Mašinci rutinski protiv oslabljenog FPN-a

647

Košarkaši Mašinskog fakulteta savladali su kolege sa Fakulteta političkih nauka rezultatom 72:57 (18:13, 16:16, 22:13, 16:15) u okviru 11. kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji akter meča bio je Gojak sa 23 poena, dok se kod poraženih istakao Pajić sa 22 recke kraj svog imena.

Finalni dan USSB

 

Obe ekipe su veoma raspucano ušle u meč, pogađajući iz svih pozicija, pogotovo van linije za tri poena. Marčeta i Pajić su nosili igru FPN-a, dok je Gojak od samog starta zaigrao na svom prepoznatljivom nivou vezavši osam poena. Pri rezultatu 11:13, Garić je kapitenski rešio dve situacije, a Danilović je trojkom sa zvukom sirene doneo pet poena prednosti Mašinskom fakultetu. 

Sastavi timova
                          Mašinski fakultet                               FPN
1  Smiljanić 5   Simić
4  Vereš 7   Marčeta
5  Danilović 13 Pijović
6  Stojanović 21 Božić
7  Garić 6   Deli
8  Gojak 15 Pajić
10 Rakić
11 Mrđa
91 Bojović
13 Marković
14 Nišević
15 Radivojević
Nakon trojki Mrđe i Danilovića na samom početku druge deonice delovalo je da FPN neće uspeti da isparira zahuhtalom protivniku, međutim, Pajić nije mislo tako. Vezao je osam poena za manje od minuta igre i potpuno vratio svoju ekipu u meč (21:23). Momenat je bio na strani FPN-a, ali nisu uspeli da iskontrolišu ofanzivni skok i Mašinski fakultet je uspeo da se poenima Vereša i Gojka odvoji na plus pet. Dobru partiju u redovima FPN-a pružio je i Simić sa nekoliko pogođenih trojki kojima je održavao svoju ekipu u životu (34:29).

Treća četvrtina je u potpunosti pripala igračima Mašinskog fakulteta. Igrali su raznovrsno, pogađali sa poludistance i van linije 6,75, a dobra odbrana donela im je i veliki broj pogodaka u kontri. Gojak je nastavio da podiže formu za završnicu sezone, a podršku je imao u raspoloženom Daniloviću (50:39). Ritam igre FPN-a je drastično opao, što nije bilo čudno, imajući u vidu činjenicu da su se pojavili sa samo šest igrača. Procenti šuta iz igre su se značajno smanjili, pa je razlika otišla na plus 14 (56:42). 

 

Mašinski fakultet je u poslednjoj deonici rutinski priveo utakmicu kraju, ne dozvolivši da razlika padne ispod deset poena. Gojak je i dalje predstavljao redovan izvor poena za mašince, dok se na drugoj strani probudio Marčeta i podsetio na neka blistavija izdanja (65:54). Završnica meča odigrana je u sporom ritmu, a Mašinski fakultet je ponovo pokazao zbog čega su jedna od najkompletnijih ekipa u takmičenju.

Statistika
            Mašinski fakultet                         FPN
1 poen                       1/2                       5/11
2 poena                     16/29                       8/23
3 poena                     13/32                     12/28
Izgubljene lopte                         10                         9
Ukradene lopte                         6                         8
Ofanzivni skokovi                         10                         8
Defanzivni skokovi                         23                         22
Asistencije                         17                         9
Blokade                         2                         /
Igrač slavnog imena i prezimena, Predrag Danilović bio je zadovoljan trijumfom svoje ekipe.Igrali smo dobro timski, napravili smo, doduše, nekoliko grešaka, ali sve su svemu, mislim da smo zasluženo pobedili. Očekujem da igramo sve bolje i bolje i nadamo se da ćemo ove sezone otići korak dalje”, rekao je Danilović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB