FSFV U FINALU!

733

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja savladali su ekipu Filozofskog fakulteta u okviru polufinalne utakmice Lige Univerziteta u Beogradu, rezultatom 2:0 (25:15; 26:24). MVP ovog duela bio je Marinović sa postignutih 11 poena, dok je Niketić osvojio 6 poena. Sa druge strane najefikasniji bio je Tadić sa osvojenih 7 poena.

Finalni dan USSB

 

Polufinalni okršaj započet je servisom Filozofskog fakulteta i dugom dijagonalom kapitena Radića, koji je u ovoj utakmici pružio veliku podršku svojoj ekipi i osvojio ukupno 5 poena. Dinamična igra FSFV-a u kojoj su se na mreži posebno istakli  Marinović, Terzić i Derikonjić, dovela ih je u prednost od 8:3. Nepažnju protivničke ekipe iskoristio je Huzejrović koji je kuvanjem povećao prednost na 9:4. Usledile su servis greške, a zatim i greške iz igre FSFV koje su filozofe dovele na korak do izjednačenja (13:11). Precizan je bio Marinović koji je vezao 3 servisa, međutim seriju je prekinuo tajm-aut Filozofskog fakulteta (16:12). Radić je svojom dugom dijagonalom uspeo da prođe kroz blok filozofa, međutim već u narednom poenu zaustavljen je bio od strane Mirića (17:13). Usledila je serija poena za FSFV gde se posebno istakao as Radića, kao i dvojni blok Huzejrović-Derikonjić, koji je bio dominantan i u prethodnoj utakmici (22:13). Servis greškama Radića i Niketića, Filozofski fakultet došao je do konačnog rezultata prvog seta, a tačku je stavio Radić sigurnim smečem po paraleli.


Sastavi timova
FSFV Filozofski fakultet
1 Huzejrović A. 3 Konstantinović U.
3 Derikonjić I. 5 Tadić L.
4 Niketić O. 6 Buculjević  M.
6 Miloradović M. 9 Vidović A.
9 Marinović L. 10 Mirić S.
10 Terzić M. 15 Glišić M.
15 Radić S. 20 Petković S.
17 Radovanović V.
8 Janković P.
13 Krsteski M.
Prednost je u drugom setu u potpunosti bila na strani FSFV-a koji je na startu poveo rezultatom 5:1. Seriju je prekinula servis greška Marinovića, koju je sa druge strane mreže takođe napravio i Tadić. FSFV ispao je iz ritma i naredne poene, greškama, poklonio filozofima (6:4). Glišić kratkom dijagonalom i Petković u bloku, doveli su svoju ekipu do izjednačenja na 6:6. Na servis grešku Konstantinovića, Radić je odgovorio asom i svoju ekipu ponovo poveo u prednost (8:6). Greškom Niketića i paraleom Petkovića, usledilo je izjednačenje na 8:8. Seriju koju su obeležili Huzejrović i Marinović nije uspeo da prekine ni tajm-aut filozofa, nakon koga je usledio i as Niketića (13:8). Ipak servis greška okončala je seriju FSFV. Filozofi koriste pad koncentracije i greškama FSFV uspeli su i da povedu prvi put u ovom meču (14:15). Marinović je uzeo stvar u svoje ruke i kratkom dijagonalom uspeo da izjednači. Greške sa jedne, a potom i druge strane mreže dovele su do rezultata 16:16. Najkorisniji igrači obe ekipe, obeležili su naredne poene. Terzić je plasira loptu, a zatim Marinović odgovorio kratkom dijagonalom. Greška filozofa i dva vezana asa Marinovića, FSFV vratili su u prednost (20:17). Nastupio je preokret, Filozofski fakultet vezao je seriju 4 poena i doveo do rezultata od 20:21. Tadić je servis greškom predao izjednačenje, na koje je Terzić odgovorio asom (22:21). Igra poen za poenom nastupila je do rezultata 24:23. Koncentracija obe ekipe bila je na maksimumu, uspevale su da odbrane pucanje protivnika. Prijemom Marinovićeve dijagonale lopta je otišla daleko od terena, međutim Glišić je nogom spasio i vratio Terziću koji je potom plasirao. Marinović je i presudio ovom poenu, paralelom u autu i tako najduži poen, nakon koga je usledio i aplauz, otišao je u ruke filozofa (24:24). Uprkos hrabroj igri, Filozofski fakultet ne uspeva da trijumfuje u ovom setu.  Mirićeva servis greska koštala je filozofe na samom kraju utakmice, kojoj je presudio blok Huzejrović-Derikonjić i doveo do konačnog rezultata 26:24.
Statistika
FSFV Filozofski fakultet
Poeni iz igre 19 10
Poeni iz bloka 4 4
As servis 9 0
Servis greške 9 6
Greške iz igre 17 12
MVP ovog susreta Lazar Marinović bio je zadovoljan igrom na utakmici i čestitao saigračima na osvojenom rezultatu. „S obirom na to da smo se već četvrtu godinu zaredom  plasirali u finale, utisci su prelepi. Imao sam napornu sezonu van fakulteta, ove utakmice su mi došle kao preporod sa predobrom ekipom i sjajnim momcima. Lepo je uživati, družiti se, a pre svega igrati sa njima“, izjavio je Marinović.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB