Heroj utakmice – Radivojević

1244

Rukometna utakmica koja je odigrana u hali „Vraz“ između Mašinskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka završena je nerešenim rezultatom 20:20 (9:9) u okviru Lige Univerziteta u Beogradu.

Finalni dan USSB

 

Prvo poluvreme je počelo jakim napadom mašinaca koji su postizali golove iz kontre i tako u startu dostigli prednost od 3:0. Igrač desnog krila Vojnović  (14) je postigao prvi gol za politikologe i tako vratio svoju ekipu u igru. U nastavku utakmice, došlo je do sedmerca za Mašinski fakultet koji je uspešno izveo Lečić (3) što je omogućilo mašincima prednost (4:2).  Politikolozi su se branili i približili su se protivniku zahvaljujući Injcu koji je postigao gol sa pozicije desnog beka. Nakon prvog tajm-auta Mašinskog fakulteta, politikolozi su poveli sa 7:4. Protivik je,sredinom prvog poluvemena, preokrenuo igru u svoju korist kada je sa pozicije pivota Antonijević (14) postigao gol. Preočanin i Vojnović (14) su ,nakon tajm-auta, dali golove koji su doveli do izjednačenog rezultata (9:9) i tako završili prvo poluvreme.

Sastavi timova
Fakultet političkih nauka                       Mašinski fakultet
Božić (21) Stojanović (12)
Vojnović (14) Ilić (44)
Milinković (15) Bugarić (9)
Kranjc (10) Subotić (2)
Injac Mudrinić (8)
Radivojević (33) Antonijević (14)
Preočanin Lečić (3)
Pavlović (11)
Babić (4)
Jovanović (15)

Tokom drugog poluvremena, istakao se golman Fakulteta političkih nauka Radivojević (33) koji je branio gol svog tima i tako obezbedio veoma malu prednost protivnika (11:10). Sa četrnaest odbrana, Radivojević je u nastavku utakmice , svojoj ekipi omogućio lakšu igru. Mašinski fakultet je u drugom poluvemenu stagnirao, tako da su politikolozi imali mogućnost da povedu utakmicu. Tokom poslednjih minuta drugog poluvremena, mašinci su napadali sa pozicije krila i ubrzo ostvarili prethodno propuštene prilike (18:17).  Usledio je sedmerac za politikologe koji je realizovao Kranjc (10) čime je kraj meča postao napetiji. Pred sam završetak meča, Pavlović (11) je postigao gol za Mašinski fakultet i na taj način postavio konačnih 20:20.

Statistika
Mašinski fakultet Fakultet političkih nauka
                 Golovi 20 20
                 Promašaji 8 15
                 Odbrane 11 14
           Izgubljene lopte 8 9
                Sedmerci 2/2 1/1
               Isključenja 0 1
               Žuti kartoni 1 0
             Crveni kartoni 0 0

Golman Fakulteta političkih nauka, Spasoje Radivojević (33) je naveo zbog čega je došlo do izjednačenog rezultata ali smatra da je ishod utakmice dobar za njegov tim : „Utakmica je bila odlična, s obzirom da nismo imali ni izmenu. Oni su imali više igrača i rotacija, ali mi smo uspeli sve to da izdržimo i da uzmemo bod“, izjavio je Radivojević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB