FON, TMF, MAŠINAC I GRAĐEVINA IZ KARANTINA

1960

Košarkaši Marko Šinik, Svetozar Gavrilović, Predrag Danilović i Petar Jelić predstavnici najboljih ekipa u dosadašnjem delu takmičenja u okviru Lige Univerziteta u Beogradu, složili su se da je u ovom momentu najbitnije zdravlje svih. Poručili su protivnicima da brinu kako o svom, tako i o zdravlju svojih najbližih, te odvojili malo vremena i popričali sa nama o dosadašnjem delu sezone, očekivanjima i svojim ekipama.

Finalni dan USSB

MARKO ŠINIK – kapiten Fakulteta organizacionih nauka

Marko je tokom razgovora istakao da je glavni cilj ekipe FON-a osvajanje titule. „Na početku sezone došlo je do male promene, postao sam kapiten, te je u dogovoru sa starijim igračima odlučeno da će se mlađim generacijama davati više prostora u igri i da ćemo na taj način praviti ekipu za budućnost. Sa sigurnošću mogu da tvrdim da je najveći adut koji nas je vodio do 9 uzastupnih pobeda timski duh i napomenuo bih da ni u jednoj utakmici nije bilo istih 12 igrača, ali smo uspeli da održimo hemiju i uz podršku igrača koji nisu bili na spisku dođemo do ovih značajnih pobeda“. Na pitanje kako bi jednom rečju opisao ekipu FON-a, Marko je kratko i jasno rekao BRAĆA. „Možda zvuči malo kliše, ali je stvarno tako, sve nas povezuje ista želja i svi znamo zašto smo tu“. Konstatovao je da im je najteža utakmica do sada bila protiv Poljoprivrednog fakulteta i da su se za nju posebno spremali, a na pitanje koga bi voleli ako je moguće da izbegnu do samog finala rekao je: „Pa da kažemo da bi to bio Mašinac. Prošle godine smo sa njima igrali finale i to je bila dobra, neizvesna utakmica, pa možda bi bilo lepo da ove godine bude repriza tog finala, mada s druge strane i odlična ekipa TMF-a i oni su malo podmlađeni, pa ćemo videti, biće svakako neizvesno“. Kada smo Marku dali zadatak da kao kapiten izdvoji iz svoje ekipe igrače kojima bi dao “titulu“ najboljeg ofanzivca i defanzivca izjavio je da zaista nikog ne bio izdvajao, ali ako bi baš morao da bira za najbolje ofanzivce izabrao bi Luku Vuksanovića i Bratisalava Jekovića i dodao: „defanziva nas sve zanima, ali neka to bude Marko Božičković“. Smatra da on kao plejmejker mora da bude podjenako dobar i u napadu i u odbrani, ali da bi za sebe ipak rekao da je za nijansu bolji u defanzivi. „Svakako svoju ekipu vidim kao da je bolja u ofanzivi. Nismo baš nešto pratili statistiku, ali svakako mislim da smo jedna od ekipa sa najviše poseda u ligi i najviše ispaljenih trojki. Na treningu forsiramo brz ritam igre i da tako kažem modernu košarku“, zaključio je Šinik.

SVETOZAR GAVRILOVIĆ – kapiten Tehnološko-metalurškog fakulteta

 “Imamo jednu kompletnu ekipu, na svakoj poziciji imamo po više igrača koji mogu mnogo da doprinesu, tako da forsiramo intenzitet I brzu igre. Čekamo da se protivnici umore, zato što mi uvek imamo spremnu izmenu koja može da doprinese I posebno jaku bekovsku spoljnu liniju , ja bih čak rekao da je jedna od jačih, ako ne I najjača u ligi”, započeo je priču Gavrilović. Istakao je da su Antonije Mitrović i Luka Milosavljević igrači koji se najviše ističu u napadu, te dodao da bi u prelomnim momentima utakmice, lopta išla u ruke baš jednom od njih dvojice. “Naravno postoji još par opcija u koje bih ja imao dosta poverenja. Tu je jedan mlađi igrač, koji je ove godine postao član naše ekipe Uroš Juković koji se poprilično fino pokazao I još par momaka koji bi bili spremni da izađu na crtu bilo kome u bilo kom trenutku utakmice”. Kapiten TMF-a smatra da iako u nekim momentima deluje da je njegova ekipa više koncentrisana na napad, oni se trude da budu podjedanko dobri na obe strane terena I da igraju što bolje I sa što više požrtvovanja. Rekao je i šta kao kapiten poručuje svojoj ekipi u svlačionici pre utakmice. “Svi se trudimo da u svlačionici pre utakmice bude dobra atmosfera, da bismo bili opušteni I da ne bismo sebi pravili neku nepotrebnu tenziju, pritisak, ali opet smatram da svaku utakmicu  treba shvatimo maksimalno ozbiljno I ja to uvek pokušavam da naglasim”. Dodao je da svojim saigračima uvek poručuje da ne treba na terenu da se štede nego da u svakom momentu daju svoj maksimum. S obzirom na to da je ekipa TMF-a u poslednje tri godine odnela dve srebrne I jednu bronzanu medalju pitali smo kapitena kakve su njohove ambicije za ovu sezonu I da li očekuju da će ove godine kući poneti zlatne medalje. “Svako ko se bavi bilo kojim sportom na bilo kom nivou, nezavisno da li ima boljih ekipa, uvek treba da cilja da bude prvi. Naravno ne treba biti ni bezobrazan ni previše samouveren, ali jednostavno idemo na to da budemo prvi, pa šta bude.” Gavrilović je zar kraj razgovora rekao da postoje zaista dobre ekipe u ligi I istakao da bi voleli da se u finalu suretnu sa Mašinskim fakultetom I na taj način se revanširaju za prošlogodišnji poraz u polufinalu.

