FPN timski do pobede

1300

Košarkaši Fakulteta političkih nauka savladali su kolege sa Farmaceutskog fakulteta rezultatom 56:43 (17:13, 16:15, 11:6, 12:9) u okviru prvog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Meč odigran u hali Radivoj Korać obeležio je Momčilo Marčeta sa 13 postignutih poena i osam skokova. Kod poražene ekipe istakao se Danilo Pavlović sa 18 poena, ponevši epitet najefikasnijeg aktera na meču.

Finalni dan USSB

 

FPN je vođstvo stečeno u prvoj četvrtini čuvao tokom većeg dela meča, uz jedan opasan nalet ekipe Farmaceutskog fakulteta sredinom druge četvrtine. Uspeli su farmaceuti da izjednače rezultat, ali krajem druge i početkom treće deonice FPN je zaigrao organizovanije u napadu i uspeo da obezbedi dvocifrenu razliku.


Sastavi timova
FPN               Farmaceutski fakultet
              2 Milanović U.             1 Tomić N.
              5 Simić J.             4 Bogojević V.
              6 Deli L.             5 Radisavljević S.
              3 Kneselac D.             11 Jevtić M.
              7 Marčeta M             13 Đorđević U.
              10 Stanković R.             14 Pavlović D.
              13 Pijović M.             34 Doderović A.
              21 Božić Č.             43 Popović V.
              22 Trifunović D.
              23 Pećanac U.
Timska igra i dobro raspoređeni poeni, uz odličan procenat šuta za tri poena, predstavljali su prevagu u ovom meču. U poslednjem kvartalu ekipa FPN-a znatno je podigla procenat šuta i mirno privela utakmicu kraju. Pavlović i Radisavljević su koristili veliki broj izgubljenih lopti FPN-a, pretvarajućii ih u lake poene iz kontranapada, ali to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza. Šuterski uvek raspoloženog Marčetu pratili su Pijović i Stanković, uz čvrstu odbranu koja ih je krasila i prethodne sezone.
Statistika
FPN Farmaceutski fakultet
1 poen 8/14 7/14
2 poena 12/21 12/25
3 poena 8/13 4/16
Izgubljene lopte 16 10
Ukradene lopte 7 6
Ofanzivni skokovi 6 4
Defanzivni skokovi 23 14
Asistencije 10 7
Blokade / 1
Rastko Stanković je istakao važnost ove pobede pred nastavak sezone. “Prva utakmica u sezoni je uvek teška, pogotovo što su nam nedostajala dva veoma bitna igrača. Počeli smo malo sporije, ali kako je utakmica odmicala zaigrali smo brže i organizovanije i otišli na dvocifrenu razliku što smo kasnije i održali. Probili smo led ovom partijom i idemo do polufinala i finala”, izjavio je Stanković.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF uspešan na startu sezone
Naredni tekstSaobraćajci slavili u neizvesnoj završnici sa FASPER-om
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Trenirao sam fudbal osam godina, sada ga igram rekreativno. Volim sport generalno, ali najviše fudbal, košarku i američki fudbal. Jednog dana voleo bih da budem sportski komentator.