Košarkašice FON-a obezbedile borbu za zlato

353

Košarkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su košarkašice Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 47:37 (10:6, 16:7, 9:13, 12:11) i time se plasirale u finale USSB kupa. Najefikasnija iz redova FON-a bila je Anđelković M. sa 15 poena, a sa druge strane se istakla Milićević I. sa 9 poena i Ljubičić Lj. sa 8 poena.

Finalni dan USSB

Prva četvrtina je započeta napadima ekipe FON-a, ali je prve poene ostvarila Ljubičić za ETF nakon četiri minuta igre. Asistencijom Lazovićeve, Anđelkovićeva je stvorila prvu prednost za FON, ali im se ubrzo priključio i tandem Dedić-Lazić. Milićevićeva iz reda ETF-a postigla je svoja prva dva poena i time smanjila prednost te se prva četvrtina okončala rezulatom 10:6 u korist ekipe FON-a.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Elektrotehnički fakultet
4 Dedić N. 3 Stamenković K.
7 Nikolić M.  4 Ljubičić Lj.
9 Stojanović M. 7 Stojanović A.
10 Vasiljević N. 9 Perić I.
11 Ranđelović A. 11 Đurić J.
12 Anđelković M.  13 Kovačević J.
13 Lazić J. 16 Milićević I.
14 Vasović M. 21 Grbović N.

Drugi deo igre startovao je dosta bržim tempom i Anđelkovićeva praktično ostavši sama postigla je pogodak sa linije za tri poena. Trojkom Kovačevićeve došlo je do izjednačenja, ali je FON ubrzo preuzeo vođstvo. Do kraja prvog poluvremena košarkašice ETF-a nisu ostvarile dodatne poene. Anđelkovićeva je svojom serijom od osam poena i pogodivši tri od tri slobodna bacanja obezbedila prednost svojoj ekipi od 13 razlike, pa je rezultat bio 26:13.

Treća četvrtina bila je uspešnija po košarkašice ETF-a, te su zbog iznuđenih faulova Stamenkovićeva i Ljubičićeva sa linije penala pogodile četiri od šest slobodnih bacanja. Došlo je do pada koncentracije u ekipi FON-a, ali je Stojanovićeva sama u kontri upisala svoja prva dva poena na ovom susretu. Anđelkovićeva i Milićevićeva ostvarile su po dva poena za obe ekipe i ovaj pretposlednji deo igre se završio rezultatom 35:26 u korist košarkašica FON-a.

Završni deo utakmice bio je najdinamičniji i inicijative su se konstantno smenjivale. Asistencijom Vasovićeve, Lazićeva je povećala prednost FON-a za dva poena. Skoro svaki napad je rezultirao pogotkom i tenzija je iz sekunde u sekundu bila sve veća. Stojanovićeva je kroz prodor ubacila dva poena, a za njom je Anđelkovićeva pogodila dva od dva slobodna bacanja. Poslednje poene na ovom meču za ekipu ETF-a postigla je Kovačevićeva sa linije za 3 poena. Utakmica se završila rezultatom 47:37 u korist košarkašica Fakulteta organizacionih nauka.

Statistika
Fakultet organizacionih nauka Elektrotehnički fakultet
Poeni 47 37
Šut za 1p 5/6 5/11
Šut za 2p 15/27 10/17
Šut za 3p 4/10 4/17
Defanzivni skokovi 5 7
Ofanzivni skokovi 7 4
Asistencije 6 3
Blokade 2 1
Izgubljene lopte 5 7
Ukradene lopte 6 4

Najistaknutija košarkašica na ovom susretu Mina Anđelković prokomentarisala je učinak svoje ekipe i za Sportindeks podelila svoje utiske.
“Želela bih pre svega da čestitam protivnicama, bilo je neizvesno do samog kraja jer su se vrhunski borile. Presrećna sam zbog svoje ekipe, ovo je veliki uspeh, sve je ispalo kako treba. Finale nas čeka, neće biti lako”, zaključila je Anđelkovićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB