IKT se revanširao vojnicima i plasirao u finale Farmasi kupa!

644

Futsaleri Visoke škole za informacione i komunikacione tehnologije plasirali su se u finale Farmasi kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda savladavši Vojnu akademiju rezultatom 2:0 (0:0). Veoma neizvestan meč rešen je u drugom poluvremenu, a ovim trijumfom IKT se revanširao vojnicima za poraz u finalu USSB lige.

Finalni dan USSB

Od početka meča viđena je čvrsta igra na obe strane. Obe ekipe su svoju priliku čekale nakon greške protivničkog tima. Najpre, su vojnici stvorili priliku preko Jokanovića koji je nakon brze polukontre šutirao snažno, ali pored gola. Potom je uzvratio IKT preko kapitena Vojinovića, međutim i njegov šut je bio nedovoljno precizan. Najagilniji u napadu vojnika bili su Jokanović i Đačanin, a u odbrani golman Golubović je bio neprevaziđena prepreka. Na drugoj strani istakao se Mladenović koji je zadavao najveće probleme vojnicima u odbrani. Najveću priliku tokom prvog poluvremena ekipa sa Banjice imala je nakon šuta Đačanina, čiji je pokušaj uspeo da zaustavi golman IKT-a, lopta se potom odbila do Jokanovića koji je ponovo uputio snažan udarac, ali preko gola. Uzvratio je IKT preko Stankovića. On je prošao po aut liniji, zaobišao svog čuvara i izašao sam ispred golmana vojnika, međutim Golubović je bio koncentrisan i pravovremenim istrčavanjrm sprečio golgetera IKT-a da uputi šut. Potom je priliku imao i Mladenović, ali se čuvar mreže Vojne akademije istakao još jednom sigurnom intervencijom. Do kraja poluvremena obe ekipe pretile su pretežno šutevima sa distance, no mreže su nakon prvih 20 minuta igre mirovale (0:0).

Drugo poluvreme  futsaleri Visoke IKT škole započeli su ofanzivnije od protivničke ekipe. Zapretili su preko najraspoloženijih u svojim redovima, Stankovića i Mladenovića, ali je rezultat ostao nepromenjen. Najbolju priliku Vojna akademija imala je početkom druge deonice. Ćirić je povukao kontranapad, preciznim pasom po zemlji, koji je uputio do Matića, izbacio je golmana IKT-a iz igre, lopta je stigla do zamenika kapitena Vojne akademije, ali je on iz trka šutirao u spoljni deo mreže protivničkog gola. Potom je priliku imao i Mernjik, ali rezultat je ostao 0:0. Golubović je sredinom drugog poluvremena ponovo sprečio IKT da stigne do gola. U prilici se našao Mladenović, ali je njegov snažan šut zaustavio golman Vojne. Golubović je, međutim, bio nemoćan nakon novog šuta Mladenovića, te je ekipa IKT-a na četiri i po minuta pred kraj utakmice povela 1:0. Pokušali su vojnici da uzvrate preko Mernjika, ali se Todorović ponovo istakao ispred svog gola. Potom je kapiten Đorđević pokušao udarcem glavom da donese izjednačenje, međutim lopta je otišla pored gola. Izveli su vojnici golmana iz igre i pokušali su sa Matićem kao golmanom igračem da preuzmu inicijativu i stignu do nerešenog rezultata. Međutim, nesugurna je bila ekipa Vojne akademije sa igračem više na terenu, napravili su grešku prilikom dodavanja, što je iskoristio Mladenović i sa svoje polovine uputio šut u nebranjenu mrežu za krajnjih 2:0.

Po završetku utakmice dvostruki strelac na utakmici Nikola Mladenović izneo nam je svoje utiske: “Bilo je neizvesno sve do sredine drugog poluvremena. Mislim da smo bili bolji i da druga ekipa nije imala nikakve konkretne situacije. Ja sam imao dve situacije koje nisam iskoristio, a isto tako i moji saigrači. Mislim da smo zasluženo pobedili i nadam se pobedi i u finalu”, izjavio je Mladenović.

Kapiten Vojne akademije, Nikola Đorđević nije krio razočarenje po završetku polufinalnog duela : “Bila je ovo jedna veoma neizvesna utakmica, kako smo i očekivali. Prema mom mišljenju ovo je najkvalitetnija ekipa koja se takmiči u ovom kupu. Znali smo ko pobedi u ovom meču apsolutni je favorit u finalu. Bila je tvrda utakmica sa dve jake odbrane i malim brojem šansi. Mi nismo imali sreće da iskoristimo par stopostotnih prilika. Protivnik je imao malo više sreće danas, možda im se to vratilo i za one penale u finalu lige. Danas smo bili oslabljeni neigranjem jednog od standardnih igrača, Jovanovića, a par nas je igralo sa povredom što je uticalo na našu igru, jer nismo mogli da damo svoj maksimum. Međutim, kao što sam rekao mislim da je sreća presudila, realno je bilo da bude nerešeno, pa da mi ponovo svoju šansu tražimo u penalima. Ovo je moja, Matićeva, Golubovićeva i Dimitrijevićeva oproštajna utakmica, može se reći da smo se neslavno oprostili. Ostaje na ovim mlađima da sledeće godine osvoje ovo i ponovo ligu. Čestitao bih i protivničkim igračima i poželeo bih im svu sreću u finalu”, izjavio je Đorđević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB