Futsaleri SUUB-a sigurni protiv USSB-a

1030

Futsaleri Sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu savladali su ekipu Univerzitetskog sportskog saveza Beograda rezultatom 9:2 (4:1). U ovom međuuniverzitetskom meču, SUUB je predvodio Pavle Pešić, koji je četiri puta bio precizan.

Sastav ekipa
Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu Univerzitetski sportski savez Beograda
1 Filipović Stefan 1 Tornjanski Petar
2 Dodić Milan 3 Ranković Filip
3 Matijević Nikola 5 Pomana Stefan
4 Brkić Srđan 6 Vojinović Aleksandar
5 Simić Lazar 10 Todorović Srđan
6 Ristanović Nikola 11 Arsić Nikola
7 Minić Filip 12 Srdanović Milan
8 Milutinović Aleksandar 14 Stanković Aleksandar
9 Đukanović Aleksandar 17 Šljivić Danilo
10 Ratković Velimir Mijailović Dejan
11 Petrašević Lazar
12 Atanasković Nikola
13 Pešić Pavle
14 Aleksić Stefan
Finalni dan USSB

Još u uvodnim minutma, tim SUUB-a je uspostavio terensku inicijativu i protivnicima nametnuo svoj stil igre. Međutim, uprkos pokušaju Pešića, koji je završio preko prečke, odbrana USSB-a je bila sigurna. Nakon dva minuta igre, upravo posle dobre odbrane futsalera USSB-a, Šljivića, Univerzitetski sportski savez je preko Todorovića, koji bez većih problema prošao kroz sredinu, došao do vođstva, 1:0. Ipak, i nakon primljenog gola, SUUB je nastavio u istom ritmu. Napadali su preko Matijevića, dok je na drugoj strani ofanziva išla preko Arsića, ali je rezultat i dalje bio isti. Nekoliko minuta kasnije, Pešić je, nakon asistencije Minića poravnao rezultat, 1:1. I u nastavku su viđeni konstantni napadi SUUB-a, a ubrzo su i došli do vođstva, nakon polu-kontre Đukanovića, koji je asistirao Ratkoviću za 2:1. Veoma brzo je SUUB došao  do trećeg pogotka. Ovog puta, nakon snažnog šuta Dodića sa levog krila, 3:1. Pokušali su igrači USSB-a da uzvrate, preko Arsića i Šljivića a zatim i Srdanovića, međutim, Filipović je bio siguran. Na pet minuta do kraja, Pešić je postavio konačan rezultat prvog poluvremena, takođe šutom sa levog kriila, 4:1. Do pauze, igrači SUUB-a su bili u prilici, preko Aleksića da povećaju vođstvo, ali je njegov šut završio preko prečke.

image-0-02-05-64a111511d37d2b638bc197229475748620842684a8f15749b67481d0097882a-V

Na startu drugog dela, usledile su promene na golovima, umesto Filipovića branio je Atanasković, a u timu USSB-a iz igre je izašao Mijailović, a ušao Tornjanski. Već u prvim minutima nastavka, SUUB je došao do gola preko Pešića nakon kontre i  asistencije Minića. A zatim u sledećem napadu, ponovo je precizan bio Pešić, za 6:1. Krenuli su igrači USSB-a ofanzivnije, međutim Srdanović je šutirao preko gola, a Stanković u golmana pa je prednost SUUB-a i dalje bila ista. Upravo su igrači Sportskog udruženja bili opasniji protivnik i u ovom delu meča, ali i nedovoljno precizni. Nekoliko minuta kasnije, došli su do sedmog pogotka, nakon centar šuta Simića, ali je lopta nakon kontakta sa Vojinovićem završila u golu, 7:1. Igrači Univerzitetskog sportskog saveza su preuzeli inicijativu i preko tandema Srdanović-Šljivić bili blizu kaznenog prostora SUUB-a, ali je realizacija ovih igrača, kao i Stankovića i Vojinovića, bila loša.  Protivnici su iskoristili pad u igri USSB-a i preko Ristanovića, povećali prednost na 8:1. U sledećem napadu, Šljivić je iz trka pogodio same rašlje gola, za drugi pogodak svog tima. Krajem meča, ponovo je Šljivić bio u centru pažnje, ovog puta nakon igranja rukom u kaznenom prostoru i crvenog kartona, a Đukanović je iskoristio priliku iz penala i postavio krajnji rezultat, 9:2.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB