dela susreta, započeli su drugi Rašićevim smečom. Usledila je borba na bloku Stoijlkovića i Jevtića, ali kapiten medicinara nije razočarao svoje igrače, i osigurao stabilan početak. Podrška navijača i ekipe sa klupe davala je snagu  elektrotehničarima da i pored nekoliko napravljenih grešaka nastave svoju borbu. Stoiljković je upisao čak tri poena tokom drugog seta. Tajm-aut zatražila je ekipa elektrotehničara nakon greške u pecanju. Vratili su se na teren sigurniji i rezultatski nadoknadili izgubljeno (14:11). Buvić je zadao najteži udarac elektrotehničarima svojom serijom od 3 asa (20:14). Rašić, Buvić i Mićić ubrzali su kraj uigranim napadima, i svom timu osigurali prolaz u dalje takmičenje (25:19).

Statistika
Statistika: Medicinski fakultet Elektrotehnički fakultet
Poeni iz igre 26 16
Poeni iz bloka 2 5
As 7 3
Servis greške 11 4
Greške iz igre 9 13
Odbojkaš Medicinskog fakulteta Aleksa Mićić rekao je da meč nije bio težak. „Očekivali smo jako teškog protivnika, ali se na kraju ispotavilo suprotno“. Njegov saigrač Aleksandar Rašić dodao je: „Prošli put nam je falila završnica ali sada smo došli da pobedimo“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstGrađevinari zazidali drugo mesto
Naredni tekstETF obezbedio finale posle produžetaka
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je od malena bio važan deo mog života i iz toga se rodila ljubav prema sportskom novinarstvu. Sada imam priliku da osećaj koji sam nekada imala na terenu pretočim u reči.