GRF zaustavio FSFV na korak od četvrtfinala

329

Futsaleri Građevinskog fakulteta remizirali su sa ekipom Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, 2:2 (1:1), i definitivno utvrdili drugu poziciju u grupi, pred četvrtfinale.  Iskusnu ekipu GRF-a predvodio je Martin Ljujić, sa dva pogotka, i ostavio FSFV bez plasmana u top osam ekipa lige.

Sastav ekipa
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Građevinski fakultet
Bucalo Ljujić Martin
Sokić Ljujić Miloš
Sinđić Šljukić
Šmrkić Ratković
Vukomanović Avramović
Jeremić Stanojević
Veličković Đorđević
Šerović
Finalni dan USSB

Od starta su igrači FSFV-a krenuli motivisano, jer ih je samo trijumf vodio u četvrtfinale. Iskusni tandem Jeremić-Veličković  je i na ovoj utakmici bio glavni u timu sa Košutnjaka. Na drugoj strani, braća Ljujić su bila bez greške, međutim prvi minuti meča su pripali golmanima, Avramoviću na jednoj, i  Sokiću na drugoj polovini.  Iako je Fakultet sporta imao terensku inicijativu, opasniji su bili napadi Građevinskog fakulteta, a ubrzo je Šljukić doneo vođstvo timu iz Bulevara, posle snažnog šuta, lopta je završila u rašlje Sokićevog gola, 1:0. Nakon ovog pogotka, igrači Građevinskog su preuzeli terensku inicijativu i predvođeni Stanojevićem i Ratkovićem,  krenuli u pohod na prvu poziciju grupe A. Ipak, nade FSFV-a čuvao je Sokić, sigurnim intervencijama.  Kako se bližio kraj prvog poluvremena, futsaleri  Fakulteta sporta su bili konkretniji na protivničkoj polovini. Jeremić je preuzeo odgovornost i povukao svoju ekipu, ali je njegov snažan šut odbranio Avramović, ipak na odbijenu loptu je natrčao Sinđić, pa je protivnička, čvrsta odbrana morala da kapitulira, 1:1. Iako do isteka prvih 20 minuta, nije preostalo previše vremena, tim sa Košutnjaka je nastavio sa opsadom protivničkog gola, ovog puta, odbrana GRF-a je bila uspešnija, pa je rezultat na pauzi bio 1:1.

U drugom poluvreme, već u prvom napadu Građevinski je vratio prednost. Čim su krenuli sa centra, Ratković je pasom kroz sredinu, uposlio Martina Ljujića, koji je ostao jedan na jedan sa Sokićem, i efektno šutirao za 2:1. Ponovo su igrači GRF-a nakon pogotka, uspostavili terensku inicijativu i težili ka što većoj razlici, međutim Sokića nije bilo lako savladati, a takođe u odbrani FSFV-a, dobri su bili Sinđić i Veličković. Upravo je Sinđić bio igrač FSFV-a koji je predstavljao najveći problem igračima GRF-a. Čvrst u odbrani i siguran u napadu, Sinđić je bio glavni  organizator igre Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Ipak, visokog Avramovića na golu GRF-a nije bilo lako savladati, koji je predstavljao bedem, zajedno sa Šljukićem i Milošem Ljujićem. Napad tima iz Bulevara, predvodio je Đorđević, ipak na ovom meču, golmani su bili uspešniji od napadača, pa je i Sokić bio siguran. Kraj meča, pripao je igračima FSFV-a, i doneo izjednačenje. Kapiten Veličković je u kontri dva na jedan, prevario Avramovića i asistirao Jeremiću, koji je plasirao loptu u praznu mrežu, 2:2. U poslednjem minutu, FSFV je krenuo po pobedu, ipak, ovog puta ekipu GRF-a pored Avramovića, sačuvao je i okvir gola, pa je rezultat na kraju bio 2:2.

Igrač odluke u timu Građevinskog fakulteta, Martin Ljujić, istakao je da su njihove ambicije uvek najveće, kao i da očekuju trofej.

“Dali smo sve od sebe, bila je dobra utakmica, napadačka. Igrali smo protiv dobre ekipe. Nama je po nekim kalkulacijama, trebala veća pobeda, nismo uspeli u tome, ali smo zadovoljni, prošli smo u četvrtfinale u ovako teškoj grupi, što je dobar rezultat. Idemo dalje, borićemo se”, rekao je Ljujić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON-ovke prejake za ITS
Naredni tekstPoljoprivredni slavio u triler završnici
Studentkinja sam novinarstva. Zelja i cilj su mi izvestavanja sa kosarkaskih i vaterpolo utakmica, a san mi je Novogodisnja turneja cetiri skakaonice.