Mašinke u dve četvrtine slomile FPN

259

Košarkašice Mašinca izgleda polako hvataju zalet, pošto su u trećem kolu u pobedi nad ekipom Fakulteta političkih nauka (FPN) 35:21(5:6, 14:6, 7:6, 9:3) prikazale najbolju igru u dosadašnjem toku prvenstva. FPN ne može biti zadovoljan rezultatom, ali devojke sa Voždovca su takođe prikazale najbolju igru u prva tri kola, i deluje da su sada mnogo bolja ekipa nego na početku sezone.

Finalni dan USSB

FPN je na početku iskoristio jako lošu igru Mašinca i poveo sa 6:5 u prvoj četvrtini. Mašinke su promašile prvih deset šuteva, a uspele su da uhvate priključak jer je Maja Ljiljak na samom kraju uspela da pogodi prvo trojku, pa onda i da poentira iz ulaza.

Igračice
Mašinski fakultet Fakultet političkih nauka
4 Vujasić Mirjana 6 Lena Miladinović
5 Tešanović Milena  10 Marija Stošić
 6 Ljiljak Maja  8 Sanja Denda
 7 Radović Maja  13 Dunja Vasić
 8 Radulović Milena  11 Nevena Ojdanić
9 Radović Marina  5 Tijana Jakšić
13 Milinković Sanja  9 Mina Milanović
14 Simić Katarina
15 Mijanić Ana
 16 Dragić
 17 Milić Milica
U drugoj četvrtini videli smo potpuno drugačiji Mašinac, Marina Radović je odigrala fenomenalnih osam minuta, te je Mašinski fakultet uz njenih 11 poena uspeo da se odlepi. Ekipa u plavim dresovima je u ovoj četvrtini promašila samo jednom, dok sa druge strane četiri poena Dunje Vasić nisu bila dovoljna da se održi priključak.

Opet je Dunja Vasić bila najefikasnija u timu FPN-a i u trećoj četvrtini, i treći put zaredom su devojke sa Voždovca za osam minuta postigle šest poena. Igralo se izjednačeno, pa je na kraju su Mašinke ovu četvrtinu dobile samo sa jednim poenom razlike.

Umor je stigao FPN-ovke u poslednjoj deonici, pa su Mašinke na kraju stigle i do ubedljive pobede. Za Maju Ljiljak opet nije bilo leka, pa je tako Mašinac došao do svoje najubedljivije pobede ove sezone.

FPN je uspeo da parira protivniku u svim statističkim segmentima osim u procentu šuta. Da su devojke sa Voždovca bile malo preciznije mogle su da se nadaju boljem rezultatu, ovako su poražene. Ipak i pored poraza mogu biti zadovoljne, jer su pružile žestok otpor jednoj od najboljih ekipa u ligi, a na terenu smo videli devet košarkašica, pa možemo zaključiti da se tim konačno konsolidovao.

Mašinke su opet bile predvođene sjajnom Majom Ljiljak koja je pored poena doprinela igri svog tima i asistenncijama. Polako hvataju zalet i možemo ih očekivati u najboljem svetlu u završnici prvenstva. Svako kolo podižu formu i sigurno možemo da ih posmatramo kao jedne od favorita za osvajanje prvenstva.

Najefikasnija na meču bila je Maja Ljiljak sa 16 poena, dok je Marina Radović brojala do 13. Kod FPN-a čak 11 od 15 poena postigla je Dunja Vasić.

Statistika
Mašinski fakultet Fakultet političkih nauka
Poeni 35 21
Šut za 1p 2/6 11/15
Šut za 2p 12/34 5/19
Šut za 3p 3/9 0/5
Defanzivni skokovi 18 20
Ofanzivni skokovi 6 2
Asistencije 5 4
Blokade 1 /
Izgubljene lopte 9 13
Ukradene lopte 8 4

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMegatrend pobedio Doktore
Naredni tekstFilozofi nadmudrili Medicinu
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi