Futsaleri Beograda u osmini-finala!

1507

U poslednjem kolu grupne faze grupe F na igrama u Koimbri, futsaleri Univerziteta iz Beograda savladali su portugalski Univerzitet Beira Interior rezultatom 6:3 (1:0)
i plasirali su se u osminu finala.

Finalni dan USSB

Prvu polovinu prvog dela susreta, obeležila je gruba igra sa po dva prekršaja na obe strane, a Matijević je u devetom minutu zaradio i žuti karton za Beogradski univerzitet. Minut kasnije, nakon Arsićevog prekršaja, Portugalci su zatražili tajm aut. U poslednjih pet minuta poluvremena ušlo se bez pogodaka, ali da do odmora mreže ne miruju pobrinuo se Matijević, koji je početkom petnaestog minuta zatresao mrežu Diasa (1:0). U nastavku je i Vaz “požuteo” za Portugalce. Pokušali su igrači Beira Interior univerziteta da izjednače do poluvremena, te su srpski futsaleri bili prinuđeni da tajm autom na dva minuta do kraja uspore igru. Odbrana srpskog tima izdržala je nakon predaha i na poluvreme otišlo se sa prednošću srpskog univerziteta.

Nastavak utakmice doneo je ubrzo i novi gol za Beograđane. Igrao se četvrti minut, kada je Pešić duplirao vođstvo igrača iz Srbije (2:0). Nije se puno čekalo na odgovor Portugalaca, jer su samo nakon četrdesetak sekundi prepolovili prednost golom Serana Baptiste (2:1). Gol portugalske ekipe nije uneo nervozu u redove srpskih predstavnika, a početkom sedmog minuta prednost od dva razlike vraćena je preko Minića (3:1). Od tog momenta, oba tima zaigrala su čvršću odbranu, a Nikitović iz redova Beogradskog univertizeta dobio je i žuti karton. Ušlo se u dvanaesti minut kada su Portugalci krenuli na sve ili ništa. Petrov je u istom minutu nespretnom reakcijom vratio portugalski univerzitet u utakmicu postigavši autogol, ali je Petrašević minut kasnije pogodio i četvrti put za srpski tim (4:2). U osamnaestom minutu Arsić je doveo Beogradski univerzitet na tri gola razlike, ali se već u sledećem napadu Karvaljo Fernandeš pisao za Portugalce. Na minut i po do kraja meča, Univerzitet iz Beograda zatražio je tajm aut, a nakon kratkog odmora, Matijević svojim drugim golom na susretu, postavio je konačnih 6:3.

Ovom pobedom Univerzitet iz Beograda zauzeo je prvo mesto u grupi F, a u osmini finala sastaće se sa izraelskom ekipom Univerziteta Ben-Gurion iz Negeva. Utakmica je na programu u sredu od 19:30 po lokalnom, odnosno 20:30 po srednjoevropskom vremenu.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB