FON bolji u neizvesnom obračunu sa Matematičkim

569

Izuzetno neizvesna utakmica između košarkašica Fakulteta organizacionih nauka i Matematičkog fakulteta odigrana je prošle nedelje u okviru drugog kola Kupa koji organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda. Pobedu je odneo FON sa rezultatom 47:46 (11:10, 14:8, 10:17, 12:11). Najefikasnija iz pobedničkog tima bila je Mina Anđelković sa postignutih 20 poena, dok se iz redova Matematičkog fakulteta istakla Grišovićeva sa postignuta  24 poena.

Finalni dan USSB

Prva deonica počela je tvrdom igrom oba tima. Prvi napadi i odlična taktika su obećavali neizvesnu utakmicu. Prve poene za ekipu FON-a postigla je Anđelkovićeva, međutim, ukradena lopta s druge strane odmah je donela poene i protivnicima. Šut sa linije 6.75 uspešno je otvorila Dedićeva za tim   FON-a, a ubrzo zatim je u takvom raspoloženju nastavila i Anđelkovićeva. S druge strane, ekipa Matematičkog je dobrim napadima održavala rezultat. Prva četvrtina završena je u znaku šuta za tri poena Medenice koja  je matematičarkama donela prednost od 11:10 što je potvrdilo neizvesnost u nastavku utakmice.

Sastavi timova
FON Matematički fakultet
4 Nevena Dedić 4 Dukić I.
7 Miljana Nikolić 6 Filipović S.
8 Višnja Milošević 8 Popović V.
9 Milica Stojainović 10 Medenica J.
10 Viktorija Janković 11 Kureš J.
11 Anđelija Ranđelović 14 Đorđević S.
12 Mina Anđelković 15 Grišović M.
13 Jovana Lazić
14 Mina Vasović
15 Ivana Gvozdić

Druga četvrtina bila je ipak malo vedrija za ekipu Matematičkog fakulteta. Dedićeva sa FON-a je uz asistenciju Gvozdićeve postigla sigurna tri poena, nakon čega je i Medenica uzvratila sa još dva poena i rezultat je bio izjednačen (13:13). Dukićeva iz ekipe matematičarki je nakon toga postigla dvojku, ali ubrzo se ponovila ista asistencija suprotnog tima, koje su postigle dodatne poene i rezultat je ponovo bio izjednačen na 15:15. Nakon ovih tvrdih poena, FON se malo umirio, a Matematički je preuzeo vođstvo zahvaljujući konstantnim napadima. Gvozdićeva je izvela težak šut sa linije za tri poena, ali je uz pomoć faula Lazićeve iznudila i dodatno slobodno bacanje, koje je takođe pogodila, pa je rezultat bio 19:15. FON je imao nekoliko napada bez postignutih poena, dok se suprotan tim nije štedeo. Filipovićeva i Dukićeva su svojim trojkama dodatno povećale razliku, pa su na kraju druge deonice devojke sa Matematičkog bežale FON-u za sedam poena (25:18).

U trećoj deonici, devojke sa FON-a su se vratile u igru. Bilo je dobrih napada i pokušaja, ali kao da im je falilo malo sreće. Činilo se kao da lopta nije htela da uđe u obruč protivničke ekipe. Međutim, košarkašice FON-a nisu odustajale. Vođstvo je i dalje pripadalo Matematičkom fakultetu pa je posle prvog minuta ove četvrtine zatražen i tajm aut od strane FON-a. Đorđevićeva je uzastopnim koševima, ukupno četiri poena, još više odaljila svoj tim od protivničkog. Ubrzo se razlika povećala ponovnim sjajnim napadom Grišovićeve, koja je uspela sama da se probije i uspešno pogodi sa linije 6.75, čime je rezultat bio 31:25. Poslednji minuti treće četvrtine bili su veoma neizvesni. Devojke FON-a su počele da ređaju svoje poene. Stojainovićeva je bila precizna jednom od dva puta sa linije penala, nakon čega je Lazićeva ređala dvojke. Ponovo je došlo do izjednačenja na kraju deonice – 35:35, što je utakmicu učinilo ponovo neizvesnom.

Poslednja četvrtina ove uzbudljive utakmice obeležila je odlična igra obe ekipe. Rezultat je konstantno bio izjednačen. Tek su poslednje sekunde odlučile pobednika. Poslednji i pobednički poen izvela je Lazićeva sa linije penala, pa su košarkašice FON-a slavile pobedu rezultatom 47:46.

Statistika
FON Matematički fakultet
Poeni 47 46
Šut za 1p 5/15 4/6
Šut za 2p 15/32 9/22
Šut za 3p 4/11 8/16
Defanzivni skokovi 8 6
Ofanzivni skokovi 11 13
Asistencije 8 4
Blokade 2 1
Izgubljene lopte 8 5
Ukradene lopte 7 6

Kapiten ženke ekipe košarkaškog tima FON-a, Jovana Lazić, sumirala je utiske nakon fantastične pobede. „Ponosna sam na svoj tim, jer smo pre svega mlada ekipa. U nastavku nas čeka izazovan period. Nadam se da će nam ekipa biti kompletna i da će svi biti zdravi, bez povreda, s obzirom na to da je bila duga pauza. Takođe želim puno sreće i ostalim timovima u nastavku sezone“, zaključila je Lazićeva.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB