FSFV ubedljivo do zlata

371

Futsalerke Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (FSFV) su nove šampionke studentske lige u futsalu za devojke pošto su u finalu ubedljivo savladale ekipu Fakulteta organizacionih nauka (FON) sa 7:2(3:0).

Sastavi
Fakultet organizacionih nauka Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
10 Armuš 12 Jelić
9 Čanović  2 Trišić
 1 Prčetić  4 Đuričić
 4 Eleska  5 Bobić
 7 Đukić  7 Tešić
Dujović  8 Mijatović
16 Stojčev  9 Drezga
5 Petrovi  10 Izgarević
2 Jevremović  11 Babović
 8 Kostić  
 3 Paunov  
 14 Kalajić  
Finalni dan USSB

Posle prvih nekoliko minuta bez uzbuđenja Čanović je šutem razbudila publiku. Na prvi gol se nije čekalo dugo, Trišić je izbacula Tešić u prvi plan, pas je prošao pored dve futsalerke FON-a i Tešićeva je preciznim šutem u levi ugao uspela da donese prednost svom timu. Prednost se ekspresno duplirala kada je Izgarević dodala do Tešić, koja je još jednom bila precizna.

Futsalerke iz Jove Ilića se nisu obeshrabrile posle dva primljena gola, pa smo ubrzo videli gužvu pred golom „domaćina“, ali do smanjenja prednosti FSFV-a nije došlo. Tim sa Košutnjaka je uzvratio, opet preko Tešićeve. Sedmica FSFV-a je dva puta bila pred golom FON-a, jednom je golmanka stigla do lopte pre nje, dok je drugi put uputila jak udarac, ali po sredini gola.

Publika se uzbudila kada je Prčetić povukla kontru i dodala do Jevremovićeve, koja je savladala golmanku FSFV-a, ali je mreža ostala netaknuta zahvaljujući stativi. Jevremović je i u sledećem napadu zapretila, ali ovaj put nije pogodila ni okvir gola.

Posle perioda dominacije FON-a došla je kazna za promašene šanse. U jednom mirnom napadu FSFV-a sevnuo je pas na levu stranu ka Trišić, koja je iskoristila činjenicu da golmanka FON-a nije pokrivala dalji ugao gola i povećala prednost svog tima na 3:0.

Drugo poluvreme je počelo kao i prvo, šansom FON-a. Eleska je presekla pas protivnika, ali je tim sa Košutnjaka uspeo da sačuva gol. Ubrzo je na semaforu pisalo 4:0, pošto je posle gužve na polovini FSFV-a Trišić došla do odbijene lopte, istrčala napred i smestila loptu u mrežu.

Malo neizvesnosti u meč unela je Prčetić, koja je u duelu sa tri futsalerke FSFV-a ipak uspela da se izbori za poziciju, uputi precizan šut i konačno probije golgeterski led FON-a. Ipak već u sledećem napadu Drezga je iz klizećeg starta uputila pas ka Trišić i tako izbacila dve igračice FON-a, pa je Trišićevoj ostalo samo da savlada protivničku golmanku, što joj je još jednom pošlo za rukom.

Posle ovog gola usledila je ofanziva ekipe iz Jove Ilića, u kojoj su futsalerke sa Voždovca mogle u potpunosti da se vrate u meč. Prvo je Čanović prošla sa strane i ostavila pas Kostićevoj, koja je šutirala pored gola, da bi Kostićeva nakon toga smanjila rezultat na 5:2 posle greške golmanke koja joj je predala loptu. Šanse FON-a su se nizale, pa su tako Prčetić i Eleska kombinovale, da bi na kraju uposlile Jevremović koja nije uspela da pogodi okvir gola.
Na samom kraju FON nije imao snage za preokret, pa su posle golova Drezge i Bobić futsalerke FSFV-a došle do neočekivano ubedljive pobede.

Futsalerke FON-a su posle meča bile svesne da su ih pobede koštale propuštene šanse, pogotovo pri rezultatu 5:2.

„Moglo je tu svašta da bude imali smo prilika ali nije nam se dalo. Nije to naša igra kakva zna da bude, ali večeras jednostavno tako se pogodilo.“

Sa druge strane iz tabora FSFV-a smo čuli reči hvale za publiku i kompletno takmičenje od strane Jovane Drezge.

„Prvo da kažem da sam srećna što je ovoliko ljudi u sali, što je bilo toliko publike na finalu. Želim da čestitam pre svega devojkama sa FON-a,  a i mojim devojkama na timskoj igri. Želim da pozovem sve ostale fakultete da oforme ekipe jer iz godine u godinu futsal postaje sve jači i jači na našem univerzitetu. Ove godine je bilo šest izvandrednih ekipa, mi smo se danas baš razigrale, rezultat je 7:2, one su se malo ispromašivale, mi smo bile sigurnije. Nije FON bio loš, samo smo mi više imale više sreće i želele smo pobedu malo više“.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstIstorijska bronza za odbojkaše RGF-a
Naredni tekstMašinkama bronza, FASPER promašio medalju
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi