Još jedna pobeda TMF-a

891

U petom kolu Lige univerziteta u Beogradu ekipa Tehnološko-metalurškog fakulteta upisala je još jednu pobedu u utakmici protiv Farmaceutskog fakulteta, rezultatom 50:58(9:10;14:20;20:6;15:14). Najrazigraniji iz pobedničke ekipe bio je Đokić sa ubačenih 27 poena, dok se na drugoj strani najviše istakao Milenković sa upisanih 14 poena.

Finalni dan USSB

Posle uspešno obezbeđenog prvog napada, Pavlović je doneo prve poene svojoj ekipi nakon uspešnog prodora. Na drugoj strani ekipa TMF-a delovala je malo zbunjeno, pa su protivnici lako ukrali loptu, a Milenković je bio precizan u šutu za tri poene. Juković je već u sledećem napadu uspeo da vrati trojku i donese svojoj ekipi prve poene(3:5). do kraja četvrtine za pobedničku ekipu po dva poena ubacili su Milovanović i Mitrović, a po poen Nikolić i Savić. Na drugoj strani jedini koji je do kraja prve deonice ubacio poene za farmaceute bio je Pavlović, pa je rezultat na kraju prvih osam minuta bio 10:9 u korist Farmaceutskog fakulteta.

Tokom druge deonice za ekipu TMF-a razigrani Đokić ubacio je tri trojke, dok je na drugoj strani jednu manje postigao Pavlović. Obe ekipe igrale su veoma agresivno u odbrani, dok su u napadu forsirali šut van linije 6.75. ova deonica rezultatski pripala je farmaceutima, a na semaforu je na kraju prvog poluvremena stajalo 30:23 u korist Farmaceutskog fakulteta.

TMF Farmaceutski fakultet
2   Pujević S. 0   Pavlović D.
3   Milosavljević L. 6   Tomić N.
5   Drobnjak A. 7   Popović D.
6   Milovanović O. 8   Stanojević N.
7   Mitrović U. 11 Milenković P.
8   Nikolić . 12 Rakić B.
9   Juković U. 14 Marković M.
16 Priljeva S. 41 Jevtić M.
18 Đokić A. 91 Durmić S.
24 Kurćubić N.

U prvim minutima treće četvrtine, posle veoma agresivnog faula nad Milosavljevićem, došlo je do nesportskog ponašanja, zbog kog su usledile četiri isključenja. Iz ekipe TMF-a kraj utakmice je bio upravo za Milosavljevića, dok su iz redova farmaceuta bili isključeni Durmić, Stanojević i Marković. Oslabljena ekipa Farmaceutskog fakulteta tokom ove deonice ubacila je svega 6 poena, a strelci su bili Pavlović i Milenković. S druge strane 13 poena je ubacio Đokić, a 7 dodao Juković.

Poslednjih osam minuta ovog meča igralo se koš za koš. Kao i u prethodne tri četvrtine najraspoloženiji je bio Đokić sa 10 poena, a pored njega za ekipu TMF-a trojku je ubacio Milovanović, a pod košem bio precizan Kurćubić. Sa druge strane Pavlović je dobio tehničku grešku, a s obzirom da je tokom prvog poluvremena zaradio i nesporstki faul, za njega je ova utakmica bila gotova ranije nego za ostatak njegove ekipe. Poene za farmaceute u ovoj deonice postigli su Milenković, Rakić i Tomić, ali razlika koju je ekipa TMF-a stekla u prethodnih osam minuta bila je nedostižna, pa su slavili rezultatom 58:50.

Nakon još jedne pobede Tehnološko-metalurškog fakulteta, Marko Savić i Aleksa Đokić sumirali su utiske sa utakmice. „S obzirom da je ovo verovatno naša poslednja utakmica ove sezone, potrudili smo se da pobedimo, što smo i uradili. Bili smo osakaćeni za par igrača, ali minuti su bili raspoređeni kako treba i svi smo zadovoljni“, rekao je Savić, a Đokić se nadovezao „mnogo mi je drago što su svi dali svoj doprinos u novoj pobedi TMF-a, tako je i koncipirana bila utakmica. Došlo je do jednog nemilog događaja koji svi želimo da zaboravimo, zato što nema veze sa sportom. lako smo ove godine završili sa ligom, verujem da ćemo se sledeće godine vratiti mnogo jači“, zaključio je trener-igrač TMF-a.

Satatistika
TMF Farmaceutski fakultete
Poeni 58 50
Šut za 1p 11/15 6/8
Šut za 2p 10/17 13/25
Šut za 3p 9/20 6/18
Defanzivni skokovi 22 17
Ofanzivni skokovi 8 7
Ukradene lopte 7 5
Izgubljene lopte 8 5
Blokade 1 2
asistencije 7 6

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinac bez poraza
Naredni tekstTMF ubedljivo do novih poena
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.