FON gubio, pa pregazio ETF

500

Ekipa Fakulteta organizacionih nauka (FON) ubedljivo je pobedila koleginice sa Elektrotehničkog fakučteta (ETF) 11:1 (4:1) iako se na početku učinilo da ETF može da priredi iznenađenje.

Finalni dan USSB

FON je započeo utakmicu pritiskom, Petrov je asistirala do Prčetić, pas je prošao kroz odbranu ETF-a, ali je Kristina Vasić na golu ETF-a bila na visini zadatka. Devojke sa Voždovca su pokušavale iz daljine, ETF-ovke su imale nekoliko pokušajja iz kontri, ali mreže su u uvodnim minutima ostale mirne.

U šestom minute meča Prčetić je kao poslednja igračica odbrane izgubila loptu, put do gola je bio otvoren Čajšićevoj koja je ostala pribrana i poslala loptu u mrežu protivnika.

Vođstvo ETF-a nije zbunilo Voždovčanke, pa je tako već u sledećem napadu Prčetić imala šansu za izjednačenje, ali je šutirala pravo u golmanku ETF-a. Nastavio se pritisak FON-a i u osmom minute je došlo izjednačenje. Posle kornera Čanović se našla sama na dva metra od gola i sprovela loptu u desni ugao gola.

Već u osmom minute FON je vodio. Čanović je ovaj put bila asistent, prošla je svog čuvara, poslala loptu u prostor za Petrovićevu koja je uletela iz drugog plana i dovela svoj tim u vođstvo.  Prčetić je u 10. minutu uspela da se iskupi za grešku koja je dovela do gola ETF-a. Prihvatila je dug pas, ostavila čuvarku iza sebe i lako rešila situaciju u kojoj je bila oči u oči sa golmankom protivničke ekipe Kristinom Vasić.

FON nije prestajao da vrši pritisak, Prčetić je imala šansu da postigne svoj drugi gol iz slobodnog udarca, ali je njen udarac završio u živom zidu. Čajšić je u nekoliko navrata probala da povuče kontru svog tima, ali ETF-ovke se nisu dovoljno brzo priključivale svojoj saigračici.

Poslednji gol u prvom poluvremenu videli smo četiri minuta pre odlaska na odmor. Petrović je prošla sa desne strane, golmanka ETF-a je prekasno krenula na loptu i Petrović je uspela da izbegne njen start i smesti loptu u mrežu za 4:1.

Na početku drugog poluvremena Elektrotehničarke su probale sa izmenom na golu, Kristina Vasić je zamenila mesta sa Ninom Smiljković. To nije pomoglo ETF-u, jer je u drugom minute drugog poluvremena već bilo 5:1. Petrov je imala loptu, Vasić je pogrešila krenuvši na nju iako je igračica FON-a već imala svog čuvara. Petrov je zatim asistirala do Prčetić koja je ostala sama na strani i povećala prednost svog tima.

Šesti gol je takođe postigla Nataša Prčetić, a zatim se Kristina Vasić vratila na gol ETF-a pa smo imali duži period bez golova. U desetom minutu posle kornera opet je strelac bila Milena Čanović, dok je samo minut kasnije Prčetić posle duplog pasa izbila sama pred golmanku ETF-a. Dva puta je Vasić uspela da joj odbrani šut, ali kada se i treći put lopta našla u nogama najboljeg strelca ovog meča Prčetić je lob udarcem savladala Vasić.

Posle još jednog prodora po strani FON-a, Jelena Dragović je natrčala na centaršut i postigla autogol, a do kraja meča videli smo još dva pogotka. Na 10:1 povisila je Petrović. Lopta je prvo bila na desnoj strani kod Prčetić, ona je poslala pas do Armuš u sredini, koja je prosledila loptu Petrovićevoj na desnom krilu. ETF-ovke nisu stigle da se konsoliduju u odbrani pa je Petrović smestila loptu u mrežu, dok je konačan rezultat postavila Prčetić kojoj je to bio peti gol na meču.

Sastavi
Fakultet organizacionih nauka Elektrotehnički fakultet
 Dujović Mila 25 Smiljković Nina
6 Stojčeva Simona  12 Čajšić Teodora  1gol
 10 Armuš Marija  Starčević Jelena
 2 Petrović Milica 1 gol  4 Vasić Kristina
 8 Asanović Ana  11 Dragović Jelena  autogol
19 Bogdanović Irena  10 Miljanović Sonja
1 Prčetić Nataša 5 golova  
9 Čanović Milena 2 gola  
4 Kostić Marija  
 7 Dukić Aleksandra  
 3 Pavlov Marija  
 5 Petrović Katarina 2 gola  

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB
PODELI
Prethodni tekstTriler pripao Ekonomskom
Naredni tekstMatematičari upisali prvu pobedu
Zdravo ja sam Nikola i velika mi je želja da se bavim sportskim novinarstvom. Prvenstveno mi je to cilj da bih svoju najveću ljubav – praćenje sporta „opravdao“ i hobi pretvorio u profesiju. Više od svega na svetu volim košarku, pratim i fudbal a radom u Sportindeksu posebno sam zavoleo rukomet. Pišite na nikola.lalović@sportindeks.rs .Moji tekstovi