Mašinci napadaju prvo mesto u grupi

567

Košarkaši Mašinskog fakulteta su pobedili košarkaše sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 73:58 (10:22, 18:10, 20:10, 25:16) u okviru trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najbolji strelac na ovom meču bio je Todorović sa 23 poena i 6 skokova, a u protivničkom taboru se izdvojio Karanović sa 21 poenom.

Finalni dan USSB

 

Momci sa FSFV-a započeli su meč agresivno i bez imalo pardona. Ranu prednost su ostvarili dobrom odbranom i uspeli da je održe do kraja četvrtine. Karanović je vodio svoju ekipu sa devet poena i čvrstom igrom ispod obruča, pratio ga je Vukosavljević sa sedam poena, dok su se mašinci uigravali tokom cele prve četvrtine i rezultatski zaostali (22:10).

U drugoj četvrtini se ritam igre promenio. Mašinci su počeli slobodnije da igraju, pogađali su otvorene šuteve i zategli su redove u odbrani (22:17). Marković je uspešno pronalazio svoje slobodne saigrače u pravim momentima i tako su prebacili ritam utakmice na njihovu stranu. Todorović i Vereš su bili lideri u ovoj četvrti što se tiče poena. Na strani FSFV-a, Vukosavljević i Karanović su zajedno vodili svoju ekipu, sa po četiri poena obojica, dok je Milićević dodao i svoja dva. Za mašinac je uz zvuk sirene Smiljanjić uspeo da pogodi šut za tri poena, pa su na pauzu otišli sa samo četiri poena razlike (32:28).

Sastav timova
Mašinski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
4 Vereš J. 1 Dimić M.
5 Danilović P. 5 Milićevič L.
15 Radivojević J. 9 Karanović N.
19 Miljković A. 10  Žibib M.
22 Smiljanjić I. 12 Vukosavljević L.
33 Miloš N. 13 Glušac G.
 Todorović M. 15 Milošević M.
 Vejnović Đ.  Jakovljević M.
 Marković L.
 Matić O.
 Mrđa N.
91 Bojović P.

Treću četvrtinu su momci sa Mašinskog fakulteta otvorili tako što su prvih šest šuteva pogodili i preuzeli vođstvo na utakmici. Todorović je doprineo sa osam poena, Vereš, Marković i Vejnović su dodali po dva poena (42:35). Ekipa FSFV-a je uspela da se održi u ovoj četvrtini čvrstom igrom ispod koša, što ih je krasilo tokom cele utakmice. Iako im je brojnost bila manja od protivnika, dobro su se držali sa pritiskom u odbrani i održali su svežinu ekipe koliko su mogli (51:42).

Poslednju četvrtinu su difovci otvorili na isti način kao i mašinci prethodnu, samo sa dva pogođena šuta manje. Uspeli su da se rezultatski približe, a za to su Vukosavljević i Karanović opet bili zaslužni sa postignuta četiri, odnosno tri poena (55:52). Ekipa Mašinskog fakulteta je uspela u pravim momentima da se odupre pritisku košarkaša FSFV-a. Todorović je u ključnim momentima bio precizan pod košem i uspeo da jednom prilikom postigne faul koš koji je dodatno odvojio mašince od difovaca rezultatski (65:52). Utakmica je bila rešena na 2 minuta do kraja utakmice. Mašinac je napravio razliku i difovci nisu imali priliku da ih sustignu. Meč se završio sa pobedom Mašinskog fakulteta rezultatom (73:58).

 

Igrač utakmice Todorović Minja je izrazio zadovoljstvo pobedom nad ekipom FSFV-a, pohvalio je dobru odbranu svoje ekipe i dodao da do kraja očekuju najbolje rezultate kao i prvo mesto u grupi. “Idemo na pobedu u obe utakmice do kraja grupne faze, pa ćemo videti za dalji nastavak lige”, izjavio je Todorović.

Stastistika
Mašinski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Šut za 1 poen 7/7 6/10
Šut za 2 opena 21/32 20/32
Šut za 3 poena 8/22 4/15
Defanzivni skok 15 14
Ofanzivni skok 5 7
Asistencije 13 10
Ukradene 4 1
Izgubljene 4 7
Blokade 2 0

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFilološki poražen od Arhitektonskog fakulteta
Naredni tekstGrađevinari se jedva izvukli protiv rudara
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.