FON iskustvom do nove pobede

1163

Fakultet organizacionih nauka pobedio je ekipu Rudarsko – geološkog fakulteta rezultatom 83:73 (22:17, 20:22, 29:18, 12:16) u okviru jedanaestog kola Lige Univerziteta u Beogradu. Najefikasniji igrač na meču bio je Ljubo Popović sa dabl dabl učinkom od 25 poena i 14 skokova, a pratio ga je Luka Vuksanović iz ekipe FON-a, sa poenom manje i 5 skokova.

Finalni dan USSB

 

Prvih par minuta prve četvrtine, ekipe su igrale opušteno, bez jake odbrane. Vuksanović i Božičković su sa preciznim šutevima za dva i tri poena doneli prvu prednost svojoj ekipi (5:0). Ubrzo, Anušić je sa otvorenim šutem sa linije tri poena smanjio prednost (5:3). Momci sa RGF-a su pojačanom odbranom ukrali tri lopte u par minuta i uspeli da ostvare rezultatsku prednost po prvi put na meču, dok je ekipa FON-a pokušavala da pronađe ritam igre (9:8). Do kraja četvrtine, obe ekipe su se razigrale, počeli su da pogađaju šuteve, odbrana se pojačala. Ekipa FON-a je zaigrala smirenije u napadu, i sa organizovanim napadima, uspeli su da završe ovu četvrtinu sa vođstvom (22:17).

U drugoj četvrtini se igralo brže naspram prethodne. Ritam igre u ovoj četvrtini je bio na strani RGF-a. U napadu je lopta išla brže i mnogo više su igrali na sekundarne napade. FON je otvorio drugu četvrtinu sa 7 vezanih poena, Igrutinović je dao 2 sa linije slobodnih bacanja, Mijušković 3 sa linije za tri poena dok je Jeković ispod koša bio precizan (29:20). Nakon toga, Popović započinje seriju svoje ekipe preciznim šutem ispod koša, Anušić dodaje faul koš, Andrejević je bio precizan sa linije 3 poena i Bogdanović dodaje još dva sa uspešnim prodorom za novu prednost svoje ekipe (30:29). Do kraja četvrtine, FON je igrao slično kao i u prethodnoj, usporili su tempo igre, počeli su da realizuju šuteve iz pozicionog napada. Jeković se pokazao kao najpouzdaniji igrač u tim trenutcima sa pogođenim šutevima za tri poena. Dok su Mihalović i Milošević dodali dva šuta sa linije 6,75, i Andrejević dva poena sa linije slobodnih bacanja za konačan rezultat (42:39) u korist momaka sa Fakulteta organizacionih nauka.


Sastavi timova
Fakultet organizacionih nauka Rudarsko-geološki fakultet
4 Igrutinović S. 00 Bogdanović M.
5 Božičković M. 0 Mihailović V.
6 Stojković V. 7 Milić A.
7 Virijević J. 10 Popvić Lj.
8 Petrović N. 12 Anušić L.
9 Vujošević L. 17 Andrejević M.
10 Atlagić P. 20 Milošević M.
11 Vuksanović L. 23 Marić A.
12 Jeković B. 24 Todorović V.
13 Mijušković V.
14 Kojamnović A.

U trećoj četvrtini, momci sa FON-a su preuzeli inicijativu na meču. Pojačali su odbranu i počeli su mnogo brže da igraju u napadu. Rudari nisu imali odbranu za njihov šut sa linije 6,75. Vuksanović i Božičković su bili dva puta precizni, dok je Jeković bio jedanput. Svaki pokušaj Popovića, Bogdanovića ili Anušića da se približe rezultatski, završio se pogođenom trojkom od igrača FON-a. Na kraju ove čevrtine, momci sa FON-a su imali dvocifrenu prednost, i opuštenije su ušli u poslednju deonicu (71:57).

Poslednja četvrtina se igrala na mali broj poena naspram ostale tri četvrtine. Ritam igre je usporen, odbrana je popustila malo i umor je stigao igrače. Popović je i dalje pravio problem protivniku na ofanzivnom skoku, Anušić i Mihailović su dodali dva šuta za tri poena (74:67). Međutim, košarkaši FON-a su iskusno održavali razliku u rezultatu sa pozicionim napadom i dobrom odbranom. Vuksanović se razigrao pred kraj četvrtine, i na samom kraju imao atraktivno zakucavanje iz kontranapada (83:73).

Statistika
Fakultet organizacionih nauka Rudarsko-geološki fakultet
Šut za 1 poen 11/14 17/26
Šut za 2 poena 18/30 13/37
Šut za 3 poena 12/24 10/22
Defanzivni skok 12 11
Ofanzivni skok 6 15
Izgubljene lopte 8 7
Ukradene 3 8
Asistencije 16 10
Blokade 3 0

Plejmejker ekipe Fakulteta organizacionih nauka, Stefan Igrutinović izrazio je zadovoljstvo pobedom svoje ekipe, čestitao je kako svojoj tako i protivničkoj ekipi na dobroj i fer utakmici. “Dobro smo odigrali prvo poluvreme u napadu ali ne toliko dobro u odbrani. Primili smo dosta koševa iz kontranapada, a u drugom poluvremenu smo stisli u odbrani i mislim da smo namestili razliku na vreme, početkom treće četvrtine”. Dodao je Igrutinović da i ove godine, kao i prethodne imaju iste ambicije, i da ciljaju titulu prvaka lige.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstETF obezbedio plasman u četvrtfinale
Naredni tekstŽujović i Stamenković izblokirale FON
Student sam Fakulteta političkih nauka, smer novinarstvo. Treniram košarku ceo život i odatle mi želja da spojim zajedno studije i ljubav prema sportu. Volim sport generalno i pratim sve što stignem, ali bih mogao da izdvojim pored košarke, tenis, vaterpolo, fudbal, formulu 1 i po malo e-sport.