Mašinac minimalnom razlikom obezbedio finale

749

U polufinalnoj utakmici Lige Univerziteta u Beogradu ekipa Mašinskog fakulteta uspela je da posle neizvesne završnice zabeleži pobedu nad košarkašima Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatom 61:60(18:17;6:16;18:14;18:14) i na taj način sebi obezbedi prolazak u finale. Najefikasniji iz tabora pobednika bio je Todorović sa 25 poena i 7 skokova, a dvocifreni su još bili Marković sa 12 i Perković koji je upisao dva poena manje. Na drugoj strani braća Sužnjev su bili dominantni. Branislav je bio najzapaženiji sa 17 poena, dok je Aleksandar je ubacio 14.

Finalni dan USSB

Ekipa Mašinskog fakulteta bila je bolja u borbi za loptu, pa su nakon uspešno obezbeđenog prvog odmah uspeli da povedu posle uspešnog prodora Todorovića. Dva napada kasnije opet je Todorović je opet bio siguran po košem i doneo svojoj ekipi prednost od 4:0. Sužnjev Aleksandar je bio agresivan u odbrani, pa je posle ukradene lopte uspeo da svojoj ekipi donese prve poene. Delovao je kao da je ekipi Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja trebalo samo da neko ubaci prve poene, a ostali su se sami nizali. Trojka Žilovića, a zatim i Žigića donele su FSFV prvo vođstvo. Nastavljena je igra koš za koš, a na kraju prve deonice minimalnu prednost imala je ekipa FSFV-a (18:17).

Tokom druge deone ekipa Mašinskog fakulteta zaigrala je dosta agresivnije u odbrani i protivnike svela na svega šest poena, dok je pobednička ekipa u ovoj četvrtini zabeležila 10 više. Braća Sužnjev, kao i Žilović ubacili su po dva slobodna bacanja i tu se stavlja tačka na ofanzivnu igru njihove ekipe tokom drugih deset minuta. Na drugoj starni Vejinović i Perković ubacili su po 7 poena, a dva je dodao Marković koji je i postavio konačan rezultat prvog poluvremena i Mašincu povećao prednost(33:24).

FSFV MAŠINSKI FAKULTET
1    DIMIĆ M. 4   VEREŠ J.
2    RAJKOVIĆ A. 5   DANILOVIĆ P.
3    ŽIGIĆ M. 6   STOJANOVIĆ M.
9    KARANOVIĆ 7   MARKOVIĆ L.
11  ŽILOVIĆ A. 8   MRĐA N.
15  MILAKOVIĆ M. 9   TODOROVIĆ M.
16  SUŽNJEV A. 10  MATIĆ O.
17  SUŽNJEV B. 15  RADIVOJEVIĆ J.
18  GLUŠAC G. 22  SMILJANIĆ I.
19  TRTOVIĆ S. 23  PERKOVIĆ P.
20  BADOVINAC P. 24  VEJINOVIĆ Đ.
91  BOJOVIĆ P.

Drugo poluvreme i promašaji sa obe strane. Danilović je razbio maler Mašinca nakon preciznog šuta van linije 6.75. na drugoj strani polovično je precizan bio Sužnjev Branislav sa linije slobodnih bacanja, ali je nakon uhvaćenog ofanzivnog skoka Karanović bio precizan pod košem. Raspoložena ekipa FSFV-a nizala je poene, a najrastrčaniji bio je upravo najbolji igrač svoje ekipe u ovom duelu. Na drugoj strani Mašinac je bio uporan u šutu za tri poena, ali i pored velike upornosti lopta ih nije „slušala“. Tokom treće deonice upisali su tri trojke od ukupno 15 pokušaja. Danilović je još jednom bio precizan van linije 6.75, a pored njega trojku je pogodio i Todorović. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 47:42 u korist pobedničke ekipe.

I ako je ekipa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rezultatski bila bolja u tri deonice, razlika koju je Mašinac napravio tokom druge četvrtine bila je nedostižna. Trtović se razigrao tokom poslednjih deset minuta, a pratili su ga Karanović i braća Sužnjev. Na drugoj strani svoju dominaciju nastavio je Todorović koji je ubacio 10 od ukupno 14 poena koliko je Mašinski fakultet postigao u ovoj deonici. Po dva poena dodali su Marković i Perković. I pored velikog truda i borbe ekipa FSFV-a nije uspela da zabeleži pobedu, pa je Mašinac slavio košom razlike rezultatom 61:60.

Košarkaš Mašinskog fakulteta i najzapaženiji pojedinac ovog susreta Minja Todorović istakao je da je veoma ponosan na svoju ekipu. „Sa ekipom DIF-a smo već igrali u grupi. Totalno izmenjena ekipa, došlo im je još 5/6 igrača koji su totalno promenili ritam igre. Imali smo prednost, malo smo kockali tokom drugog poluvremena, ali najbitnije je da smo zabeležili pobedu i da idemo u finale“, izjavio je Todorović.

Statistika

FSFV MAŠINSKI FAKULTET
Poeni 60 61
Šut za 1p 13/20 10/16
Šut za 2p 13/32 12/26
Šut za 3p 7/27 9/34
Defanzivni skokovi 32 24
Ofanzivni skokovi 7 11
Ukradene lopte 5 6
Izgubljene lopte 3 3
Blokade 1 1
Asistencije 7 6

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEkonomisti nakon tri godine dočekali pobedu za prolaz
Naredni tekstFON brani titulu protiv Mašinca
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.