Matematički fakultet ubedljiv protiv oslabljenih geografa

806

Košarkaši Matematičkog fakulteta pobedili su ekipu Geografskog fakulteta rezultatom 78:44 (17:17,23:8, 21:6, 17:13) u četvrtom vikendu Lige Univeziteta u Beogradu.

Finalni dan USSB

Prvu četvrtinu su obe ekipe započele u ofanzivnom ritmu. Janković je vodio svoju ekipu u prvoj četvrtini, postigavši prvih 6 poena. Na drugoj strani su Klun i Burtić bili dobro raspoloženi pa je Geografski fakultet rano prešao u vođstvo (7:6). Međutim, usledila je mini serija Stamenića od 8 uzastopnih poena, a uz brze prodore i precizan šut za tri poena, ekipa matematičara preokrenula je rezultat u svoju korist (14:10). Do kraja četvrtine se igralo koš za koš, a geografi su uspeli da izvuku izjednačenje (17:17).

Druga četvrtina je bila prekretnica za matematičare. Počeli su da igraju čvrstu odbranu, ne dozvoljavajući protivnicima da se rezultatski približe. Ocokoljić svojim poenom u reketu započinje seriju Matematičkog fakulteta, a brzim i efikasnim kontranapadima, matematičari su povećali prednost svoje ekipe (32:19). Igrači Geografskog fakulteta su se mučili sa prenosom lopte i organizacijom napada. Palidurović je bio uspešan sa par prodora i na taj način uspevao da smanji prednost protivnika (36:22). Matematičari su imali punu inicijativu i otišli na poluvreme sa prednošću od 15 poena (40:25).


Sastavi timova

Matematički fakultet

Geografski fakultet

4 Stanković V. 7 Klun M.
6 Janković O. 13 Maričić L.
8 Stamenić N. 10 Burtić A.
9 Badoinac B. 1 Palidurović M.
10 Simović N. 14 Radojković A.
12 Todorović M.
13 Ristić L.
14 Ocokoljić B.
15 Prisunjak A.
Nakon poluvremena, matematičari su nastavili sa čvrstom igrom u odbrani i poentiranjem iz kontranapada. Janković je opet iskočio kao najefikasniji u prvih par minuta te četvrtine. Dobrom odbranom i sa tri ukradene lopte, vodio je svoju ekipu do dvadeset I pet poena prednosti (52:27). Ekipa Geografskog fakulteta nije imala odgovor na brzu igru matematičara. Pokušavali su da nadoknade rezultatski zaostatak šutem, ali nisu uspevali. Startna petorka je iznela celu utakmicu, pa ih je umor stigao. Matematičari su sa pravovremenim izmenama konstatno održavali svežinu svoje ekipe što se odrazilo na konačan rezultat u trećoj četvrtini (61:31).

Četvrta četvrtina je protekla kao prethodne dve. Dominacija matematimačara u svim aspektima igre, dok su sa druge strane geografi pokušavali da smanje prednost. Košarkaši Geografskog fakulteta uspeli su da zaprete matematičarima sa tri vezana šuta za tri poena (63:40). Međutim, to nije bilo dovoljno jer su matematičari efikasnim kontranapadima uspeli da naprave seriju od 8 poena (73:40). Utakmica se završila rezultatom (78:44) u korist košarkaša Matematičarskog fakulteta.

Najefikasniji u ekipi Matematičarskog fakulteta je bio Janković sa 15 poena, 5 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti, pratio ga je Stamenić sa 12 poena i Ocokoljić sa 10. Sa druge strane su se izdvojili Burtić sa 10 i Klun sa osvojenih 9 poena.

Statistika

Matematički fakultet

Geografski fakultet

Šut za 1 poen 6/7 2/5
Šut za 2 poena 27/49 12/27
Šut za 3 poena 6/24 6/20
Defanzivni skokovi 15 6
Ofanzivni skokovi 4 4
Asistencije 14 2
Blokade 3 1
Izgubljene 4 13
Ukradene 11 2
Košarkaš Matematičkog fakulteta Ognjen Janković, bio je zadovoljan igrom svoje ekipe. ”Iskoristili smo ovu utakmicu da se ugiramo sto bolje i spremimo za nastavak sezone jer imamo velike ambicije”, izjavio je Jaknović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinski siguran protiv oslabljenog Bogoslovskog fakulteta
Naredni tekstETF preokretom do pobede
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.