PREDRAG DANILOVIĆ – košarkaš Mašinskog fakulteta

Danilović je na početku razgovora napomenuo da je najveći adut koji bi pripisao svojoj ekipi timski duh. “Od kad sam ja došao u ekipu pre tri godine, pa do dan danas, sve godine koje igramo zajedno družimo se I van terena, što je mislim ključno za nas kao ekipu I smatram da se dobro kapiramo na terenu I da se trudimo da iz godine u godinu imamo sve bolju ekipu”. Kada smo Predraga pitali ko se po njegovom mišljenju od saigrača izdvaja na bilo koji način on je rekao da zaista ne može nikoga da izdvoji, zato što na svakoj utakmici zablista neki drugi pojedinac I veruje da je tako bolje, nego kad bi imali jednog istog igrača koji vodi ekipu do pobede. Na pitanje šta misli da li se njegov tim više posvećuje napadu ili odbrani, Danilović nam je objasnio: “I jedno I drugo je važno, ali mi se više posvećujemo odbrani, zato što mislim da sa dobrom odbranom će doći I dobar napad kasnije”, pa je nastavio “na početku sezone smo se dogovorili da se trduimo da ove godine idemo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu, ali to nam je generalno bio cilj svake sezone, pa se trudimo da ove sezone napokon ispunimo taj cilj I osvojimo zlatnu medalju”. Košarkaš Mašinskog fakulteta je u nastavku razgovora otkrio da pobedu najčešće proslavljaju izlaskom, ali da sve zavisi koja ekipa je pobeđena I koliko je utamica bila teška. “Najteži protivnik sa kojim smo se susreli u dosadašnjem delu sezone bio je po meni Rudarsko-geološki fakultet, zato što je to bila prva utakmica koju smo igrali u grupi ove sezone, a I generalno su oni malo izmenili ekipu u odnosu na prošlu godinu, pa eto da kažem da nam je to bila neka najteža utakmica”. Konstatovao je da bi možda najbolje bilo da izbegnu do samog finala ekipu FON-a I dodao da ih trener pred svaku utakmicu motiviše i da se svi trude što je više moguće da ispoštuju dogovor iz svlačionice. “Na tribinama uvek ima nekog ko nas bodri, pa nam ta podrška veoma znači. Naravno ako su neke bitnije utakmice tribune su punije I publika je ta koja nas u neku ruku vodi do pobede”, rekao je za kraj razgovora Danilović.

PETAR JELIĆ – kapiten Građevinskog fakulteta

DRUGARSTVO. Ovako je već na početku razgovora Petar opisao svoju ekipu I istakao da ključ dobro odigranih utakmica leži baš u tome. “Ja sam tek ove godine zvanično preuzeo ekipu, do tad su je vodili stariji I uvek je bio akcenat na tome da je bitno druženje , jer pored lige mi imamo I neke druge manifestacije kao što je Građevinijada I uvek nam je u prvom planu druženje”, nastavio je razgovor sa nama centar Građevine. Petar je rekao da je po njemu najbitnije da se na ekipu ne gleda kao na skup dobrih pojedinaca nego je bitno da svi podrede lične interese interesima ekipe. “Mislim da u našoj ekipi svako zna koju ulogu ima I da su svi zadovoljni tom ulogom, pa samim tim ekipa bolje funkcionise I oseća se neka hemija”. S obzirom na to da ekipa Građevinskog fakulteta ima skor od 8 pobeda I 1 poraza, pitali smo kapitena kako na to gleda. “Mislim da nije dobro ni uvek pobeđivati, pomisliš da si nepobediv, a nije baš tako. Takođe smatram da nam je taj poraz bio velika lekcija I da tako kažem došao nam je kao hladan tuš, ali u pravom momentu”. Na pitanje šta bolje funkcioniše u ekipi Građevine, ofanziva ili defanziva, Petar nam je objasnio: “Za sad smo u vrhu kao ekipa sa najmanje primljenih koševa u ligi, pa bih rekao da to proističe iz toga što smo fiziči dominantni. Neke ekipe sa drugih fakulteta su na primer uskraćene za pravog centra, izarito su bekovske ekipe ili su izrazito visoke ekipe, a mu smo ekipa koja na svim pozicijama ima dosta igrača u rotaciji I to nam omogućava da držimo određeni tempo u odbrani”. U nastavku razgovora kao najboljeg napadača izdvojio je Živka Vučićevića koji je po njegovom mišljenju najtalentovaniji u svim segmentima igre. “Isto tako bih izdvojio I Ivana Jakšića koji ima iskustva igranja ozbiljnih liga I može da iznese neke prelomne trenutke na pravi način”. Konstatovao je da je najteža ekipa protiv koje su igrali, upravo ekipa FASPER-a od koje su izgubili I rekao je da je u tom trenutku bila presudna neozbiljnost njegove ekipe. “Nezavisno od toga protiv koga ćemo igrati u eliminacionoj fazi takmičenja, želeo bih samo da naglasim da neće imati lakog protivnika I da ćemo se boriti poslednje sekunde”, rekao je kapiten Građevine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstOgnjen Pantović: Morski vuk iz „Panonskog mora”
Naredni tekstOdložene su OI, šta to znači za EUG?
Student sam prve godine novinarstva na Fakultetu političkih nauka. Sport je oduvek u mom životu zauzimao bitno mesto, pa se tako rodila želja da postanem sportski novinar. Odbojku sam trenirala 9 godina, a sada radim i kao pomoćni trener.