Kodžićevi ključni golovi za preokret ITS-a

705

Futsaleri Visoke škole ITS savladali su Kriminalističko-policijski univerzitet rezultatom 4:3 (1:2) u okviru 3. kola Prvenstva studenata koje organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Ovom pobedom ITS osvojio je nove bodove nakon uvodnog remija sa pravnicima. U tvrdoj utakmici u kojoj je viđen preokret dvostruki strelci za pobedničku ekipu bili su Kodžić i Stanić, dok je za KPU dva gola postigao Jovanović.

Finalni dan USSB

ITS je uprkos nedostatku u rotaciji utakmicu započeo ofanzivno. Od starta meta napada bio je Stanić koji je imao par kolosalnih prilika da postigne pogodak. U 6. minutu jednu takvu je iskoristio i povisio na 1:0. Nakon primljenog gola KPU je zaigrao ofanzivnije. Prvu šansu koju su imali su i iskoristili u 16. minutu. Golman Mitrović je primetio otvorenog Jovanovića koji je postigao izjednačujući gol. Do poslednjeg minuta prvog dela igre igralo se na sredini terena. Nijedna ekipa nije htela da napravi grešku. Međutim pad koncentracije igrača ITS-a u 20. minutu iskoristio je još jednom Jovanović kada je oduzeo loptu i poslao je u mrežu za preokret (1:2).


Sastavi timova

Visoka škola ITS

Kriminalističko-policijski univerzitet

Bojović P (G) Mitrović N. (G)
6 Stanić N. Petrović M. (K)
14 Krstić D. (K) 10 Jovanović M.
Novaković F. Stanimirović N.
Kodžić N. Pejčić M.
Smiljanić N.
Veličković M.
Mihajlović N.
Mijanović S.
Ristović L.
Više šuteva je ono što je obeležilo drugo poluvreme. KPU je od početka nametnuo igračima ITS-a svoj ritam igre i uspeo da poveća rezultat na 1:3 u 22. minutu. Veličković je ponovo iskoristio dekoncentraciju defanzivaca ITS-a ukrao loptu i plasirao je pored Bojovića. Primljeni gol naterao je futsalere ITS-a da zaigraju ofanzivnije. Stanić i Novaković su bili pretnje po gol Kriminalističko-policijskog univerziteta. Njihovi udarci završavali su preko gola, ali su ovime nagovestili obrt. Krstić je odigrao pas ka Staniću kada je on pogodio rašlje i tako u 29. minutu smanjio rezultat na 2:3. Kodžić je bio igrač oko koga je išla većina napada u ovoj deonici. Postigao je prvo gol za 3:3 u 34. minutu da bi 3 minuta nakon toga postigao još jedan gol za potpuni preokret. Predrliblao je golmana u obe prilike i time svojoj ekipi doneo nove bodove. Konačan rezultat bio je 4:3 za Visoku školu ITS.

Igrač Visoke škole ITS koji je direktno uticao na preokret Nikola Kodžić smatra da je njegova ekipa zasluženo slavila iako nije iskoristila sve gol šanse. “Bila je veoma teška utakmica zato što nismo imali izmenu. Uprkos velikom broju promašenih šansi na kraju smo postigli dovoljno golova za pobedu. Smatram da smo bolja ekipa od protivnika i da smo zasluženo pobedili. Cilj nam je da dođemo do same završnice takmičenja”, zaključio je Kodžić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB