FON preko penala do sledećeg kola

355

Futsalerke Fakulteta organizacionih nauka slavile su protiv ekipe Visoke škole za informacione tehnologije nakon penala 4:3 (1:1).  Ovom pobedom fonovke  su  izborile plasman u drugo kolo Kupa Univerzitetskog sportskog saveza Beograda, a najzaslužnija za dalji plasman jeste prvi golman ekipe Ana Asanović.

Finalni dan USSB

Bolje i sigurnije krenula je ekipa FON-a. Već na početku odlična šansa za Armuš, ali je Todorovićeva pravovremeno  intervenisala.  Ređale su se gol šanse i za Kostićevu i Jevremovićevu, međutim čvrsta odbrana ITS-a bila je bez greške. Futsalerkama Visoke škole opala je koncentracija pa je meč izgubio dotadašnji ritam, ali su iskoristile svoju dobru odbranu i došle do vođstva. Igračice FON-a bile su na protivničkoj polovini, što je iskoristila Korugićeva i šutom sa ivice svog kaznenog prostora lobovala Asanovićevu, za 1:0. U nastavku su obe ekipe zaigrale znatno ofanzivnije, Armuš i Pavićević iz redova FON-a i Korugićeva iz prozivničke ekipe, šuterski su predvodile svoje saigračice. U poslednjem minutu, bolja igra FON-a donela je izjednačenje, Kostićeva je odlično šutirala, pa je odbrana ITS-a morala da kapitulira. Rezultat 1:1 bio je aktuelan i na pauzi.

Na početku drugog poluvremena viđena je bolja igra FON-a, i u nastavku su pretežno igrale na polovini protivnica.  Međutim, Stojčeva je obnovila povredu kolena, pa su fonovke bile oslabljene u nastavku utakmice.  Njena povreda nije uticala na ritam meča, nastavile su futsalerke oba tima ofanzivu ka Todorovićevoj, odnosno Asanovićevoj. Kostićeva je do kraja regularnog toka imala još par efektnih šuteva, ali je lopta završila pored gola. Nakon četrdeset minuta, i izjednačenog rezultata 1:1, usledilo je izvođenje penala.  U timu FON-a precizne su bile Jovanovićeva, Kostićeva i Jevremovićeva. Futsalerke ITS-a, Stanković i Višnjić savladale su Asanovićevu, ali je upravo prvi golman FON-a doneo pobedu svom timu, odbranom penala Korugićevoj, za konačan rezultat 4:3.

Sastavi ekipa
Fakultet organizacionih nauka Visoka škola za informacione tehnologije
1 Asanović A. 1 Todorović J.
3 Kostić A.  2 Raduljević M.
6 Bogdanović I.  4 Stanković J.
7 Stojčev S.  5 Kovačević I.
10 Armuš M. (K)  7 Živković S. (K)
11 Pavićević B.  8 Višnjić M.
12 Panić M. 9 Korugić D.
13 Jevremović  J.
14 Jovanović K.

Po završetku meča, futsalerka ITS-a,  Danka Korugić, naglasila je dobar rezultat u regularnom toku meča protiv odlične ekipe FON-a.

“Bio je ovo veoma dobar meč, potrudile smo se da pružimo jak otpor FON-u. Zahvaljujem se mojim saigračicama koje su dale sve od sebe. Nismo došle sa idejom da ih pobedimo, već da damo sve od sebe”, rekla je Korugićeva.

Golman FON-a, Ana Asanović istakla je koncentraciju tokom izvođenja penala kao presudni segment u njihovoj pobedi.

“Bilo je veoma neizvesno, na kraju nam je opao ritam igre. Ali smo se držale. Imale smo dosta prilika takom meča, ali nije nam se dalo. Kome padne koncentracija tokom penala, taj gubi”, izjavila je Asanovićeva.

 

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB