Futsalerke Vojne u finalu USSB lige!

1119

Ženska futsal ekipa Vojne akademije plasirala se u finale lige Univerzitetskog sportskog saveza Beograda pobedivši devojke sa Kriminalističko-političke akademije rezultatom 3:2 (2:0). Futsalerke Vojne u drugom poluvremenu su ispustile prednost od dva gola, ali su ipak pogotkom Letićeve na tri minuta do kraja utakmice stigle do trijumfa i borbe za trofej.

Finalni dan USSB

 

Veoma čvrsta igra na obe strane viđena je tokom čitave utakmice. Na samom startu KPA je zapretila preko Trnavac, no Jevtićeva je bila sigurna ispred svog gola. Potom je priliku za Vojnu akademiju imala Letićeva, ali rezultat je ostao nepromenjen. Do prednosti od 1:0 ekipa sa Banjice je ipak stigla nakon veoma brzog i organizovanog kontranapada. U strelce se upisala Paunovićeva, dok se u ulozi asistentkinje našla Maksimovićeva (1:0). Usledila su zatim dva napada policajki. Najpre se u prilici našla Erac, ali je Jevtićeva upisala novu sigurnu intervenciju. Potom je svoj šut oprobala Plećić, međutim, na semaforu je ostalo 1:0. Ekipa Vojne akademija igrala je veoma disciplinovano tokom prvog poluvremena i svoju priliku su pretežno čekale nakon grešaka protivnica. Na drugoj strani devojke sa KPA nisu uspevale da pronađu pravu priliku za pogodak, a dodatnu sigurnost Vojnoj akademiji u odbrani ulivala je Jevtićeva. Upravo je golmanka reprezentacije Srbije bila i najzaslužnija za novu neiskorišćenu priliku Kriminalističko-policijske akademije. Trnavac je oduzela bila loptu na sredini terena dodala do Plećić, no mreža Vojne akademije je ostala sačuvana. Da uveća prednost Vojne akademije mogla je Maksimovićeva nakon nove polukontre. Ona je iz trka gađala dalji gornji ugao protivničkog gola, ali se na gol liniji istakla Nikolićeva. Golmanka KPA je ipak bila nemoćna u sledećem napadu. Maksimovićeva je oduzela loptu na sredini terena, dodala do Penčićeve koja je zatresla mrežu za prednost od 2:0. Do kraja poluvremena viđene su brojne prilike na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.


Sastavi timova
Vojna akademija Kriminalističko-policijska akademija
Jevtić B. Nikolić M.
Penčić B. Radovanović H.
Ciganović M. Erac I.
Maksimović R. Mićić D.
Paunović J. Trnavac M.
Ivković M. Petrović M.
Letić O. Plećić A.
Višnjić N.
Pavlović M.
Stojičević M.
Velika drama viđena je u drugom poluvremenu. Devojke sa Kriminalističko-policijske akademije zaigrale su znatno brže i ofanzivnije u napadu, ujedno smanjivši broj grešaka u odbrani na minimum. Nakon nekoliko minuta igre njihova inicijativa se isplatila. Radovanovićeva je iskoristila polukontru svoje ekipe i smanjila na jedan gol zaostatka – 2:1. Pokušala je ubrzo ekipa sa Banjice da ponovo vrati prednost od dva gola na svoj konto. Zapretile su preko Letićeve, međutim, njen šut sa oko 10 metara je završio preko prečke. Potom je priliku imala i Mićićeva, ali se na golu KPA ponovo istakla Nikolićeva. Uvukla se nervoza u ekipu Vojne akademije što je rezultiralo novom greškom u odbrani i izjednačujućim pogotkom za policajke. Naime, Erac je uputila loptu u kazneni prostor Vojne akademije, a Maksimovićeva je nespretno reagovala i savladala je sopstvenog golmana – 2:2. Od tog momenta viđena je veoma čvrsta i gruba igra na obe strane. Devojke sa Vojne su se trudile da što pre vrate prednost na svoj konto, ali nedostajala im je završnica. Slična je situacija bila i na drugoj strani, a neophodno je istaći da su obe golmanke imala veoma zapaženu ulogu na ovom polufinalnom meču. Upravo je Jevtićeva bila i najzaslužnija zato što KPA nije stigla do preokreta na ovom meču. Konačan rezultat postavljen je na tri i po minuta do kraja utakmice kada je Letićeva iskoristila neopreznost u odbrani Kriminalističo-policijske akademije i savladala Nikolićevu za 3:2. U poslednjim sekundama utakmice Plećićeva je imala šansu da odvede utakmicu u produžetke, ali je lopta nakon njenog snažnog šuta pogodila stativu, zatim i prečku odbivši se nazad u polje na radost ekipe Vojne akademije.

Po završetku utakmice futsalerka Vojne akademije Penčićeva podelila je sa nama svoje utiske o polufinalnom duelu i otkrila nam očekivanja od finalnog meča koji će njena ekipa igrati protiv Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

“Pobednika je odlučilo to ko se više borio i ko je više dao sebe. I one su dobra ekipa i imaju dobre igračice, samo što smo se mi više trudile i imale smo veću želju. Stigao nas je bio i umor, koncentracija je pala. Malo smo se i uživele što smo povele, opustile smo se i to je dovelo do njihovog gola. Finale će biti veoma teška utakmica. One imaju sve igračice koje aktivno treniraju i još se sve bave sportom. Mi nismo sve uigrane lepo, ali trudićemo se da damo svoj maksimum”, izjavila je Penčićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB