FSFV neizvesnom borbom do polufinala

885

Odbojkašice Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja nanele su poraz ekipi Fakulteta organizacionih nauka rezultatom 2:1 (23:25, 25:14, 15:9), u okviru četvrtine finala Lige Univerziteta u Beogradu. Lazić Aleksandra i Krstić Katarina, sa FSFV-a, donele su po 8 poena svojoj ekipi, dok se Pavlović Katarina sa 6 osvojenih poena pokazala kao najbolja u svom timu.

Finalni dan USSB

 

Na početku prvog seta odbojkašice FON-a napravile su nekoliko grešaka, pa je protivnička ekipa imala vođstvo. Ubrzo se rezultat izjednačio, kada je Nikolić dijagonalom donela poen svom timu. Simonović je odservirala dva asa i tako ostvarila rezultat 13:8 za FSFV. Nakon kratke pauze, Nikolić je blokirala napad FSFV-a. Rezultat se polako izjednačavao, zbog nekoliko uzastopnih grešaka odbojkašica FSFV-a. Kada je rezultat bio 16:16, zatražile su kratku pauzu. Nakon tajm-auta Bogićević je odservirala as i FON je preuzeo vođstvo. Iako je bilo neizvesno koja će ekipa odneti pobedu u ovom setu, Knežević je dijagonalom donela poen FSFV-u, dok je Simonović blokirala napad. Pavlović i Branković su donele izvesne poene i ekipa FON-a je ostvarila rezultat 25:23.

FON FSFV
8 Maja Stevanović 10 Gabriela Battestin
6 Katarina Milanov 8 Lara Popović
99 Teodora Ilić 12 Tamara Jezdimirović
10 Una Sandić 1 Ljubica Popović
19 Aleksandra Branković 16 Marija Mandić
3 Katarina Pavlović 14 Aleksandra Lazić
22 Iva Bogićević 4 Marina Ranisavljević
1 Milica Tomić 17 Maša Ljustina
23 Jelena Delić 18 Anđelija Đurov
5 Mina Nikolić 3 Miljana Simonović
28 Teodora Nikolić 11 Anica Grujičić
12 Ivana Ivanović 7 Katarina Krstić
39 Nina Stojiljković 2 Milica Knežević
9 Jelena Puskarević

Odbojkašice FON-a su i u ovom setu na samom početku ostvarile poene. Delić i Bogićević su donele poene dijagonalom, a Milanov je odservirala as. Ipak, Simonović je blokom donela prednost svojoj ekipi, ali posle nekoliko grešaka FSFV-a rezultat se ponovo izjednačio. Kada je FSFV ostvario rezultat 14:11, protivnička ekipa je zatražila tajm-aut. Lazić je do kraja seta donela četiri poena svojoj ekipi i do kraja je FSFV bio u velikoj prednosti. Battestin i Krstić su smečevima donele pobedničke poene svojoj ekipi i FSFV je ostvario rezultat 25:14.

U toku odlučujućeg seta rezultat je sve vreme bio izjednačen. Na samom početku Lazić je blokirala napad, a Knežević asom ostvarila rezultat 2:1 za FSFV. Odmah nakon toga Branković je odservirala as i izjednačila rezultat. Puskarević je u ovom setu donela dva poena FSFV-u, dok se Pavlović pokazala kao najbolja u protivničkoj ekipi. Nakon rezultata 7:7, ekipa FON-a zatražila je pauzu, i do kraja seta FSFV je bio u prednosti. Krstić je zadala poslednji udarac i ostvarila rezultat 15:9 za ekipu FSFV-a.

Statistika
FON FSFV
Poeni iz igre 15 19
Poeni iz bloka 2 11
As 4 6
Servis greške 7 8
Greške iz igre 20 19

Nakon teške i neizvesne borbe, odbojkašica pobedničkog tima Jelena Puskarević istakla je da je zadovoljna igrom. „Utisci su fenomenalni, prošli smo četvrt finale. Veoma sam zadovoljna igrom i devojkama koje su se borile i koje su nas bodrile.“, izjavila je Puskarević.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstHuzejrović vodio FSFV do polufinala
Naredni tekstFilozofi lako do polufinala
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Iz ljubavi prema pisanju stvorila se želja za novinarstvom. Mislim da sport treba da bude sastavni deo svačijeg života i želim da kao sportski novinar to prenesem na druge.