Građevinari zazidali drugo mesto

911

U poslednjem, vanrednom, kolu Lige Univerziteta u Beogradu, odbojkaši Građevinskog fakulteta su u borbi za drugo mesto grupe B savladali Filozofski fakultet u dva seta – 2:0 (25:19, 25:21). U timu Građevinskog fakulteta najviše se istakao Stefan Šoškić sa 11 poena, dok je najefikasniji u redovima filozofa bio Aleksandar Vidović sa devet.

Finalni dan USSB

 

Građevinari su dobro otvorili meč i na početku došli do prednosti poenima Šoškića i as servisom Dimitrijevića (8:5). Filozofe su u igri držali, pre svega, kapiten Glišić i Vidović koji ovu utakmicu nije igrao na svojoj poziciji, pošto je njegova ekipa bila oslabljena za nekoliko bitnih igrača. Građevinski fakultet je uspešno odbijao napade i pokušaje protivnika da se približe i probaju da uhvate priključak u kasnijoj fazi seta, a tome je dosta doprineo i srednji bloker Petković, koji je predstavljao veliku prepreku na sredini mreže i sa blokom povisio na 22:14. Šoškić je preciznim napadom iz prednje linije mirno priveo prvi set kraju u korist svog tima – 25:19.

Sastav timova
Građevinski fakultet Filozofski fakultet
1   Dušan Arizanov 3   Uroš Konstantinović
3   Rade Petković 6   Jovan Kovačić
4   Petar Delčev 9   Aleksandar Vidović
6   Marko Dimitrijević 15 Matija Glišić
12 Stefan Šoškić 20 Stefan Petković
14 Mihajlo Pančić 21 Vuk Nikolić
69 Lazar Angelov

Filozofi su bili svesni da im za drugo mesto u grupi treba osvojen set iz ove utakmice i želeli su da ga osiguraju. Poenima Petkovića uspeli su da naprave razliku (14:9) i povećaju sebi šanse za tako nešto. Odolevao je Filozofski fakultet sve to polovine seta, kada su na čeonu liniju stali Šoškić, a zatim i Dimitrijević i as servisima poravnali rezultat na semaforu i najavili dramatičnu završnicu (17:17). Glišić je uzvratio istom merom i omogućio svom timu prednost na 20:18. Od tog trenutka filozofi su napravili čak sedam grešaka iz igre i direktno poklonili pobedu, ali i drugo mesto grupe B građevinarima – 25:21.

Kapiten Građevinskog fakulteta, Petar Delčev, bio je zadovoljan prikazanom igrom svojih saigrača: „Pozitivni su utisci nakon utakmice, drago mi je zbog pobede, videlo se na terenu da su obe ekipe bile oslabljene, ali nama je najbitnije da smo trijumfalno završili grupnu fazu. Čestitao bih protivniku na fer igri, a mi se nadamo da ćemo imati sreće na žrebu i da ćemo u eliminacionoj fazi napraviti što veći uspeh“, izjavio je Delčev.

Statistika
Građevinski fakultet Filozofski fakultet
Poeni iz igre 24 20
Greške iz igre 11 19
As servisi 3 1
Servis greške 6 2
Poeni iz bloka 2 2

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstFON brani titulu protiv Mašinca
Naredni tekstMedicinari došli da pobede
Student prve godine Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Želja da na bilo koji način ostanem u sportu i ljubav prema njemu i novinarstvu dovela me je na ovo mesto. Ljubitelj fudbala, kosarke, odbojke i formule 1.