Mašinac lako do polufinala

837

U utakmici četvrtfinala Lige Univerziteta u Beogradu Mašinski fakultet ubedljivo je savladao ekipu Saobraćajnog fakulteta rezultatom 93:68(12:24;19:29:23:25;14:15). Najkorisniji iz tabora pobedničke ekipe bio je Todorović sa 17 poena, dok se iz ekipe Saobraćajnog najviše istakao Pejović sa 14, a pratio ga je Mrđa sa poenom manje.

Finalni dan USSB

 

Tokom cele utakmice ekipa Mašinskog fakulteta imala je rezultat pod kontrolom i ni u jednom momentu nisu dopustili protivniku da povede. Prve poene za saobraćajce postigao je Radivojević, ali su košarkaši Mašica na drugoj strani napravili mini seriju od 7-0. Posle nesportske greške Rastka Mrđe na liniji slobodnih bacanja našao se Todorović koji je polovično bio precizan. Razigrani mašinci nisu dopuštali saobraćajcima lake poene, a kraj na prvih deset minuta stavio je Perković pogodivši trojku i donevši na taj način svojoj ekipi 12 poena prednosti(24:12).

Drugu deonicu ekipa Saobraćajnog fakulteta otvorila je trojkom Bendića, a već u sledećem napadu Rastko Mrđa dodao je još jednu. Na drugoj strani Perković je opet bio siguran u šutu van linije 6.75. Razigrani Todorović nastavio je u istom ritmu kao i prethodnoj četvrtini, a uz njega briljirali su Danilović i Perković. Saobraćajci nisu uspeli da pogode otvorene šuteve, a Mašinac je to kaznio na pravi način i povećao prednost stečenu u prvih deset minuta. Rezultat na kraju prvog poluvremena „postavio“ je Košević koji je bio precizan pod košem, ali je ekipa Mašinskog fakulteta otišla na pauzu sa 22 poena prednosti, a rezultat na semaforu je bio 53:31.

Mašinski fakultet Saobraćajni fakultet
4   VEREŠ J. 4   LUKANOVIĆ Đ.
5   DANILOVIĆ P, 6   DAMJANOVIĆ M.
6   MARKOVIĆ L. 7   BENDIĆ O.
7   VEJNOVIĆ Đ. 8   STOJANOVIĆ L.
11 MRĐA N. 9   PEJOVIĆ N.
12 TODOROVIĆ M. 10 MALBAŠIĆ J.
15 RADIVOJEVIĆ J. 11 MRĐA R.
22 SMILJANIĆ I. 12 KOŠEVIĆ S.
23 PERKOVIĆ P. 14 ĐOKIĆ L.
24 PAPIĆ J. 15 PAJIĆ J.
91 BOJOVIĆ P.

Iako veoma agresivni u odbrani, košarkaši Saobraćajnog fakulteta nisu uspeli da nađu način da spreče protivnike u povećavanju vođstva. Mašinac je treću četvrtinu otvorio sa pet vezanih promašaja, a lošu sreću prekinuo je Vejinović nakon uspešnog prodora. Sa druge strane opet sigurnan tandem MrđaPejović nije uspeo sam da se izbori sa razigranim košarkašima Mašinskog fakulteta. Tokom ove četvrtine viđena je bolja ofanzivna igra saobraćajaca, ali razlika koju je Mašinac u prethodnom poluvremenu napravio, bila je nedostižna. Obe ekipe uporne u šutu za tri poena pred sam kraj treće deonice, ipak nisu uspele da realizuju šut van linije 6.75, a rezultat na kraju trećih osam minuta bio je 78:54.

Poslednja četvrtina ekipi Mašinskog fakulteta poslužila je da potvrti ono što su uspeli da naprave u prethodne tri četvrtine. Viđena je igra koš za koš. Da su saobraćajci ovako igrali tokom prvog poluvremena možda bi utakmica bila neizvesna, ali su dozvolili protivniku da napravi prednost od 20 i više poena, a to nisu uspeli da stignu. Mašinac je zasluženo slavio posle Radivojevićevog šuta pod košem, rezultatom 93:68.

Najzapaženiji pojedinac ovog susreta i košarkaš Mašinskog fakulteta Minja Todorović sumirao je utiske nakon uspešno obezbeđenog prolaska u polufinače. „Od starta smo krenuli jako. Znali smo da je ovo eliminaciona faza i maksimalno koncentrisano smo pristupili utakmici. Uspeli smo da tokom prvog poluvremena steknemo prednost, koju smo kasnije samo održavali i mirno priveli utakmicu kraju“, izjavio je Todorović.

Statistika
Mašinski fakultet Saobraćajni fakultet
Poeni 93 68
Šut za 1p 8/14 10/18
Šut za 2p 29/37 14/26
Šut za 3p 9/21 10/23
Defanzivni skokovi 34 28
Ofanzivni skokovi 14 13
Ukradene lopte 9 4
Izgubljene lopte 3 5
Blokade 3 3
Asistencije 7 4

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFSFV izborio polufinale
Naredni tekstSaobraćajci preko farmaceuta do druge pobede u sezoni
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.