Građevinci zabetonirali “Inspektore”

271

Futsaleri Građevinskog fakulteta (GRF) su u prvom meču četvrtog vikenda u kome se igra Prva studentska liga u futsalu pobedila ekipu Kriminalističko-policijske akademije(KPA) sa 4:1 (3:0).

Finalni dan USSB

Građevinari su napali od samog početka, pa je tako već u drugom minutu Korać povukao kontru svog tima. Iako je GRF imao situaciju 3 na 2 ispred gola KPA, Korać je poslao loptu na stranu Šeroviću koga je golman KPA uspeo da zagradi i gol Inspektora je ostao netaknut.

Sastavi
Građevinski fakultet Kriminalističko-policijska akademija
4 Martin Ljujić 1gol  1 Dragan Raičević
6 Goran Filipović 1gol  8 Dušan Ivković
 10 Nikola Šerović 1gol  14 Nikola Ristić
 8 Jovan Korać  5 Dušan Majstorović
 5 Jovan Đorđević žk  11 Srđan Đurđević 1gol
9 Stefan Pejanović  12 Petar Radovanović
93 Velimir Ratković  10 Mirko Dimitrijević
Trifun Marjanović 1gol  15 Nikola Grujić
7 Davidović Milan  4 Sreten Bojić
 1 Vladimir Avramović  6 Goran Pajević
 9 Saša Lazić
 13 Aleksandar Kostić

Otpor KPA trajao je samo četiri minuta, dva minuta posle prve šanse Filipović je doveo GRF u vođstvo. Akcija je počela duplim pasom Koraća i Šerovića posle koga su Građevinari izborili korner. Posle kornera Šerović je uputio udarac, lopta se odbila i nastala je gužva u šest metara. Tada je neko vratio loptu do Filipovića koji je preciznim udarcem matirao protivničkog golmana.

KPA se posle primljenog gola konsolidovala, i krenula napred.  Grujić je uspeo da prođe sa leve strane, ali gol GRF-a nije bio ugrpžen.  Đurđević je takođe probao da prođe po levoj strani, ali je Đorđević sa Građevine grubim startom uspeo da ga zaustavi. Đorđević je dobio žuti karton, a Inspektori slobodan udarac. Ipak udarac je završio u živom zidu pa je ostalo 1:0 za GRF.

Đorđević je bio najzaslužniji za dupliranje vođstva Građevinara. Uzeo je loptu na svojoj polovini, protrčao po desnoj strani, sjajnim driblingom izbacio svog čuvara i sjajno centrirao u sredinu, a Marjanović je odradio lakši deo posla i postigao gol.

Dimitrijević je probao da probudi svoju ekipu u sledećem napadu, ali je njegov udarac blokiran. KPA je u narednom periodu imala loptu u nogama, ali nisu uspevali da stvore šansu pored organizovane odbrane GRF-a. Kada su Građevinari konačno uspeli da dođu do lopte Radovanović ju je ukrao, poslao pas do Bojića koji je nažalost po Inspektore bio prejak.

Posle šuta Koraća sevnula je još jedna kontra, ali je šesticu KPA Pajevića blokirala šestica Građevinara Filipović. Inspektori su davali sve od sebe i bili bolji tim u drugom delu prvog poluvremena, ali jedna njihova nesmotrenost je prelomila utakmicu. Izgubili su loptu, Filipović sa GRF-a je poslao dug lob pas unapred, Šerović je istrčao kontru, igrači KPA ga nisu ispratili i na odmor se otišlo sa tri gola prednosti za GRF.

Igrači KPA su na poluvremenu najavili ofanzivniju igru i presing preko celog terena, ali timski dogovor nisu uspeli da ispoštuju. Odmah je GRF imao odličnu šansu, Kostić je šutirao, ali je golman KPA odbranio njegov udarac. Na odbijenu loptu natrčao je Davidović ali je i posle njegovog pokušaja golman Inspektora ostao nesavladan.

Kostić je bio nerešiva enigma za futsalere KPA, u sledećem napadu je prošao čuvara i povukao još jednu kontru, ali Grujić je uspeo na vreme da ga sustigne i da napravi faul. Šerović je šutirao iz slobodnog udarca, ali lopta nije stigla dalje od živog zida.

KPA je imala šansu da uradi nešto u kontri koju je poveo Đurđević, međutim on je izgubio loptu i otvorio šansu za protivničku ekipu, na njegovu sreću Kostić nije bio precizan. Usledio je još jedan period igre u kome su Inspektori imali loptu u svom posedu ali nisu uspeli da tu terensku inicijativu pretoče u šanse ili golove, iako su uspeli da iznude tri kornera.

Ljujić je postigao poslednji gol u pobedničkoj ekipi. Građevinari su prošli sa strane, Đurđević je zaboravio Ljujića koga je čuvao, Ljujić je ostao sam u šest metara i lako savladao protivničkog golmana.

GRF nije popuštao posle datog gola, opet je akcija krenula od Koraća koji je dodao do Ljujića na stranu, ali Ljujić je očajno šutirao i lopta je otišla preko gola.  KPA je uzvratila preko Grujića koji je driblingom izbacio dva Građevinara i dodao do Lazića koji je šutirao pravo u golmana.

Do kraja meča KPA je napadala, imali su nekoliko odličnih centaršuteva ali golman Građevinara je uspeo da osujeti te pokušaje izletanjima. Ipak sun a samom kraju Inspektori uspeli da dođu do počasnog gola pošto su Građevinari napravili šesti faul na samom kraju utakmice. Loptu je na sedam metara namestio Đurđević koji je jako šutirao po sredini, i lopta je golmanu iznad glave prošla u gol, pa je tako postavljen konačan rezultat 4:1.

Građevinari su u ovoj utakmici iskoristili svoje šanse i odigrali disciplinovano u odbrani što im je donelo pobede. KPA je sa druge strane bila nesigurna ispred protivničkog gola, a neki propusti u odbrani sui h koštali boljeg rezultata.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstEKOF u završnici savladao Vojnu akademiju
Naredni tekstPravni nadigrao KPA
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi