Građevinari se jedva izvukli protiv rudara

783

Košarkaši Građevniskog fakulteta pobedili su košarkaše Rudarsko-geološkog fakulteta rezultatom 58:57 (9:12, 20:17, 16:7, 13:21) u okviru trećeg kola Lige Univerziteta u Beogradu. Igrač sa najviše poena na meču bio je Bogdanović sa 21 poenom i 7 asistencija i pratio ga je Milošević sa 18 poena, dok se u pobedničkoj ekipi istakao Stojanović sa 15 poena.

Finalni dan USSB

 

Prva četvrtina je obeležena sa sporim ritmom igre, obe ekipe su ušle polako u utakmicu i uigravale su se. Mitrović je postigao prvi poen na utakmici i prvo vođstvo za građevinare (2:0). Par minuta kasnije Milošević je uspeo da iznudi faul pri šutu za tri poena, nakon čega je bio precizan sva tri puta sa linije slobodnih bacanja (3:2). Do kraja četvrtine se igralo u sporom ritmu. Milošević je bio precizan sa linije 6,75, Bogdanović i Jovanović su dodali po dva poena. Dok su na drugoj strani Mitrović i Premović isto dodali po dva, a Stojanović 3 poena za konačan rezultat na kraju prve deonice (12:9) u korist rudara.

U drugoj četvrtini je počela ozbiljnija košarka da se igra. Odbrana je bila znatno čvršća na obe strane, napadi su bili smisleniji. Stojanović je bio sila za koju RGF nije imao odgovor, poentirao je za dva i za tri poena, vodio je svoju ekipu u drugoj četvrtini (15:12). Rudari se nisu predali tako lako, te su u drugoj deonici promašili samo dva puta. Milošević i Anušić su započeli seriju poena sa preciznim šutem za tri i dva, Brajović i Bogdanović su se priključili sa po dva prodora i poveli po drugi put na utakmici (21:15). Građevinski fakultet je na seriju RGF-a uzvratio svojom serijom poena. Čepić je bio precizan za dva i tri poena, Stojanović je dodao faul koš i Jakšić jedan brz prodor za ponovno vođstvo na utakmici (25:21). Do kraja četvrtine se igralo u stilu koš za koš, ali je RGF uspeo da izjednači rezultat pre odmora (29:29).

Sastav timova
Građevinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
0 Premović Z. 00 Bogdanović M.
2 Marić N. 9 Filipović R.
5 Čepić P. 12 Anušić L.
7 Mitrović M. 14 Jovanović O.
14 Jakšić I. 17 Andrejević M.
18 Jovanović D. 20 Milošević M.
23 Stojanović M. 21 Nikić M.
23 Marić A.
42 Brajović D.

Treća četvrtina je bila loša za rudare, a protivnici su to iskoristili na najbolji način. Momke sa Rudarsko-geološkog fakulteta je stao šut, te su samo postigli 7 poena za celu deonicu. Anušić je upisao pet dok je Bogdanović dodao ta dva poena. Građevinski fakultet je kroz celu deonicu poentirao iz “rupa” u odbrani RGF-a, dok su njihovu odbrani pojačali u ovoj četvrtini. Čepić je doprineo sa četiri poena, Mitrović sa isto toliko, upisali su se u listu strelaca i Jovanović i Premić. Konačan rezultat u ovoj deonici iznosio je (45:36) u korist Građevinskog fakulteta.

Četvrta četvrtina je bila puna akcije, sa obe strane. Inicijativa je bila na strani rudara koji su jurili rezultat, dok su se građevinari u početku “branili” sve dok nisu morali da krenu u ofanzivu kada je rezultat bio u korsti RGF-a. Bogdanović je započeo četvrtinu preciznim šutem sa linije 6,75, a Anušić je već u sledećem napadu dodao još dva poena (45:41). Jakšić je u prodoru bio fauliran i sa linije za slobodna bacanja bio precizan jedanput (46:41). Prazan hod u igri Građevinskog fakulteta, rudari su iskoristili da preuzmu prednost na utakmici. Brajović i Bogdanović su šutem za tri poena uspeli da par minuta pred kraj utakmice povedu (47:46). U međuvremenu, Jakšić opet odgovara preciznim šutem za tri poena, dok ga ovog puta prati Mitrović sa dodata dva poena sa linije slobodnih bacanja (50:47). Do kraja utakmice se još jednom igralo u stilu koš za koš, ali je ovog puta Građevinski fakultet izašao sa boljim rezultatom. Jovanović je uspeo da u poslednjim sekundama postigne šut za dva poena od tablu i tako da konačnu prednost svojoj ekipi (58:57).

Jedan od bitnijh igrača u završnici meča Čepić Pavle, sumirao je svoje utiske nakon utakmice. “Utakmica je bila vrlo teška za igranje, bilo nas je malo, ali smo navikli da se borimo u tom broju. Na kraju smo izašli kao pobednici, možda uz malo više sreće nego što je trebalo ali sreća prati hrabre”, osmehnuo se i dodao očekivanja za dalji tok sezone. “Mi se nadamo najvišem plasmanu ali iz utakmice u utakmicu, polako ćemo”, zaključio je Čepić.

Stastistika
Građevinski fakultet Rudarsko-geološki fakultet
Šut za 1 poen 9/19 4/6
Šut za 2 poena 17/35 13/22
Šut za 3 poena 5/20 9/18
Defanzivni skok 11 13
Ofanzivni skok 8 5
Asistencije 10 10
Ukradene 2 3
Izgubljene 6 11
Blokade 1 3

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstMašinci napadaju prvo mesto u grupi
Naredni tekstKošarka: Rezultati trećeg vikenda SUUB lige
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.