Još jedna pobeda ETF-a

843

Ekipa Elektrotehničkog fakulteta zabeležila je četvrtu pobedu u Ligu univerziteta u  Beogradu i to nad ekipom Saobraćajnog fakulteta, rezultatom 69:48(19:11;17:12;22:14;11:11). Najraspoloženiji iz ekipe ETF-a bili su Jovanović i Kesić sa po 14 poena, dok se iz tabora saobraćajaca najviše istakao Mrđa sa ubačenih 10 poena.

Finalni dan USSB

Saobraćajci su uspeli sebi da obezbede prvi napad, ali ne i da realizuju šut ka košu. Na drugoj strani Jovanović je to kaznio i nakon laganih poena pod košem svojoj ekipi doneo prve poene. Prvi koš za Saobraćajni fakultet postigao je Pejović i to nakon preciznog šuta van linije 6.75. Ekipa ETF igrala je agresivnu odbranu, te su se protivnici mučili da postignu poene. Za saobraćajce još jednu trojku ubacio je Bendić, a pored njega precizni su bili Stojanović i Košević. Na drugoj strani Jovanović je bio najzapaženiji sa ubačenih 7 poena, a pratili su ga Perković i Marinković sa po 3. ETF mirno je priveo prvu četvrtinu kraju sa 8 poena prednosti(19:11).

Tokom druge deonice obe ekipe nastavile su u pređašnjem ritmu. Viđena je igra koš za koš, ali prednost koju je ekipa Elektrotehničkog fakulteta napravila tokom prvih osam minuta bila je nedostižna za saobraćajce. Posle mini serije od 5 poena Čuture, ekipa ETF povećala je svoje vođstvo, a na odmor otišla sa 13 poena prednosti. Za ekipu saobraćajnog fakulteta najviše poena postigli su Mrđa i Košević. Rezultat na kraju prvog poluvremena pokazivao je 36:23 u korist pobedniče ekipe.

ETF Saobraćajni fakultet
5  Čutura G. 4  Lukanović Đ.
6  Ristić P. 5  Pejović N.
7  Perković N. 6  Topalović M.
8  Marinković M. 7  Bendić O.
9  Zdravković L. 8  Stojanović L.
10 Đekanović A. 11 Mrđa R.
12 Kesić N. 12 Košević S.
14 Stojišić A. 14 Đokić L.
16 Katić M. 15 Pajić J.
24 Jovanović B.

Ni tokom drugog poluvremena ekipa trenera Jablana nije izgubila prethodni ritam. Nastavljena je agresivna igra u odbrani i sigurna u napadu. I ako su košarkaši Saobraćajnog fakulteta davali svoj maksimum, nisu uspeli da se rezultatski približe pobednicima. Veliki broj ličnih grešaka saobraćajaca smeštao je na liniju za slobodna bacanja ekipu ETF-a. I tokom ove deonice najzapaženiji iz redova pobednika bili su  Jovanović i Kesić, dok su se na drugoj strani izdvojili Mrđa i Đokić sa po 4 poena (58:37).

Tokom poslednjih osam minuta ekipe su odigrale egal, sa postignutih po 11 poena. Zbog velike razlike koju su košarkaši Elektrotehničkog fakulteta obezbedili ranije, Saobraćajni fakultet nije uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. Činilo se kao da su tek tokom poslednje četvrtine zaigrali timski, ali to ipak nije bilo dovoljno. Tri igrača ekipe Saobraćajnog fakulteta završilo je utakmicu sa po četiri lične greške (Stojanović, Mrđa, Košević), dok je jednu manju imao Pejović. Z ekipu ETF-a po dva poena ubacili su Jovanović, Stojišić, Katić i Kesić koji je stavio tačku na ovaj susret, pa je ekipa Elektrotehničkog fakulteta slavila rezultatom 69:48.

Kapiten muške i trener ženske ekipe Elektrotehničkog fakulteta Nikola Perković rekao je par reči o novoj pobedi svoje ekipe. „Očekivali smo ovu pobedu, ali se nismo nadali ovako lakom trijumfu. Najbitnije za nas je da nastavimo u ovakvom ritmu i nadamo se boljem plasmanu nego prošle godine. Iskoristio bih priliku da čestitam i devojkama na pobedi. Uspele su da zabeleže pobedu u jednoj neizvesnoj utakmici posle produžetaka. Možda je moglo i ranije da se reši, ali ovako je svakako slađe“, rekao je Perković.

statistika
ETF Saobraćajni fakultet
Poeni 69 48
Šut za 1p 8/12 9/12
Šut za 2p 17/29 15/30
Šut az 3p 9/17 3/15
Defanzivni skokovi 19 14
Ofanzivni skokovi 7 8
Ukradene lopte 11 7
Izgubljene lopte 3 5
Blokade 1 /
Asistencije 7 4

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekst+46 Mašinca!
Naredni tekstTMF jači od stomatologa
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.