FSFV u dva seta bolji od Farmaceutskog

920

Odbojkaši Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja pobedili su Farmaceutski fakultet rezultatom 2:0 (25:13, 25:21) u utakmici petog vikenda Lige Univerziteta u Beogradu. Ognjen Niketić i Ivan Jovanović sa po šest poena su predvodili FSFV u sali svog fakulteta, dok je Mladen Vasiljević sa sedam osvojenih poena bio najefikasniji u protivničkom timu.

Finalni dan USSB

 

Susret je otvoren sa čak sedam direktnih poena. Odbojkaši FSFV-a napravili su prvu grešku i tako dozvolili rivalu da dođe do prednosti od dva poena (3:5). Vasiljević nije prebacio mrežu iz servisa, nakon čega je usledila serija „DIF-ovaca“. Derikonjić je odservirao čak tri asa, što je uz greške protivnika donelo velikih 11:5. Pokušavali su farmaceuti da se približe u središnjem delu prvog seta, međutim svaki njihov pokušaj bio je odbijen. „Plus“ je bio konstantan najviše zahvaljujući Niketiću. Pri rezultatu 15:9, FSFV je napravio novu seriju i u sam finiš seta ušli su sa velikih 21:9. Ubrzo su došli i do dvanaest set lopti, od kojih su drugu iskoristili za vođstvo od 1:0 (25:13).

Sastavi timova
Farmaceutski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
1 Uroš Atanasov 4 Ognjen Niketić
2 Danilo Grujić  5 Igor Derikonjić
4 Dimitrije Aškić 6 Milomir Miladinović
6 Mladen Vasiljević  8 Petar Janković (L)
8 Andrija Blaževski (L) 9 Ivan Jovanović 
12 Boško Rakić  10 Miloš Terzić
16 Vanja Petrić 17 Vasilije Radovanović
19 Nikola Martinović

U drugoj polovini meča bilo je neizvesnosti. Niketić je uspešnim smečom otvorio ovaj deo utkamice. Timovi su igrali poen za poen i nisu uspevali da dođu do značajnijeg vođstva. Na semaforu je stajao rezultat 8:6 u koristi FSFV-a, kada je Atanasov dijagonalom pokrenuo svoje saigrače sa Farmaceutskog fakulteta. Nekoliko poena kasnije, dobro postavljen blok ekipe iz Vojvode Stepe obezbedio im je prednost (10:9). Od tog trenutka farmaceuti su „stali“. Nisu imali rešenje za raspoložene igrače FSFV-a, predvođene Jovanovićem i Terzićem. Osetnih plus četiri (15:11) nakratko je umanjio Martinović. Tada je na scenu ponovo stupio Niketić i pred završni deo seta obezbedio vođstvo od 19:14. Popularni DIF greškama je dao Farmaceutskom mogućnost da se nekako domognu trećeg seta (21:19). Rakić je propustio priliku da smanji zaostatak na minimum i utakmica je uskoro okončana rezultatom 2:0 (25:21).

Statistika
  Farmaceutski fakultet Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
Poeni iz igre 15 20
Poeni iz bloka 2 2
As 3 7
Servis greške 7 4
Greške iz igre 14 10
Igor Derikonjić, odbojkaš Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, nije krio zadovoljstvo. „Pre svega, zahvaljujem se ekipi Farmaceutskog fakulteta na fer i korektnoj igri. Što se tiče same utkamice, nije ispalo previše teško. Ipak, s obzirom da nismo bili kompletni, odlično smo realizovali sve što smo zamislili i zbog toga čestitam mojim saigračima. Ostaje nam utakmica sa FON-om u poslednjem kolu. Nadam se pozitivnom rezultatu“, rekao je Derikonjić.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstKošarkašice ETF-a slavile nakon produžetka
Naredni tekstETF u trećem setu sprečio podvig EKOF-a
Završio sam ETŠ "Nikola Tesla". Trenutno sam student četvrte godine novinarstva na FPN-u. Ceo život pratim sport, naročito fudbal i košarku. Želeo bih da se bavim sportskim novinarstvom i izveštavam sa najvećih takmičenja.