FSFV ubedljivo protiv TMF-a

395
170052430_Futsal_4-Nation_Tournament

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja savladao je ovog vikenda u SSUB ligi Tehnološko-metalurški fakultet rezultatom 13:1(7:0) u ženskom futsalu. Sigurnijom i ofanzivnijom igrom koju su nametnule od samog početka futsalerke FSFV-a stigle su do pobede.

Finalni dan USSB

Futsalerke FSFV-a Tršićeva i Izgarevićeva su na samom startu imale nekoliko zajedničkih akcija ispred gola suparničkog tima, ali su one bile neuspešne. Njihova ekipa bila je ofanzivnija, igra se odvijala većim delom ispred gola TMF-a, a prvu ozbiljniju priliku Trišićeve sa FSFV-a osujetila je golmanka suparničke ekipe, Savićeva, koja je „pročitala“ nameru Trišićeve i bacila se na pravu stranu. Ubrzo nakon toga, Izgarevićeva postiže prvi gol iz kontranapada za FSFV (1:0).  Ista igračica već u sledećem napadu dovodi svoju ekipu do 2:0. Igra Fakulteta za sport nije popuštala, pa je ubrzo usledio i treći pogodak koji je postigla Simićeva. Ista futsalerka pokušala je potom da proigra saigračicu Pavlovićevu, ali lopta je završila pored gola. Devojke sa TMF-a retko su uspevale da igru „prebace“ ispred gola Fakulteta za sport. Devojke sa FSFV-a nametnule su tempo koji suparnice nisu mogle da sustignu i prate. Simićeva sa FSFV-a prošla je zatim pored dve igračice i postigla četvrti gol za svoju ekipu. Izgarevićeva iz slobodnog udarca dodaje loptu Pavlovićevoj koja puca na gol za 5:0 za FSFV. Ubrzo zatim iste igračice proigravaju se ispred gola suparnica, a Pavlovićeva konačno poentira za 6:0. Fakultet za sport tokom čitavog poluvremena imao je veći posed lopte. Paunovićeva sa TMF-a pri samom kraju uzima loptu Pavlovićevoj i kreće u kontranapad. Međutim ostaje bez realizacije i pogotka u ovom poluvremenu. U poslednjem minutu FSFV uzvraća, Simićeva asistira Krstićevoj za sedmi pogodak. Na pauzu odlaze pri rezultatu 7:0.

Sastavi timova
FSFV TMF
Izgarević Barbara  Savić Naca
Trišić Andrijana  Đurić Kristina
Krstić Andrijana  Stanišić Tijana
Grujić Tijana Babić Tamara
Mijatović Jelena Janjić Dragica
 Jelić Tamara Mandić Maja
Simić Emilija Paunović Milena
Pavlović Milica Raković Anđela

Učinilo se da igra još nije ni počela, a Simićeva je već pogodila za 8:0 za FSFV. Janjićeva uzima loptu futsalerkama sa Fakulteta za sport i dodaje Mandićevoj, međutim ova u nespretnoj akciji gubi loptu. Za nijansu poboljšana igra TMF-a rezultirala je prvim pogotkom Mandićeve za ovaj tim (8:1). Jankovićeva je nakon nekoliko neuspelih pokušaja, konačno uspela da zatrese mrežu za 9:1 za FSFV. Ponesena postignutim golom, šutira sa velike daljine i pogađa gol TMF-a za 10:1. Iako je razlika bila nedostižna, pored slabe odbrane TMF-a odlične odbrane nihove golmanke Savićeve spasile su ekipu gubitka sa mnogo većom razlikom. Trišićeva u duelu sa golmankom TMF-a gubi loptu i ostaje bez realizacije prethodno dobre akcije. Izgarevićeva potom, pored tri igračice Metalurškog fakulteta, sa velike razdaljine, zatresa mrežu za 11:1. Trišićeva dribla Đurićevu i odmah postiže dvanaesti gol. Na samom kraju, pred zvuk pištaljke, Pavlovićeva postiže gol za konačnih 13:1 u korist Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Strelac jednog gola za FSFV, Andrijana Trišić nije krila da je njen tim dao sve od sebe. „Potrudićemo se da i u sledećoj utakmici damo svoj maksimum“, najavila je Tršićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstVojnici deklasirali pravnike
Naredni tekstMašinac nadigrao FPN
Studiram novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Pratim dosta sportova, ali bih kao novinar volela da izveštavam sa velikih odbojkaških, futsal i vaterpolo takmičenja. Najveća želja su mi Olimpijske igre.