Geografi ubedljivi!

1082

Futsaleri Geografskog fakulteta zabeležili su pobedu u 3. kolu Prventstva studenata USSB-a protiv Visoke škole elektrotehnike i računarstva rezultatom 8:2 (4:0). Geografi su tako upisali nova tri boda, nakon pobede nad bankarima u prošlom kolu. Šobot je bio najefikasniji pojedinac sa 3 gola na ovom meču, dok su kod VIŠER-a Sklopić i Petaković postigli po gol. Bila je ovo utakmica u kojoj je Geografski fakultet igrao znatno bolje, stvarao više prilika i na kraju slavio.

Finalni dan USSB

Geografi su nametnuli svoj tempo igre od prvog zvižduka. Anđelić i Kostić su pokušavali da ugroze gol VIŠER-a. Njihovi udarci bili su neprecizni, ali su najavili goleadu koja je usledila. Prva dva gola postignuta su u 12. i 13. minutu utakmice. Kombinacija Anđelić-Šobot donela je prednost Geografskom fakultetu od 2:0. Šobot je bio realizator, dok je Anđelić bio kreator u obe situacije. VIŠER je presingom pokušao da oduzme loptu na protivničkoj polovini terena i tako smanji rezultatski zaostatak međutim nedostajala je realizacija. Radanov je pokušao bezuspešno u dva navrata. Promašaje VIŠER-a iskoristili su geografi. 3:0 je bilo na semaforu u 17. minutu kada je Alijagić poslao loptu u nebranjeni deo mreže. To nije bilo sve za prvi deo igre jer je Anđelić postigao novi gol za geografe. Rezultatom 4:0 završena je prva deonica susreta.


Sastavi timova

Geografski fakultet

Visoka škola elektrotehnike i računarstva

Juranović A. (G) Jovičić A. (G)
Kostić A. Kostić M.
14 Alijagić G. 3 Sklopić A.
21 Anđelić I. 8 Branković A.
22 Sretenović P. 28 Petaković A.
31 Šobot M. 33 Radanov N.
34 Vujić S.
Geografski fakultet je izašao na teren u drugom poluvremenu da poveća rezultat uprkos stečenoj prednosti. Uigranu akciju iz 22. minuta u gol je pretvorio Kostić za 5:0. Usledila je reakcija ekipe VIŠER-a koja je u nekoliko narednih minuta bila bolja. Postigli su dva gola u 28. i 34. minutu. Petaković i Sklopić su bili strelci. Obojica su iskoristila nepažnju golmana geografa i loptu poslali u mrežu. Međutim Geografski fakultet nije dozvolio da se uđe u neizvesnu završnicu. Šobot je još jednom izašao kao pobednik u situaciji 1 na 1 sa golmanom i u 37. minutu rezultat je glasio 6:2. Iako su Sklopić i Branković pogodili stative, nisu mogli da smanje rezultat. Geografi su ga do kraja meča uvećali. Gol u 38. minutu postigao je Alijagić na asistenciju golmana Juranovića, koji je odbranio većinu šuteva upućenih ka golu. Konačnih 8:2 za Geografski fakultet bilo je u poslednjem minutu meča kada je strelac bio Anđelić nakon duplog pasa sa Alijagićem.

Najefikasniji pojedinac na meču futsaler Geografskog fakulteta Miloš Šobot rekao je kako je za ubedljivu pobedu presudio kvalitet i uigranost ove ekipe. “Bio je problem što nas je došlo malo i nismo imali rotaciju. Presudio je kvalitet i uigranost koja je dugo na okupu. Nismo još u punom sastavu, ali nakon toga ambicija nam je polufinale”, istakao je Šobot.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB