FON je glavni u Jove Ilića

620

Aktuelni prvaci potvrdili su dominaciju u komšiluku, savladali su Fakultet političkih nauka (FPN) 43:38 (10:11, 9:12, 10:9, 14:7) u uzbudljivom meču.

Finalni dan USSB

FON je utakmicu počeo nesigurnom igrom u napadu, na samom početku FON-ovci su izgubili četiri lopte. FPN je to donekle iskoristio, pa je posle prve četvrtine rezultat bio 11:10 za FPN.

Igrači
Fakultetorganizacionihnauka Fakultetpolitičkihnauka
7 Ivan Radosavljević  4 Stefan Simić
6 Stefan Milić  5 Stefan Lukić
 2 Branislav Barać  6 Miroslav Jevremović
 12 Nikola Draško  8 SašaĆirić
 3 Bogdan Drobnjak  12 Vuk Luković
4 Stevan Sinđelić  13 Dušan Subašić
9 Aleksandar Paunović  0 Marko Uskoković
18 Aleksa Buha  
10 Filip Nikolić  
 14 Nikola Miljanović  
 7 Đorđe Savić  
 Ivan Bogdanović  
Druga četvrtina je počela efikasno, obe ekipe su iskoristile tri od svoja prva četiri napada, ali onda je FON opet krenuo da gubi lopte i FPN je uspeo da poenima Subašića i Lukovića ode na odmor sa tri poena prednosti.

U trećoj četvrtini smo opet videli jako izjednačenu igru, ali ovaj put FON je bio bolji za jedan poen. Presudile su  dvepogođene trojke FON-a, pa se tako u poslednju četvrtinu ušlo sa vođstvom FPN-a 31:29.

Čini se da je manja rotacija  presudila FPN-u na kraju. Pametno su postupili momci u plavom štosu se odlučili da ceo meč odigraju u zoni, to ih je sačuvalo od faulova, ali ipak nisu do kraja uspeli da izdrže tempo utakmice. Posle trojke Simića FPN je bio neprecizan u sledećih šest napada, od toga pet puta iza linije 6,75. Nisu više imali  snage za prodore FPN-ovci, Luković je zaustavljen ispod koša i ideje u napadu su presušile. Bogdan Drobnjak je bio efikasan kad je bilo najpotrebnije, pomogao mu je Ivan Radosavljević i FON je na kraju uspeo da dođe do bodova u ovom meču.

FON je potvrdio dominaciju u svojoj ulici, a u nastavku lige ćemo videti da li će po 12. put osvojiti studentskuligu. Sa druge strane ekipa koja je bila polufinalista pre dve godine, pokazala je određeni kvalitet, ali im je očiglednopotrebno još neko pojačanje ne bi li mogli da se nose sa aktuelnim šampionom u komšijskom derbiju.

Najefikasniji u derbiju Jove Ilića bio je Vuk Luković sa FPN-a sa 15 poena, pratili su ga  Branislav Barać i Bogdan Drobnjak sa FON-a sa po 10 postignutih poena. Stefan Simić sa FPN-a uz dve trojke postigao je i jednu dvojku, dok su Nikola Miljanović i Ivan Radosavljević sa FON-a brojali do 7.

Statistika
  Fakultet organizacionih nauka Fakultet političkih nauka
Poeni 43 38
Šutza 1p 10/16 11/16
Šutza 2p 12/25 9/18
Šutza 3p 3/8 3/15
Defanzivniskokovi 20 14
Ofanzivniskokovi 4 5
Asistencije 5 5
Blokade 1 /
Izgubljenelopte 13 8
Ukradenelopte 5 7

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstSingidunum silno protiv Megatrenda
Naredni tekstUbedljiva pobeda Medicine
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi