FISU: Zakazan Svetski fudbalski kup

463

Svetski univerzitetski fudbalski kup pomeren je za 2023. godinu kao posledica trenutne globalne pandemije, objavio je FISU.

Finalni dan USSB

 

Prvobitno je turnir trebalo da bude održan ove godine, nakon čega je odložen za sledeću. Međutim, prošlog meseca je došlo do izmene te odluke. Izvršni komitet FISU zaključio je da će turnir ipak biti pomeren za 2023. godinu, čime se događaj vraća u prvobitni format, održavanjem svake neparne godine.

Izvršni komitet FISU složio se da će odlaganje događaja za 2023. godinu ojačati sliku i kvalitet koji ovaj turnir poseduje i omogućiti kontinentalnim asocijacijama da kao domaćini, kvalifikacione turnire održe u pravo vreme. Istovremeno, rizik u  vidu ograničenih putovanja zbog pandemije svešće se na minimum.

Novi datumi održavanja turnira biće objavljeni naknadno, a kontinentalni kvalifikacioni turniri trebalo bi da započnu u januaru naredne godine.

„Što se tiče nastavka priprema za 2023. godinu, zadržaćemo istu posvećenost u pripremi događaja sa FUSC-om i Organizacionim komitetom kako bismo bili sigurni da će se Svetski kupovi odvijati bez problema“, rekao je Džulijen Karel, menadžer FISU-ovog Svetskog univerzitetskog prvenstva.

FISU Svetski univerzitetski kupovi 3×3 u košarci i ragbiju (Rugby Seven) trebalo bi da se održe tokom druge polovine 2022. godine.

Fejsbuk komentari

Finalni dan USSB