Košarkašice FON-a lako do prve pobede

1723

Košarkašice Fakulteta organizacionih nauka savladale su studentkinje Matematičkog fakulteta rezultatom 41:18 (7:6, 8:3, 12:3, 12:6) u košarkaškoj ligi Univerzitetskog sportskog saveza Beograda. FON je predvodila Jovana Lazić, na poziciji centra, sa upisanih 14 poena, dok je na drugoj strani Stošić postigla većinu poena za svoju ekipu, čak 10.  

Finalni dan USSB

 

Meč su serijom od 4:0 otvorile košarkašice FON-a, dok su prve poene matematičarke upisale nakon tri minuta igre, ukradenom loptom i poentiranjem Stošić sa poludistance (4:2). Nastavak meča obeležile su mnogobrojne izgubljene lopte i nerealizovani napadi na obe strane. Potom je u poslednja dva minuta igre Filipovićeva uspela da izjednači rezultat, ali je Lazićeva bila uspešna iznudivši koš-faul za vođstvo od 7:4. Na suprotnoj strani Filipovićeva je smanjela vođstvo protivnika pa je prva četvrtina završena rezultatom 7:6. 

Spisak igrača
FON  PMF 
4 Tomović  6 Filipović 
6 Palinkač  9 Stošić 
7 Banjac  10 Manevska 
8 Rovinjac  11 Medenica  
9 Stojanović  15 Živković 
10 Nikolić  99 Marković 
12 Milošević   
13 Lazić   

Prvi napad u narednoj četvrtini uspešno je iskoristila Miloševićeva i pod košem upisala svoje prve poene za FON (9:6). U toku ove deonice matematičarke su postigle svega tri poena, a osam minuta igre obeležili su mnogi promašaji na obe strane. Na poluvremenu rezultat je bio 15:9 

 

 

Nešto uigranije akcije, nakon pauze, pokazale su igračice FON-a. Iznudivši promašaje protivnica i dopustivši im da i za ovih osam minuta upišu svega tri poena. Lazićeva je ispod koša nadigrala centra PMF-a i u ovoj četvrtini upisala šest poena što je doprinelo znatnom vođstvu košarkašica iz Jove Ilića. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 27:12.  

U poslednjoj deonici košarkašice FON-a postigle su isti učinak kao u prethodnih osam minuta, ali su matematičarke uspele da u ovoj četvrtini upišu šest poena. Za razliku od promašaja u prethodnim četvrtinama uspele su da smanje greške i prikažu bolju igru, što ipak nije bilo dovoljno da se smanji ubedljiva prednost Fakulteta organizacionih nauka, pa je meč završen rezultatom 41:18.   

Statistika
  FON  PMF 
Šut za 1 poen  5/9  4/9 
Šut za 2 poena  18/33  7/35 
Šut za 3 poena  0/4  0/7 
Defanzivni skokovi  8  6 
Ofanzivni skokovi  6  6 
Asistencije  3  1 
Blokade  0  0 
Izgubljene  13  14 
Ukradene  6  7 
Nakon meča centar Fakulteta organizacionih nauka Jovana Lazić izjavila je da je zadovoljna prvom pobedom. Treniramo već pet nedelja, doveli smo nove igračice i nadam se da ćemo za razliku od prošle godine ostvariti bolji rezultat i osvojiti ligu”, rekla je Lazićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTrijumfalni start FON-a
Naredni tekstVereš i Trifunović za ubedljivu pobedu FON-a nad VIŠER-om
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trinaest godina sam trenirala karate, a pored toga bavila sam se i sportskim penjanjem. Pratim mnoge sportove, obožavam košarku i naročito volim da gledam snuker.