Građevinci ubedljivi protiv elektrotehničara

1120

Rukometaši Građevinskog fakulteta pobedili su Elektrotehnički fakultet rezultatom 25:12 (13:6) u okviru drugog kola lige Univerziteta u Beogradu. Strahinja Cvijović i Andrej Matić bili su najbolji pojedinci kod građevinaca sa po pet golova, dok su Marko Đokić i Petar Zečević dali po četiri za ETF u Sportskom centru „Vraz“. 

Finalni dan USSB

 

Prvi deo meča započet je golovima Matića i Karajovića za prednost Građevinskog (2:0). Na drugom kraju terena većina napada završavala se izgubljenim loptama. Nisu elektrotehničari mogli da pronađu pravi ritam na oba kraja terena. Protivnik je zaustavljao njihove napade u ranoj fazi, dok u odbrani nisu imali pravo rešenje. Građevinci su pronalazili rupe i pogađali sa svih pozicija, tako da su sredinom poluvremena imali osetnu prednost od pet golova razlike (10:5). Pokušao je Zečević da pokrene saigrače golom sa sedam metara i iz kontra-napada, međutim minus ETF-a konstantno je rastao. Cvijović i Kasalović zaključili su uspešan period svog tima za ubedljivo vođstvo od 13:6.

Sastavi timova
Elektrotehnički fakultet Građevinski fakultet
1 N.Jelenić (g) 77 L.Voštinić (g) 1g
16 D.Veselinović (g) 2 Đ.Stevanović 2g
4 M.Đokić 4g 3 F.Derajić 3g
6 M.Žarković 1g 5 A.Matić 5g
10 E.Palomi 7 O.Ilić 4g
11 S.Isaković 8 S.Stojanović
13 P.Zečević 4g 25 N.Karajović 3g
19 M.Majstorović 30 D.Aćimović
25 P.Jandrić 3g 32 V.Kasalović 2g 
32 M.Pušica 98 D.Ivanković
99 L.Ristić 99 S.Cvijović 5g
L.Obradović
J.Krajačić
M.Stojković


Neraspoloženje elektrotehničara kulminiralo je posle pauze. Drugi period započeli su sa igračem manje pošto je Jandrić isključen, i za to vreme Građevinski je preko Derajića stekao prednost od deset golova (16:6). Golman Voštinić bio je jedna od ključnih karika svoje ekipe, pored mnogobrojnih odbrana istakao se i pogotkom sa celog terena za 18:7. Igrači ETF-a opustili su se u tim trenucima i krenuli da pogađaju mrežu. Đokić je dva puta pogodio sa distance, ali nije smanjivao zaostatak jer su pivot Matić i levo krilo Ilić održavali tempo svoje ekipe. Konačan rezultat bio je 25:12 za Građevinski fakultet.

Statistika
Statistika: Elektrotehnički fakultet Građevinski fakultet
Golovi 12 25
Promašaji 7 5
Odbrane 5 12
Izgubljene lopte 12 9
Sedmerci 1/2 /
Isključenja 4 3
Žuti kartoni / /
Crveni kartoni / /
Jedan od dvojice najefikasnijih igrača, Strahinja Cvijović bio je zadovoljan nastupom svog tima i u prvi plan je istakao njihov kvalitet.  „Ovo je naš prvi meč u sezoni u ligi. Odigrali smo ozbiljno i to nam se isplatilo. Trenutno je velika razlika jer smo uigrani. Skoro smo učestvovali na „Euroijadi“ u Berlinu i tamo bili prvi“, izjavio je Cvijović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum preokretom do pobede!
Naredni tekstFON bolji u taj-brejku
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.