Mašinski preokretom ušao u finale

288

Košarkaši Mašinskog fakulteta savladali su Elektrotehnički fakultet rezultatom 63:50 (14:17, 13:09, 15:10, 21:14) u polufinalnom meču USSB kupa. Najefikasniji u ekipi Mašinskog fakulteta bio je Vejnović sa postignutih 16 poena i 5 asistencija, dok se u timu Elektrotehničkog  fakulteta istakao Marinković sa 15 pogodaka.

Finalni dan USSB

Prvu četvrtinu ove utakmice obeležila je oštra igra oba tima koja je donela i dosta penala. Prve poene za ekipu Mašinskog pogodili su  Perković i Todorović. Odmah nakon toga, Jovanović iz ekipe ETF-a je postigao dva uzastupna pogotka i doveo do prvog izjednačenja (4:4). Perković je pokušao da sam probije čvrtsu odbranu elektrotehničara i iznudio prva slobodna bacanja. Oba puta je bio precizan, a onda je usledio još jedan faul koji je povećao poene i ETF-u, preciznim šutevima Marinkovića (6:6). Izvrstan šut Perkovića sa skoro pola terena pocepao je mrežicu ETF-a. Međutim, elektrotehničari nisu posustajali. Marinković je šutnuo sigurnu trojku i tokom cele prve deonice, bio je izjednačen rezultat. Međutim, zahvaljujući uzastopnim koševima Vejnovića, prvo polaganje, pa onda i sigurna trojka, Mašinski je poveo u vođstvo (14:9). Na kraju prve četvrtine došlo je do preokreta zahvaljujući poenima Perković N. On je svojim brzim napadom u isteku poslednjeg minuta postigao dva poena i time je deonica završena rezultatom 17:14 za Elektrotehničare.

Sastavi timova
MAŠINSKI                      ELEKTROTEHNIČKI
23 Perković Petar  4 Stevanović I.
44 Bosić Nikola 7 Perković N.
77 Papić Jovan 8 Marinković M.
3 Stojanovič Milan  12 Radosavljević V.
7 Mrđa Nemanja 14 Stojišić A.
 55  Vejnović Đorđe 11 Ikodinović V.
0 Todorović Minja 24 Jovanović B.
6 Gojak Vladimir 29 Petković V.
4 Vereš Janko 46 Grgovski D.
8 Džamić Đorđe 3 Gavrić V.
 00 Nišk ić Strahinja

Na početku druge četvrtine, igra je bila nešto slabija. U prvim minutima nije bilo novih poena. Ikodinović je imao precizan šut sa linije 6,75, pa su elektrotehničari dodatno bežali mašincima (20:14). Vejnović je zatim preuzeo inicijativu i tvrdom igrom naglo doveo mašince do prednosti, tako da su njegovi potezi obeležili ovu četvrtinu. Džamić je u poslednjem minute ubacio trojku (27:24), a Jovanović je u poslednjoj sekundi postigao još dva poena za ETF, pa je rezultat bio 27:26. Mirisala je neizvesnost u daljem toku igre.

Za samo minut i po, dolazi do preokreta. U drugoj polovini utakmice, elekrotehničari su ponovo vodili, pogotkom Stevanovića. Za njim ubacuju Jovanović i Perković N. glatkim polaganjem (27:32).  Nakon tajm auta, mašinski se vraća sa svojom taktičkom igrom. Nakon nekoliko dodavanja ispred koša ETF-a, Perković P. bez koske pogađa za tri poena (35:32).  Vejnović uzvraća sigurnom trojkom, a za njim i Džamić dodaje još dva poena u poslednjoj sekundi (42:36).

U poslednjih deset minuta borba nije prestajala. Poenima Perkovića N. i Marinkovića za elektrotehnički tim dolazi do izjednačenja (45:45). Vejnović i Todorović su uzvraćali brzim i preciznim trojkama. Mašinski je povećao svoje vođstvo sa 11 poena razlike u poslednjim sekundama igre. Todorović je ležerno ubacio loptu u koš za  još dva poena, tako da je konačan rezultat bio je 63:50 za mašince.

Statistika
MAŠINSKI ELEKTROTEHNIČKI
Poeni 63 50
Šutza 1p 13 9
Šutza 2p 14 14
Šutza 3p 8 5
Defanzivniskokovi 6 4
Ofanzivniskokovi 6 5
Asistencije 5 4
Blokade 3 2
Izgubljenelopte 5 5
Ukradenelopte 7 6

Perković N. iz pobedničke ekipe bio je zadovoljan igrom svog tima i pohvalio je ekipu ETF-a na fer i korektnom nadmetanju. Za Sportindeks je naglasio da se u nastavku nada najboljem.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB