FSFV-u pobeda nad FON-om, Klicov zna put do pobede

760

Rukometašice Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sigurnom igrom odnele su pobedu nad koleginicama sa Fakulteta organizacionih nauka 19:15 (9:7). FSFV je od starta nametnuo svoj ritam, pa je i pored nedostatka jedne igračice u polju tokom meča uspeo da slavi.

Finalni dan USSB

Devojke iz Košutnjaka su meč otvorile serijom 3:0. Prvo je Vranić dovela svoj tim u vođstvo sa sedam metara posle faula i žutog kartona Jelače, a zatim je Dakić dva puta silovito šutirala i pogodila. Nikolićeva je smanjila na 3:1 sa krila, a potom FSFV pravi novu seriju 3:1 i dolazi do plusa od četiri gola (6:2). Devojke oba tima su potom zaigrale mirnije, a FON je došao do svoje igre te je spustio prednost svog protivnika na dva razlike u narednih nekoliko minuta (6:4). Klicov je postigla sedmi gol za FSFV, a istom merom je odgovorila Kojčić (7:5). DIF-u je potom sviran još jedan semderac, a u gol ga je pretvorila Klicov. Na drugoj strani, ista kazna je dosuđena i protiv Fakulteta za sport, a žuti karton je zaradila Vranić. Radulović je smanjila sa penala na 8:6, a ista igračica je pogodila posle novog dosuđenog sedmerca u korist FON-a (8:7). Na samom kraju poluvremena, Klicov je imala novu šansu da postigne pogodak sa sedam metara, koju je i iskoristila pošto je lob udarcem savladala golmana FON-a.

Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Mihajlović Simić
Nikolić Jelić
Smolović Klicov
Kojčić Dokić
Mladenović Aksić
Radulović Vranić
Petrović
Vasiljević
Jelača

Jelić je na početku drugog dela igre odbranila jedan pokušaj FON-a da smanji prednost, a potom je Mihajlovićeva zaradila isključenje i tako poravnala brojčano stanje u oba tima na dva minuta. Aksić je pogodila za novih plus tri (10:7), ali je na drugoj strani odgovorila Kojčić. Vasiljević je na golu FON-a držala svoj tim u igri, a posle samo nekoliko trenutaka od povratka u igru, Mihajlović je zaradila novu dvominutnu kaznu. Klicov je pogodila za 11:8, a potom sledi mini serija od dva gola FON-a preko Nikolićeve i Jelače za minus jedan (11:10). Ponovo je bek FSFV-a Jelena Klicov savladala golmana FON-a, a u sledećih nekoliko minuta FON je propustio priliku da se totalno vrati u utakmicu. Prvo je Vasiljević odbranila 1 na 1 u kontri, ali je slab protok lopte onemogućilo FON-ovke da postignu gol. Na drugoj strani je takođe golman FSFV-a briljirala, a novu odbranu Vasiljevićeve njene saigračice nisu uspele da materijalizuju. Na deset minuta do kraja meča, FSFV je zatražio tajm-aut. Posle minuta pauze, rukometašice sa Fakulteta za sport su uspele da prelome utakmicu. Novi (stari) strelac u liku Jelene Klicov je donela 13. gol timu sa Košutnjaka, ali je posle dobre odbrane ponovo propustila priliku da pogodi u kontri, pošto je Vasiljevićeva opet dobro reagovala. Mihajlović je postigla gol za 13:11, a ekipe su u narednim napadima nezmenično postizale golove. Pogađale su Vranić i Klicov za FSFV, a za FON Kojčić i Petrović. Potom je FSFV zaigrao veoma dobru odbranu, a prelomni trenutak je bio kada je pri rezltatu 16:13, golman Fakulteta za sport Jelić odbranila sedmerac Nataši Radulović. To je bilo na dva minuta do kraja meča, a FON je posle toga bio bezidejan  u napadu te nije uspeo da stigne prednost protivnika. Na kraju, Fakultet za sport je na svom kontu imao 19, a FON 15 golova.

Najefikasniji u timu FSFV-a bila je bek Jelena Klicov sa devet pogodaka, a na drugoj strani se istakla Radulovićeva sa šest.

Statistika
 Statistika Fakultet organizacionih nauka Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Ukupan broj golova 19 15
Sedmerci 2/3 3/3
Odbrane golmana 15 10
Izgublene lopte 11 7
Isključenja 2 1
Žuti kartoni 3 2
Crveni kartoni 0 0

Kapiten Fakulteta za sport Simić se zahvalila obema ekipama, a istakla je da je njen tim pokazao kvalitet neophodan za pobedu i pored igračice manje tokom meča. „Prvo bih se zahvalila svojoj i protivničkoj ekipi. Čestitam mojim devojkama na pruženom otporu, iako smo igrale sa igračem manje tokom celog meča, pokazale smo da imamo kvalitet da se izborimo sa ovim sastavom. U nastavku očekuje da ćemo nastaviti da pobeđujemo“, rekla je krilo FSFV-a.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB